Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 933
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 930
Скрит текст:
Две силни кандидатури срещу Радев е още по-добре от една.

Силната кандидатура срещу Радев е една. Другата си е индиректна партийна номинация и е силна/слаба колкото са силни/слаби ГЕРБ.
Изобщо не мисля така, даже кандидатурата на Лозан Панов и Касимова(чета я) я виждам по-бутикова и ситуирана в столичния ареал, но двете - на Панов и Герджиков, макар полетата им да се застъпват са екстра,  а на балотаж вече който и да е от тях ще къса яки парчета от подкрепящите(лите) Радев.

Което е супер.

Бих искала да видя как протестиращите и анти-ГЕРБ гласуват за кандидата на ГЕРБ, но всичко е възможно. За мен по най-съществените теми се застъпват Панов и Радев, затова ще се радвам, ако именно те стигнат до втори тур, пък нека си "късат парчета". Между Панов и Герджиков в това отношение не виждам нищо общо. Освен, разбира се, някакви хипотетични десни/леви деления, които в момента ми се виждат доста нерелевантни.

# 36 931
Гледай значи как се завъртат нещата - сега вече всички искат военни сред кандидатите си Simple Smile

# 36 932
При Панов/Радев ГЕРБ и ДПС май нямат полезен ход. Ще бъде интересно. Би било доста странно обаче ДБ да подкрепят Герджиков. Но пък той дали ще стигне втори тур при положение, че ДПС имат свой кандидат?

# 36 933
Цитат
И на мен ми е интересно дали ГЕРБ ще подкрепят Панов при евентуален балогаж и обратното - дали ДБ ще подкрепят Герджиков.
Веднага ти отговорям. Герб ще подкрепят Панов. Единственият им шанс наистина по някакъв начин да почнат да изграждат нов образ на партията в обществото, и да създадат автентично политическо лице на промяна в тази партия за да разрушат антиГерб настроенията в обществото. Заради които са в изолация. Не подкрепят ли Панов на втори тур, ще докажат че всички които мразят Герб в о-вото защото са една корумпирана структура а не истинска политическа партия са прави, което бавно но сигурно ги обрича да се топят и да изчезнат изобщо от политическата сцена. Все още не се топят бързо а бавно, по 2 причини. Милионите които са натрупали от субсидии които са ценен актив за изборите,  защото кампаниите струват пари, а добрите кампании като мащаб, реклами и телевизионни участия струват доста пари, но по голямата причина е че не може да се установи в България стабилна демократична управленска алтернатива на Борисов. Това все още държи Борисовият кораб над водата.

А ДБ на балотаж ще подкрепят Радев. За тях е политическо самоубийство да подкрепят Герб на балотажа при образ който има Герб в обществото. Та затова ви казвам на мразещите Радев, гласувайте за Панов на 1-ви тур, а не за Герджиков, само така може да бъде победен Радев. Simple Smile Аз лично не съм сред мразещите Радев, напротив смятам че без него Герб още щяха да са на власт, и от тази гледна точка, той е един полезен президент за страната. Ако слезе от президентството ще го изпратя с аплодисменти.

# 36 934
Скрит текст:
ДПС ще издигнат свой, партиен кандидат, но ще кажат името в последния момент с цел да бъде предпазен от "жълти средства, които ще очернят представителя".
Защо така всички се страхуват да не излезе нещо за кандидата?! 
А защо никой не носи отговорност за публикуване на хейт?!
полк Димитър Димитров и Фелиз Хюсменова.кандидати на ДПС.Никога няма да мога да си обясня с какво ДПС привлича офицер
и от БА , и що за предатели са те, а този е бил и разузнавач
Полковник няма, намерих генерал-майор завършил ВНВУ „Васил Левски“ с разузнавателен профил.

Военните явно са предпочитани заради талибаните. Blush

Тъпо е на президентски избори да се пречупват нещата през партийна призма, а на парламентарни обратно - през личности.
Нали на първите се избира личност, която ще е надпартийна, която да представлява държавата пред света, преди всичко.

# 36 935

Бих искала да видя как протестиращите и анти-ГЕРБ гласуват за кандидата на ГЕРБ, но всичко е възможно. За мен по най-съществените теми се застъпват Панов и Радев, затова ще се радвам, ако именно те стигнат до втори тур, пък нека си "късат парчета". Между Панов и Герджиков в това отношение не виждам нищо общо. Освен, разбира се, някакви хипотетични десни/леви деления, които в момента ми се виждат доста нерелевантни.

