Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 721
  • 38 566
  •   3
Отговори
# 37 155
Ама точно затова смятам, че там им е слабото място. И обединение вече се разбрахме с хора, които са ни крали и подтискали няма как да стане.Първо всеки от тях си получи заслуженото и държавата да се завърти в нормално русло. То тогава няма да има и разединение. Щото сега тези на хранилката искат онеправданите да се обединяват с тях, що не искаха докато ползваха благините да ги поделят с народа?

# 37 156
АВ и КП си казаха, че вярват във ваксините, ваксинирани са, но и те няма да въвеждат задължителната ваксинация.
Нищо държавническо няма в това изказване. За Ковид кризата трябва решителност, последователност.
Хората умират наиситна, държавата трябва да опита да овладее смъртта.

Как да “овладее смъртта” държавата? С кепче, белезници, въжета?!

Баш държавническо е да подкрепиш една кампания, която при успех ще спаси животи (т.е. ще “овладее смъртта”), вместо да се правиш, че проблем няма. И то да подкрепяш подобна кампания с риск да загубиш избиратели.

# 37 157
Той ББ също има дете и даже две внучета, но не съм забелязала някаква особена загриженост за бъдещето на държавата.

Да, разбира се, че е по-добър премиер от всички пионки на императора от Кремъл,
имали сме само двама про-европейски премиери- Костов и Борисов и те са най-смислените,
останалите са евразийски анти-ЕС протежета на руснаците,

феновете на Радев са все анти-европейски настроени, мечтаете ЕС да се разпадне, та руснаците да ни доят още по-здраво от сега и Кремъл да покаже някакво ''величие''...

# 37 158
Петър Москов вчера мисля при Цветанка Ризова каза какво следва да се прави според него с ковид пандемията и ваксинацията. Съгласна съм с него. Агресивна кампания 3 м., а после всеки си носи последствията от избора ако не се ваксинира. Но всичко се отваря.
Трябва да има изход, въртим се в омагьосан кръг и никой не е доволен - нито ваксъри, нито антиваксъри. Марияна Попова - типичен пример - не се ваксинира, обвинява Лили Иванова, че се е разболяла.
Но тази тема е много проблемна и всички я избягват, защото носи негатив, каквото и да кажеш.

Темата е сложна и реално решение няма за общество скептично към ваксините. Умират много хора, и още много ще умрат, но по тяхна вина. Не по вина на правителството. Това е техен избор, за мен е неразбираемо хора над 40, над 50 да не се ваксинират, и умишлено сами да поемат риска да не свърши добре Ковид заболяването им. Но това е техен избор. Слушах го Москов той пък типична крайно дясна политика предлага. Пълна свобода за индивида, и ненамеса на държавата, никакви мерки от 1 януари, който се ваксинирал ваксинирал. Ами ако не се ваксинира населението и с подобна политика, какво правим след 1 януари като се препълнят болниците. Пак ли без мерки ще стоим. Държавата ще трябва да се намеси. За мен политиката на Радев по отношение на Ковид е възможно най правилна. Ориентирана около това икономиката да не страда, след като има ваксина, мерките са максимално щадящи и сериозно ще се затегнат, когато има опасност здравната система да почне да издъхва. Радев може да бъде критикуван за политиката му, ако почнат да умират хора по стълби на болници защото няма места, и той го е допуснал. Това не бива да се допуска. Ако нямаше ваксина щях яростно да го критикувам за многото починали,  но след като има ваксина, трябва да се даде предимство на икономиката. И мерките трябва да са ориентирани около това не починалите да са малко, за това има ваксини, а здравната система да издържи. Щом издържа значи добре се справя. А българина ако не иска да има много починали да отиде да се ваксинира.

# 37 159
Първо трябва да се плати цената. Само дето ще излезе много скъпо на този който тръгне да я плаща. Избори... трети път тази година.

@Никола Тесла.
Радев няма нищо общо с управление на кризата. Ама абсолютно нищо! Той е президент за Бога! Каква политика на Радев ви се придвижда, като дори една заповед няма право да издаде?

И не вменявайте вина на неваксинираните. Правото на личен избор не е разменна монета.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 16:39 от Анонимен

# 37 160
За мен трябва да има много добра кампания с обяснения какво точно може и представлява ваксината, опасността от трайни увреждания от Ковид, при кои заболявания може да се очакват странични ефекти от нея, ама много и дълги и подробни популярни обяснения. Не да ми дават локум на клечка или билет за баня ако се ваксинирам, сори.

# 37 161
И това трябва да го направи правителството? Служебното?
Мда добре си вършат работата! Ще гласувам за тях!

# 37 162
Това, разяснителната кампания, трябваше да е направено още преди началото на ваксинациите - през януари/февруари/март.

# 37 163
Казва се, ваксини след нова година няма да купуваме. И който иска, краен срок тогава.
И защо наистина заявяваме още.
Меркел се смя на ББ за маската, РР го отзоваха от форум, сега даряваме ваксини, умираме бодро и безпросветно. Големи европейци сме, представям си какво си мислят за нас.
Като ни турнат здравни ограничения и ще се видим и в инвестиции, и в пари.

# 37 164
Цитат
@Никола Тесла.
Радев няма нищо общо с управление на кризата. Ама абсолютно нищо! Той е президент за Бога! Каква политика на Радев ви се придвижда, като дори една заповед няма право да издаде?

