Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 883
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 990
Сега, последно ДПС ще подкрепят ли ГЕРБджиков, или до утре до 17:00 часа ще ни държат в неведение?
Освен ГЕРБ и Милена певачката, Калин Сърменов и Тончо, някой друг подкрепя ли го, или не?
Имам предвид партии, сдружения, обединения? СДС са ясни, те си вървят комплект с ГЕРБ.
А, Нина, за кмета.
Загрях за какво говориш.
Някак остана недоизказано.
Кметът на Видин, избран с подкрепата на ГЕРБ - СДС, цъфнал в ИК, който подкрепил Радев.
И СДС веднага снемат подкрепата си от него.
Ама чакай сега, защо така? Нали "обединени заедно", или какъв там беше слогана на ректора?
Нали за личност се гласува на президентските избори, не за партия? За качества, образование, езици?
Какво ненормално има в това някой с десни убеждения да гласува за ляв кандидат?
"Това да се дават обяснения, че няма ляво и дясно е неприемливо. Ние като дясна формация не можем да допуснем наш представител или подкрепен от нас било то и кмета на Видин да подкрепи основният ни опонент... и като президент, разбира се", посочи Румен Христов от СДС.
Joy Ти да видиш! Разделяй и владей! Или ще слушкаш и чинно ще се подчиняваш, или - сваляме доверието.
Какво тук значат някакви си убеждения и лични мотиви! Основният ИМ опонент, тоест, на техния кандидат, с когото /не се/ отъждествяват.....
Мисля, че работата с ИК е ясна и  само е подкрепен от ГЕРБ. Само личности, сам съм други няма за сега.
Сред членовете на комитета за издигане на ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Герджиков за президент и на полк. Митева - за вицепрезидент, са още Богдана Карадочева, Валя Балканска, проф. Боян Биолчев, проф. Милена Стефанова, проф. Румяна Коларова, Николо Коцев, Теодосий Спасов, олимпийската шампионка Стойка Кръстева, Михаил Белчев, Нидал Алгафари, певиците Тони Димитрова и Милена Славкова, актьорите Тончо Токмакчиев и Филип Аврамов, режисьорът Евгений Михайлов и антропологът Харалан Александров.

# 36 991
Ама Севдето поне нови опорки да му беше измислила на Герджика като ще го играе независим, че сега все едно са се събирали и са се наговаряли с гепаджийте....аа те не са де, вярваме, че не са.🤣🤣🤣
А, не Севдето вече, /тя само снимачката носи и пуска във ФБ/, Човекът-Тръба, звездата на Датския колеж Харизанов е мозъкът на ПР-ските кампании на Партията обединител.

# 36 992
Тъкмо да ги видим и знаем кой са (били) на хранилката.

# 36 993
  • Другата България
Да, да, благодаря ти.
Личностите ги видях, има хора, които харесвам и уважавам, няма лошо всеки наистина да изрази пристрастията си към дадена личност, но заради самата личност, а не заради политическата ѝ принадлежност, а и дори да е заради нея - отново няма лошо, но в такъв случай критериите да се уеднаквят.
Критериите за хейт имам предвид, че някак едностранно ми се струва за момента това хейтене.
Изключително доволна съм аз, че има толкова кандидати, колкото повече - толкова повече, фен съм на Мечо Пух, нека има избор.

# 36 994
В този ИК е пълно с “независими” граждани, които нямат нищо общо с една партия, като Харалан Александров, Нидал Алгафари, проф. Румяна Коларова и сие. Иначе казано - всички прилики с политическа номинация са “съвпадение”.

Комарницки, както винаги, точно е описал ситуацията. И на мен ми мирише на бензин и гуми...кампанията.

# 36 995
В този ИК е пълно с “независими” граждани, които нямат нищо общо с една партия, като Харалан Александров, Нидал Алгафари, проф. Румяна Коларова и сие. Иначе казано - всички прилики с политическа номинация са “съвпадение”.
Голямо съвпадение, всички тези гастролират от една година в сутрешните блокове на тв, пък и вечер при Цеца и Полито, все да възхваляват Герб и да плюят по разединителя. Една само професорка Антоанета ми се губи  в компанията.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 23:05 от Нина*

# 36 996
  • София
Тъкмо да ги видим и знаем кой са (били) на хранилката.

Ние ги знаем от години. Внимателно изчетох списъка от 67 имена.
Изненада за мен имаше при не повече от 2-3 имена.
Всички други са на дъъългата, безкрайна опашка (хранилка).
Лошо няма, обединиха ни. Сега остава да ни кажат нещо и за Световния мир.
Хоуп, извини ме. Но не бива, и не е възможно да пропуснеш "нашето" бивше "гениално" момче/ЕнтЕлектуалец Виктор Димчев в този кратък твой списък.
Да се знае!

