Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 755
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 110
Може да е всякакъв Борисов, но сравнявайки го с предишни министър-председатели смятам, че той прояви най-голяма загриженост за бъдещето на държавата, доста построи.
А човек, който си строи къщата, се смята за домошар, нали?

Мириел, ако някой води някого, то председателят на НС води президента, съгласно Конституцията, защото България е парламентарна, а не президентска република.

Много е загрижен Борисов за децата, да. Построи им нещо като магистрали, да си имат от малки. Виж за Националната педиатрична болница или детските градини в София не 12, ами 14 години не им стигнаха.

# 37 111
Бойко Борисов все пак е разведен, да не го пишем в групата на семейните. Но пък Цветан Цветанов е женен, неразвеждан, с три деца, консерватор, републиканец и т.н. - ГЕРБ може да размислят и следващия път него да направят премиер, президент или каквото там решат.

# 37 112
  • Разпиляна във въображението
Мириел, ако някой води някого, то председателят на НС води президента, съгласно Конституцията, защото България е парламентарна, а не президентска република.

Няма такова нещо. Ангажиментите са разпределени кой къде ходи и се редуват. Затова и на Шипка, давам пример, празненствата не са под патронажа на шефа на НС, а под това на Президента. Той приема строя и държи реч. Караянчева ходеше там, но не повела Радев.

# 37 113
Бойко Борисов все пак е разведен, да не го пишем в групата на семейните. Но пък Цветан Цветанов е женен, неразвеждан, с три деца, консерватор, републиканец и т.н. - ГЕРБ може да размислят и следващия път него да направят премиер, президент или каквото там решат.

Да и децата му учат в англо-американското училище, което е с най-високата такса у нас, а децата, които го завършват директно заминават да следват извън България. Айде нЕма нужда.
Между другото много бих искала, след сформирането на следващото НС, някой журналист да се заеме и да направи списък с това къде учат децата на нашите министри, зам. министри и народни представители. Дали са в частни или държавни училища, дали следват у нас или в чужбина. Ей така, да видим дали са готови да работят за просперитета на България и образованието у нас. Защото съм останала с впечатлението, че всеки докопал се до НС гледа да прати децата си да учат навън или в някое частно училище, вместо да се погрижи за образователната реформа, с която да вдигне нивото на образованието у нас - и държавното, и частното

п.п. За Вълчев - бившия МОН знам, че детето му учи в държавно училище.

# 37 114
  • инфантилно и разглезено хлапе
Той ББ също има дете и даже две внучета, но не съм забелязала някаква особена загриженост за бъдещето на държавата. То те и май не живеят тук де, така че всичко е точно. В последните години нищо градивно не чух от ГЕРБ, освен плюене по останалите партии и вменяване на вина на Радев, народа, протестиращите, чак пенсионери и служещи бяха в кюпа с тулупите.

Борисов: Заради корупцията на правителството на Румен Радев има спад на чуждестранните инвестиции

„Бюджетът е на свръхдефицит. Дано след тези избори ГЕРБ отново да е първа политическа партия. Абсолютно провалени са преговорите за добросъседство със Северна Македония, които ние направихме. Все още нямаме и изготвен План за възстановяване“, каза още Борисов.

По думите му, вследствие на корупцията на правителството на Румен Радев 63,7% има спад на чуждестранните инвестиции у нас.

# 37 115
Радомир Чолаков вчера при регистрацията на кандидатурата за президент на проф. Герджиков : „Президентът на България трябва да получи подкрепа от всички партии. Не може при изборите за президент българите да бъдат делени на партии.”
Тази глупост с разделението и обединението започна да придобива застрашителни размери. Как пък пропусна да посочи кого точно трябва да подкрепят всички партии. Тези хора вече от престараване съвсем не се слушат какво говорят.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 12:04 от Marsela 17

# 37 116
Бившия образователен министър на ГЕРБ ми е най-безгласната сред безгласните букви в правителството.

# 37 117
Но само той успя да им намери кандидат за президент Simple Smile Което говори каква кадрова немотия цари там.

# 37 118
  • Разпиляна във въображението
Той ББ също има дете и даже две внучета, но не съм забелязала някаква особена загриженост за бъдещето на държавата. То те и май не живеят тук де, така че всичко е точно. В последните години нищо градивно не чух от ГЕРБ, освен плюене по останалите партии и вменяване на вина на Радев, народа, протестиращите, чак пенсионери и служещи бяха в кюпа с тулупите.

Борисов: Заради корупцията на правителството на Румен Радев има спад на чуждестранните инвестиции

„Бюджетът е на свръхдефицит. Дано след тези избори ГЕРБ отново да е първа политическа партия. Абсолютно провалени са преговорите за добросъседство със Северна Македония, които ние направихме. Все още нямаме и изготвен План за възстановяване“, каза още Борисов.

По думите му, вследствие на корупцията на правителството на Румен Радев 63,7% има спад на чуждестранните инвестиции у нас.

ГЕРБ може би ще е първа политическа сила. Е, и?
Преговорите за добросъседство със Северна Македония... - едно Служебно правителство не може да направи нищо. Има гласуван документ от НС, от неговото НС.
Планът за възстановяване - можеше да внесе неговия, но не го направи.