Е все пак за служебното правителство той носи отговорност. Следователно и той и екипа му от съветници му определят политиката. Какво значи Радев не управлява. Формално служебното правителство управлява, но реално Радев управлява в момента държавата.

Цитат
И не вменявайте вина на неваксинираните. Правото на личен избор не е разменна монета.
Аз лично не вменявам вина на неваксинираните. И не съм против правото на личен избор, единствено съм против Радев да бъде критикуван за многото починали, след като има ваксина.

# 37 165
  • София
Скрит текст:
АВ и КП си казаха, че вярват във ваксините, ваксинирани са, но и те няма да въвеждат задължителната ваксинация.
Нищо държавническо няма в това изказване. За Ковид кризата трябва решителност, последователност.

Как да “овладее смъртта” държавата? С кепче, белезници, въжета?!

Скрит текст:
Баш държавническо е да подкрепиш една кампания, която при успех ще спаси животи (т.е. ще “овладее смъртта”), вместо да се правиш, че проблем няма. И то да подкрепяш подобна кампания с риск да загубиш избиратели.

Аз имам по-добро предложение - да се качи в един джип, да си пусне корона чао, чао, чао и сме готови.
Държавата, не друг.
И готово - смъртта е овладяна.
Да си допълня поста, за да е по правилата:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-leti-s-dzhipa-i-sl … hao-video-2223296

Просто факти Simple Smile
Според тях ние сме приключили с проблема на 25 април 2020.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:03 от ninnann

# 37 166
  • Другата България
Това, разяснителната кампания, трябваше да е направено още преди началото на ваксинациите - през януари/февруари/март.
Но не от Радев, ето това не мога да разбера, защо за действия или бездействия на служебно или друго /редовно/ правителство се обвинява президент, в парламентарна република???
Абсолютен нонсенс, и това не е за първи път.
Цитат
@Никола Тесла.

Е все пак за служебното правителство той носи отговорност. Следователно и той и екипа му от съветници му определя политиката. Какво значи Радев не управлява. Формално служебното правителство управлява, но реално Радев управлява в момента държавата.
Тесла, ако не бях прочела два пъти кой пише, щях да помисля, че чета поредна реч на ББ.
Радев е виновен, така е, това е ясно, за всичко от Втората световна насам, дори и за гладЪТ в Сомалия и талибаните в Афганистан, ама нали уж темата беше сериозна?

Какво стана с ДПС, ще подкрепят ли ректора, или ще издигат кандидат?
След Пандората /ама не гривната/ нещо много мълчаливи от тази партия, дали не обмислят смяна на родината-майка?

# 37 167
  • София
Радослав Чолаков вчера при регистрацията на кандидатурата за президент на проф. Герджиков : „Президентът на България трябва да получи подкрепа от всички партии. Не може при изборите за президент българите да бъдат делени на партии.”
Тази глупост с разделението и обединението започна да придобива застрашителни размери. Как пък пропусна да посочи кого точно трябва да подкрепят всички партии. Тези хора вече от престараване съвсем не се слушат какво говорят.

Точно. И как се обединяват крадци и ограбени, богати и бедни, безхаберен елит и изстрадал народ? Преди да се стигне до това бленувано състояние, е наложително да се премине през поне четири (реално са доста повече) етапа: правосъдна реформа, засилване на институциите, изграждане на доверие в институциите и възвръщане на чувството за справедливост. Аз лично не го виждам възможно, но винаги съм приемала фантастиката като нужен и забавен жанр.

# 37 168
Аз след последната Панорама с Карадайъ направо взех да се замислям коя му е на този родината-майка. Изгледайте го, много е поучително. За пръв път виждам висш представител на ДъПъСъ дебалансиран и неовладян, да не кажа паникьосан на публичен дебат. Обикновено са едни такива сресани, спретнати и с полуусмивката на Мона Лиза по студиата.

# 37 169
Бойко Борисов все пак е разведен, да не го пишем в групата на семейните. Но пък Цветан Цветанов е женен, неразвеждан, с три деца, консерватор, републиканец и т.н. - ГЕРБ може да размислят и следващия път него да направят премиер, президент или каквото там решат.

Да и децата му учат в англо-американското училище, което е с най-високата такса у нас, а децата, които го завършват директно заминават да следват извън България. Айде нЕма нужда.
Между другото много бих искала, след сформирането на следващото НС, някой журналист да се заеме и да направи списък с това къде учат децата на нашите министри, зам. министри и народни представители. Дали са в частни или държавни училища, дали следват у нас или в чужбина. Ей така, да видим дали са готови да работят за просперитета на България и образованието у нас. Защото съм останала с впечатлението, че всеки докопал се до НС гледа да прати децата си да учат навън или в някое частно училище, вместо да се погрижи за образователната реформа, с която да вдигне нивото на образованието у нас - и държавното, и частното

п.п. За Вълчев - бившия МОН знам, че детето му учи в държавно училище.

Аз нямам проблем с това децата да учат в чужбина, стига после да се върнат и да прилагат знанията си в България, какъвто тренд наблюдаваме напоследък, защото в чужбина реализацията става все по-трудна, а в България хора, които са завършили в чужбина, се ценят доста.

Общи условия

Активация на акаунт