Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 860
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 005
Няма ли да се изпише тая теме вече и да се пуска нова?

# 37 006
  • София

Проблемът с турския кораб е следствие от това, че страната ни не е подготвена за справяне с подобни аварии нито технически, нито логистично.... няма разписана законова процедура за действие при такива ситуации. А кой е виновен, нека всеки сам за себе си да прецени.

Да, действително, ето какво е било положението преди няколко години, през 2015:
Цитат
Издърпаха заседналия кораб с тръби за "Южен поток"
товарният кораб заседна на входа на бургаското пристанище.
В операцията участваха няколко влекача, които малко след 17 часа освободиха плавателния съд
https://nova.bg/news/view/2015/01/03/97366/издърпаха-заседналия-кораб-с-тръби-за-южен-поток/

А ето как е при Радевото правителство:

Цитат
Защо беше нужна цяла седмица,за да се реши ситуацията с кораб, превозващ 3000 тона азотни торове?!
https://nivabg.com/zapochna-operatsiiata-za-raztovarvane-i-izteg … ai-jailata-korab/

Изводите всеки ще си направи сам.

И Радевите министри трябваше собственоръчно да издърпат кораба? Ами, тези, които са го издърпали 2015 г., назначени от тогавашното правителство и все още стоящи на топлите си държавни места, да го бяха издърпали и сега.

# 37 007
В смисъл, какво имаш предвид- който е бил член на БКП, или родители,  баби, дядовци са били, не е трябвало да припарват до властта?

Да, общо взето според мен всеки който е имал сериозна позиция и е бил във високите ешалони на властта.
Какво прави един богат човек опасен? Ако на теб ти дадем 1 милион и си ги харчиш и си ги инвестираш икономически изгодно, няма как да те нарече човек "обръч от фирми". Обаче като си в някакъв кръг от хора, като имаш информацията за неща, за сделки, за структури, за измами, тогава е съвсем друго. Как тия комунисти разделиха държавата за отрицателно време и натрупаха богатство на гърба на България? Че сега вместо да се скрият в дън земя, те на всеки километър.

За кратко сравнение -древните гърци са се пазели от корупцията като от дявол. Теглели са жребий всяка година кой да е магистрат, кой да е управител, кой да е съдия, и са се сменяли всяка година или на 2 години. Един пост - може максимум 2 пъти в живота на човек. Дали според теб не е случайно? Оставяли са се в ръцете на съдбата, на случайността. Което е по-добре от корупцията, която само проваля.

[bold] И за ДПС -то тези дни си мислех, как техният електорат е най-зле горкият. Бедни, от най-отрудените хора, дето работят с тия тютюни, и точно тяхната партия краде и от тях, и от цялата страна. Направо ми е жал за тия хора, като феодализъм ми е тяхното. Дано младите сред тях да успеят да се абстрахират от тая корумпирана партия. Дори Киро Канадеца ги взе на подбив тия от ДПС заради Пеевски, малко е "Думам ти дъще, сещай се снахо".[bold]
Не знам къде ги четете тия работи за електората на ДПС, защото определено не сте ги виждали с очите си. Няма как и да ги видите, защото не съществуват. В СИ БГ най-оживените, поддържани, с реномирани и новопостроени къщи-палати села са с преобладаващо турско население. Не са бедни и никога не са били, защото работят здраво и по много. Младите учат и пътуват в чужбина. Много от тях са на възлови постове, благодарение и на ДПС. Много от кадърните са в чужбина и не са като нас - да работят за едното оцеляване, а са истински богати. При тях има нещо, което помага - има еднинство. Всички от семейството работят според силите си за благото на всички. Не им е познато поединичното оцеляване, което е основна житейска философия на българите.
Така, че съжалително-снизходителния тон е абсолютно неподходящ по отношение на това население.

# 37 008
Доколкото слушах Балтов, допуснато е нарушение в процедурата за извършеното дисциплинарно уволнение.
При такива случаи и при оспорване по съдебен ред от страна на Балтов, съдът ще обяви  уволнението за незаконно, без да гледа спора по същество дори, само защото (ако) са нарушени процедурните правила и ще бъде възстановен на работа, без да се гледат нарушенията, поради които е уволнен.
В този случай съдът ли ще е виновен или личният прокурор на ББ, че хората на Кацаров не са си свършили работата? Последният пък искал да се унищожат доказателствата, (ИЗ) че е бил в болницата като хоспитализиран. Страхотен е!