# 36 997
  • инфантилно и разглезено хлапе

А ето как е при Радевото правителство:
Изводите всеки ще си направи сам.
-------------------------------------------
Да, правим си изводите.

НСИ: Ръст на БВП от 9,9% през второто тримесечие на годишна база
Според експертните оценки повишението е най-голямото за последните три десетилетия.
БВП на България продължава да расте с 0,6 на сто в сравнение с първите три месеца на тази година.

По предварителни данни произведеният вътрешен продукт през второто тримесечие на годината възлиза на повече 31 милиарда лева.

Растеж на българската икономика при служебното правителство на Радев: +10%

Растеж на българската икономика при управлението на борисов и крадливата му корумпирана партия: 3%

# 36 998
Аз с Маноил Манев, Лъчезар Иванов, Цвета, Деса , Данита и Росита не искам да бъда обединявана … А защо и “отново” има в слогана им, единХаризанов знае.., като никога не сме били единни. По- скоро ми звучи като, “наобядвани отново”…
И още нещо, кандидатът Герджиков има цел “ да връща нормалността в политиката”, важно е ПР- ите да му уточнят периода на абнормност …

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 23:22 от ellis

# 36 999
А, да. Извинявам се, дори в списък от три имена Виктор Димчев трябва да присъства. 😆

На мен от този лайтмотив за обединение/разединение, който струи от редниците на Севда целодневно, леко ми се повдига. Чудя се кандидат-президент на България ли предлагат или пратеник на ООН за разрешаване на конфликта Израел-Палестина. Много мелодраматична, ама твърде похабена вече стана тази плоча. Чудя се коя е следващата счупена касетка, която ще заредят, като се колебая между 1) Масква! и 2) КанадЪ.

# 37 000
Цитат
Аз с Маноил Манев, Лъчезар Иванов, Цвета, Деса , Данита и Росита не искам да бъда обединявана … А защо и “отново” има в слогана им, единХаризанов знае.., като никога не сме били единни. По- скоро ми звучи като, “наобядвани отново”…

Simple Smile Е няма, искаш не искаш трябва да се обединиш с тях. Да няма разделение, да няма гражданска война. Проф. Овчаров който подкрепя за кандидат Герджиков, обяснява че тази война, повтарям война трябва да спре. Ще каже човек че тука има някаква гражданска война, трупове по улиците, и трябва да се обединим за да спрем да се избиваме. Да прекратим гражданската война. Всички говорят за някакво обединение, да се спре тежкото разделение и едва ли не война в обществото, и никой не казва кой с кого трябва да се обединява. Княжество България с Източна Румелия ли, България с Македония ли. Европейският съюз да се обединим в Европейски Щати ли. Всички казват трябва да се обединим, и никой не казва кой с кого обаче трябва да се обедини.

# 37 001
  • София
Последно за днес да помоля някой от съфорумците, ако срещне някъде, някоя активна гражданска позиция на проф. Герджиков, по която и да е тема ще помоля да покаже. Защото нали трябва да си избираме.
Апропо, той реагирал ли е по някакъв начин на онова цветущо изказване, че на нас виШисти ни не трЕбАт. Овчари да ставали студентите 🙄
Щото, нали... Алма матер... ректор...
Сигурно има човекът позиция, ама е лична. Търсих, търсих днес да е защитил от тази груба обида академичната общност, ама не намерих.
Утре пак ще търся. Имам време. Пак съм болна. 3 пъти за 2 месеца. Пуууу, тоя ковид не можа да умори всички други вируси, че през ден съм на тестове.
Е, поне ще стоя вкъщи и ще избирам качествено 😉