Аз бих гласувал за всеки читав кандидат независимо от коя партия е.

# 36 936
Не успявам да си представя как ДБ и Лозан Панов призоват симпатизантите си да гласуват за кандидата на ГЕРБ Герджиков, при това подкрепен от ДПС...
Обратното - ГЕРБ и ДПС дори само от омраза към Радев без никакви задръжки ще подкрепят Л. Панов на втори тур.

# 36 937
Като се изключат партийните пристрастия, кой от тези тримата претенденти би бил най-подходящ за президент?
Кой от тях искате да ви представлява?

# 36 938
ДБ и да обявят подкрепа на Радев на втори тур,това не значи, че избирателите им ще го направят. Да не забравяме, все пак, че винаги съществува опасността да се свият до минималните си проценти преди хаоса, който ги изтласка нагоре, а мястото им в обществото да се заеме от други играчи. То вече се позае, така, или иначе.
Нищо чудно Христо Иванов пак да остане сам във файтона, ако тръгне да обявява подкрепа за Радев е един от начините това да се случи.

Лозан Панов лично мен на втори тур ми харесва като перспектива, Герджиков също може да бъде добър президент, стават и двамата. Това е мажоритарен избор, избира се личност.

# 36 939
Не става никой от кандидатите, ама това е положението

# 36 940
Аз бих гласувал за всеки читав кандидат независимо от коя партия е.

Аз също. И винаги съм гласувала за президент по този начин.

ГЕРБ и ДПС дори само от омраза към Радев без никакви задръжки ще подкрепят Л. Панов на втори тур.

Не само Панов - ще подкрепят всеки, който отиде на балотаж срещу Радев. Само и само да се махне

Като се изключат партийните пристрастия, кой от тези тримата претенденти би бил най-подходящ за президент?
Кой от тях искате да ви представлява?

Аз за сега мога да кажа кой НЕ искам да ме представлява - Радев. За другите двама нямам мнение, тъй като още не са ми познати и тепърва ще трупам мнения и впечатления от тях. И съм решила да им дам шанс и да следя изявите им максимално стриктно, за да добия възможно най-ясна представа и за двамата. Чакам да видя кои ще са и останалите кандидати, защото никога до сега не съм избирала президен според партията, която го издига. Винаги съм гласувала за определена личност

# 36 941
Гледай значи как се завъртат нещата - сега вече всички искат военни сред кандидатите си Simple Smile
Всички ползват наготово съветите на Решетников.

# 36 942
Скрит текст:

Силната кандидатура срещу Радев е една. Другата си е индиректна партийна номинация и е силна/слаба колкото са силни/слаби ГЕРБ.

Изобщо не мисля така, даже кандидатурата на Лозан Панов и Касимова(чета я) я виждам по-бутикова и ситуирана в столичния ареал, но двете - на Панов и Герджиков, макар полетата им да се застъпват са екстра,  а на балотаж вече който и да е от тях ще къса яки парчета от подкрепящите(лите) Радев.

Което е супер.

Не виждам как Герджиков “ще къса яки парчета” от Радев. На тях електоратът им изобщо не се припокрива. Панов дели повече общи избиратели с Радев - тези, които не харесват модела Борисов.

Накратко - избирателите на Радев и на Герджиков са различни. Избирателите на Панов и на Радев донякъде, но не изцяло, се припокриват. На втори тур Панов е по-сериозна заплаха за Радев (според мен), но ме съмнява да събере достатъчно гласове.

Много важно е какво ще направи ДПС. Ако издигнат свой кандидат-президент, ще дръпнат гласове от Герджиков. Това би било в услуга на Панов. Предполагам им е известен този факт, т.е. очаквам да застанат зад Герджиков.

# 36 943

Според мен не е. Така наказателния вот срещу Радев ще се раздели на две. А, ако излезе и трета силна кандидатура пък съвсем ще се разкъсат гласовете.
И на мен ми е интересно дали ГЕРБ ще подкрепят Панов при евентуален балогаж и обратното - дали ДБ ще подкрепят Герджиков.
Герб биха подкрепили и Луна, ако е срещу Радев, само и само да го сменят.

# 36 944
Първото, Да! Второто, Не! Лишено е от всякаква логика.
Пак да питам, симпатизантите на ПП за кого се очаква да гласуват на президентските избори? На тур едно...

Общи условия

Активация на акаунт