Днес май е последният срок, когато ДПС може да издигнат свой кандидат за президент.

# 37 009
Какво друго се очаква да каже Балтов? Аз се надявам да бъде даден на Прокуратурата за изчезналата скъпа апаратура от Пирогов. И която беше открита в Царево. Лично го слушах в интервю, зле било там здравеопазването 😀 И нали е приятел с кмета, пък и си има вила там...Прибрал тихомълком скенер, рентген и т. н. За новия здравен център...

# 37 010
Djaky, аз си разсъждавам за Балтов, той не е казал нищо.
Ако е имало нарушение или даже престъпление - да се разследва при спазване на правилата...

# 37 011
dariVale, ясно и благодаря за уточнението. Не съм искала да засегна никого, имам чудесни приятели от тях, живеят и работят в Германия, така е- работят здраво и са ми пример за разбирателство тяхното голямо семейство. Визирах по-възрастното население из Родопите.

# 37 012
Djaky, аз си разсъждавам за Балтов, той не е казал нищо.
Ако е имало нарушение или даже престъпление - да се разследва при спазване на правилата...
И аз съм за спазване на правилата - от всички! Искрено съжалявам, че доктори, качествени специалисти, хора с уж най - хуманната професия, кривват от пътя и закона. Прозира безпринципност и липса на морал.
Какво стана с разследването за договора за кетъринг с тъщата на един друг известен доктор?

# 37 013
В този ИК е пълно с “независими” граждани, които нямат нищо общо с една партия, като Харалан Александров, Нидал Алгафари, проф. Румяна Коларова и сие. Иначе казано - всички прилики с политическа номинация са “съвпадение”.
Голямо съвпадение, всички тези гастролират от една година в сутрешните блокове на тв, пък и вечер при Цеца и Полито, все да възхваляват Герб и да плюят по разединителя. Една само професорка Антоанета ми се губи  в компанията.

Мен това много ме дразни - плюенето по "разединителя". Повтарят грешките на всички останали партии от последните два пъти - вместо да изтъкват качествата на предложения от тях кандидат и да наблегнат на това какво ще предложи той, те само хейт, плюене и помия. Не му правят услуга на този човек по този начин. Разединител или не, Радев е президента в момента и не бива да падат на неговото ниво оплювайки го. Щом кандидата ще набляга на това, че е обединител, подкрепящите го да бъдат също такива и да спрат да плюят, че от зор да го рекламират ще му оплескат кампанията. А той човека дума лоша не е казал срещу опонентите си. Дано и така да си остане.

# 37 014
Тъкмо да ги видим и знаем кой са (били) на хранилката.
Е, като ги видите та какво?! Вероятно ще си извадят пачките от джобовете и ще ги раздадат на Вас ли?

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 08:56 от fatalina

# 37 015
"Вярвам че е дошло време да се обединим и то зависи от всички нас"

Тази мисъл на Невяна Митева кърти мивки с умноста си! Laughing

# 37 016
Никакво обединение, само конфронтация до дупка. Всеки се спасява сам, както може и колкото може. Избори на всеки три месеца - да поддържат формата и да държат в кондиция.
"Всеки срещу всеки", ще е слогана на държавата ни /или каквото е останало от нея/. Thinking

# 37 017
По време на кампанията темата ще бъде заключена, т.е. остават още няколко дни живот. Може би нова тема чак за резултатите.

# 37 018
Е, когато става въпрос за парламентарни избори, рядко може да се изкаже обективно мнение. Всеки пречупва мнението си през собствените си представи, това как вижда нещата за управлението, по времето на кое управление е живял най-добре и т.н. Няма как да има обективност.
Но пък, ако се спазва добрия тон, не се натрапва мнение и определенията към потребителите се сведат до минимум, мисля, че темата би била наистина интересна и приятна

# 37 019
По принцип няма такова нещо като обективно мнение. Няма как субект да бъде обективен. Не го пиша конкретно към вас двете.
Дори медиите имат пристрастия, а дори и зависимости, колкото и да отричат. Сега виждам, че медиите на ГЕРБ вече са започнали с черния ПР срещу Лозан Панов Simple Smile С интерес ще следя дали ще пишат със същия плам за слуховете за личния живот, документираните финансови проблеми и пр. на Герджиков.

Общи условия

Активация на акаунт