# 37 002
  • Другата България
Как да се обединяваме, като ей го на, един кмет на най-северозападния град, дето толкова време беше "червен" /града и региона имам предвид/, сега уж е "синьосуросинкав" /мОзовирски диалект, ще ме прощавате/, реши да надскочи партийното и да се обедини по съвест и предпочитания с хора, които му допадат, и веднага беше "порязан" от партийното ръководство.
Ако това "обединение" чакаме и търсим, мерси съм.
Ето още от СДС и кандидатът, който НЕ Е Joy на ГЕРБ-СДС:
https://www.actualno.com/politics/sds-otteglja-podkrepata-si-za- … news_1650220.html
Цитат
Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс. СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях.
Така е, никаква търпимост не трябва да има.
Ама и това с обединението в такъв случай не малко, а много издиша......
И още, че явно на някоЙ не му харесва написаното, но на мен два пъти повече не ми харесва
Цитат
"Това да се дават обяснения, че няма ляво и дясно е неприемливо. Ние като дясна формация не можем да допуснем наш представител или подкрепен от нас било то и кмета на Видин да подкрепи основният ни опонент... и като президент, разбира се", посочи Румен Христов от СДС.
https://www.dnes.bg/politika/2021/10/01/kmetyt-na-vidin-sys-sval … epa-ot-sds.505593
Наш, ваш, техен....разделяй и владей. Какво обединение, какво добруване на хора и региони, сега е важен всеки глас, а един Иван Ценков тръгнал да гласува по съвест!
Та, какво казвахте за слогана на ректора? Обединени заедно ли беше?

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 23:46 от Merri_An

# 37 003
  • София
Ето тази приказка за прословутото обединяване (втръсна ми се) е супер яка.

"Да ви разкажа една средновековна приказка...

Имало едно време едно село. То си живеело горе долу добре. Но управниците на селото много крадяли. Ама много. Като говорили, че е законно. То си било законно, де. По средновековните закони, писани от самите управници.

Селяните ходели бедни, защото почти всичко било открадното от управниците. И много млади хора бягали далеч от селото, защото не искали да ги крадат повече. По някое време на селяните им писнало и с вили и брадви се вдигнали и подгонили управниците да си търсят парите.

Управниците малко се уплашили, но били хитри. С откраднатите пари платили на селския даскал да се направи на демократ. Селският даскал започнал да говори как селото трябва да се обедини. Да забрави миналото. Да забрави кой го е окрал. И крадци и жертви да се прегърнат и да продължат напред.

Пред селяните стоял прост избор. Дали да повярват на лъжовните приказки за обединение на крадци и жертви или да изгонят и накажат крадците и лъжците. За да осигурят по-добро бъдеще на децата си.

Как мислите, какво направили селяните?

Това е само средновековна приказка. Всяка прилика с реални лица и събития е напълно случайна. Вие какво си помислихте?"
Любомир Аламанов.

# 37 004
В смисъл, какво имаш предвид- който е бил член на БКП, или родители,  баби, дядовци са били, не е трябвало да припарват до властта?

Да, общо взето според мен всеки който е имал сериозна позиция и е бил във високите ешалони на властта.
Какво прави един богат човек опасен? Ако на теб ти дадем 1 милион и си ги харчиш и си ги инвестираш икономически изгодно, няма как да те нарече човек "обръч от фирми". Обаче като си в някакъв кръг от хора, като имаш информацията за неща, за сделки, за структури, за измами, тогава е съвсем друго. Как тия комунисти разделиха държавата за отрицателно време и натрупаха богатство на гърба на България? Че сега вместо да се скрият в дън земя, те на всеки километър.

За кратко сравнение -древните гърци са се пазели от корупцията като от дявол. Теглели са жребий всяка година кой да е магистрат, кой да е управител, кой да е съдия, и са се сменяли всяка година или на 2 години. Един пост - може максимум 2 пъти в живота на човек. Дали според теб не е случайно? Оставяли са се в ръцете на съдбата, на случайността. Което е по-добре от корупцията, която само проваля.

И за ДПС -то тези дни си мислех, как техният електорат е най-зле горкият. Бедни, от най-отрудените хора, дето работят с тия тютюни, и точно тяхната партия краде и от тях, и от цялата страна. Направо ми е жал за тия хора, като феодализъм ми е тяхното. Дано младите сред тях да успеят да се абстрахират от тая корумпирана партия. Дори Киро Канадеца ги взе на подбив тия от ДПС заради Пеевски, малко е "Думам ти дъще, сещай се снахо".

Общи условия

Активация на акаунт