За инвестициите - едва ли е заради корупция на СП.

# 37 119
Цитат
Интересни мнения прочетох. "Консервативен" приема различното мнение, "широкоскроен либерал" - не. Че и му падат в очите тия, дето мислят по друг начин. Както и да е, не е за пръв път.

И няма и да е за последен. Ако се учудваш значи не разбираш същността на разделението между консерватори и либерали. Либералите имат различна душевност и различен морал в сравнение с консерваторите. Умеят да се поставят на мястото на другият дори те самите да са традиционалисти, да ги привлича противоположният пол, а не собственият. ЛГБТ са уязвима група в обществото, защото нямат същите права като традиционалистите. Да могат да сключват брак, да се наследяват, и т.н. всички правни ползи които носи брака. Именно защото позицията на консерваторите напрактика вреди на други хора, а тази на либералите не вреди на никого, е нормално в темата дамата консерватор да е по толерантна. Ако не е ксенофоб, от чиста омраза към различните да не иска да имат същите права като нея. Дамата либерал има по различен морал, по силна вътрешна емпатия, способност да се поставяш на мястото на другият, морално разделение между консерватори и либерали, и е нормално да не приеме консервативното мнение, защото според нейният морал консерваторите чисто и просто нанасят вреда на други хора. Аз поне така ги виждам нещата. Либералите не могат да разберат консерваторите защо не искат да дадат права на ЛГБТ след като по никакъв начин това няма да навреди на техният собствен живот, а просто ще помогне на други хора да не са дискриминирани от обществото. Заради по силната емпатия на либералите е нормално да не са широкоскроени към консервативните мнения, които в техните очи чисто и просто нанасят вреда на други хора, дискриминират ги.

# 37 120
Тесла, нямам никаква нужда от разяснения за приликите и разликите на въпросните, но благодаря все пак. Коментирах конкретни постове на съфорумки, не теории. И липсваше прословутата толерантност, това имах предвид. Когато нямаш търпение към инакомислещия, като какъвто ще да се определяш, все тая. Думи....дела....

Държавните ни мъже на две срещи в почти едно и също време и място: Радев и Борисов. Дано се сдържат да не се захапят и там.

# 37 121
За мен семейното положение също е важно. Не само наличието на брак и деца, но и наличието на любовници и роднини на ключови позицийки. В това отношение за момента нямам кандидат фаворит. Само много неприятни и малко по малко неприятни.
Иначе аз съм против отпадането на брака като институция и узаконяване на съжителство и неговото насърчаване. Предпочитам узаконяване на гей браковете. Но пък предпочитам по строг контрол на процедурите по смяна на пола и дори на пластичните операции като цяло. Не съм наясно дали съм либерал или консерватор, но какво значение има, в България няма значение и разлика.

# 37 122
Цитат
Тесла, нямам никаква нужда от разяснения за приликите и разликите на въпросните, но благодаря все пак. Коментирах конкретни постове на съфорумки, не теории. И липсваше прословутата толерантност, това имах предвид.

Аз ти обяснявам защо е нормално да липсва. И защо това не прави либералите нетолерантни.

Кампанията за президент вече започна. Тази сутрин е имало дебат между поддръжници на Радев, Панов и Герджиков. От това което чета, кампанията на Герджиков почва с издънка. На въпрос защо ректора не е реагирал на насилието срещу студенти от страна на полицията по време на протестите, Харалан Александров (поддръжник на Герджиков) се е изцепил странно за мен, изглежда интелигентен човек, и протестиращи са били полицията. Това ли са представите на кандидата за президент Герджиков за правилно и грешно. За справедливост, право и върховенство на закона. Полицията да упражнява насилие над студенти с белезници, защото и протестиращи биели полиция. За тия които бият полицията има закони и съд. Да ги видят на камерите кои са, и да ги осъдят. Не може ти да оправдаваш беззаконие от страна на държавата към граждани, с оправданието ама те и протестиращи са били полицаи.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 14:54 от Никола Тесла

# 37 123
Да, Харалан Александров направо закопа Герджиков - сега всички ще го питат точно за полицейското насилие по време на управлението на ГЕРБ.
Между другото в петък Герджиков каза, че ще отговаря на въпроси за кандидатурата си след 2 дни, но това май не се случи.

# 37 124
Тесла, Евгени Михайлов по ТВ стигна по-далече. На поставен въпрос за Герджиков и битите студенти той обяви, че миналогодишните протести са били вандалски прояви и че не е трябвало да се състоят. То излезе малко "протестите ми са по-добри от протестите ти". Голяма излагация за ЕМ, бивш виден седесар, сега очевидно от прегърнатата от ГЕРБ част от сините. А, друг недостатък на протестите според Михайлов е, че там била и Мая Манолова. Очевидно само сините могат да изразяват недоволство по площадите. Такива като него провалиха каузата СДС - от високомерие и недалновидност, че и омраза. Време е да изтекат в канала на историята.

Общи условия

Активация на акаунт