Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 697
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 200
Явно продължават да се назначават калинки на отговорни постове (нищо ново под слънцето😄).
През 2019 г. е гласуван закон, според който парламентарно представените партии и такива, спечелили над 1% при последните избори, НЕ плащат наем за наемните държавни и общински имоти.
Добре, РР назначил калинка за областен управител, но съдът къде е блял? Същият цирк като опитът да изгонване на ГЕРБ от централата му. Явно новите са също толкова некомпетентни като предишните.

При нас назначиха една калинка. Нямаме пари за ръкавици, ама за още един директор да.
И ни го пращат с думите "намерете му работа!".

# 37 201
Между другото си мисля че Герб днес допуснаха политическа грешка обявявайки предварително че ще подкрепят Лозан Панов на втори тур, ако техният кандидат не е там. Това е очаквано, аз вчера писах че очаквам на балотаж Панов-Радев да подкрепят Панов, на въпроса кой ще подкрепят защото това им е шанса да почнат да градят нов образ на партията в обществото, без който не могат да излязат от изолацията, но не трябваше предварително да го обявяват. Това ще доведе до прехвърляне на гласове от техният кандидат към Панов. Защото е неофициално признание към електората им че Радев на балотаж може да бъде победен само от Панов. То и те самите мисля че го осъзнават. Защото на втори тур Панов е способен да вземе много по широка подкрепа отколкото е способен Герджиков, от много части от обществото, елекорат на ДБ, на самите Герб, на Изправи се, в комбинация със свита подкрепа за Радев при липсата на мобилизацията антиБорисов и антиГешев срещу Панов на втори тур, която ще я получи ако там е Герджиков. А тази мобилизация прави победата му почти сигурна. Но с това предварително обявяване че ще подкрепят Панов, пречат на собственият си кандидат. Много избиратели на Герб които не искат Радев да е президент, сега ще си помислят не е ли по добре за Панов да гласуваме отколкото за Герджиков, ако не искаме Радев да е президент още повече че той е приемлив кандидат за Герб щом са готови да го подкрепят на втори тур.

# 37 202
  • Другата България
Същото си мислех и аз.
Предизвестена загуба на ректора, отсега приемат пораженческа позиция.
Още обаче ми е неизвестна позицията на ДПС.
Мълчат като партизани.

# 37 203
Герб кога са били лоялни, Тесла. А и като ги питат, поне си казват. Няма решение  след обсъждане, или да затворят цепката. Важно е да не е Радев
Този стил им е иманентен

# 37 204
  • Пловдив
Изслушах го и аз Даниел Вълчев. Готов е за президент след 5 години. Joy Захапа Кирил Петков, мнението му абсолютно съвпадна с моето.

И да попитам - сега усетих, че имам поизтрити мнения от модератор. А и не само мои. Кое е нередно да пишем? Питам сериозно.

# 37 205
  • Другата България
Някакви предположения кой е втория Пандорец?
Първия чух, че бил Пеевски /от ненадеждни източници/, за втория обаче мълчание.....

# 37 206
  • София
Изслушах го и аз Даниел Вълчев. Готов е за президент след 5 години. Joy Захапа Кирил Петков, мнението му абсолютно съвпадна с моето.

И да попитам - сега усетих, че имам поизтрити мнения от модератор. А и не само мои. Кое е нередно да пишем? Питам сериозно.
В тази тема не може да се пише против ГЕРБ, против ректора на ректорите, и против пи Ар  Митева-плувкинята. Решиш ли да пишеш против трият, ако са ниски матани , поклони и хвалебствия-може.....

# 37 207
Същото си мислех и аз.
Предизвестена загуба на ректора, отсега приемат пораженческа позиция.
Още обаче ми е неизвестна позицията на ДПС.
Мълчат като партизани.

И на мен ми е интересно какъв ход ще предриемат ДПС. За тях не знам кой им е по неприемлив за президент. Радев или Панов. Те имат два варианта. Ако преценят че Герджиков има шанс да стане президент, и не искат Панов в никакъв случай да става президент, тогава не трябва да издигат кандидат и шансовете на Панов за балотаж приключват. Обаче ако Радев е по неприемлив за тях, тогава трябва да издигнат кандидат, по този начин ще помогнат на Панов да стигне до балотаж, не подкрепяйки Герджиков на първи тур, подкрепят ли го там и те, ви казвам че следващият президент ще се казва Лозан Панов.

Simple Smile И ще се спази традицията да нямаме избран президент без подкрепата на ДПС.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 19:43 от Никола Тесла

# 37 208
ДПС искат да се дистанцират от Радев заради Магнитски и Кремъл-

Радев е силно и видно кремълски , а Магнитски са анти-кремълски санкции на практика,
Пеевски също е човек на руснаците и по тази линия бе ударен със санкциите,

Доган се дистанцира, за да не го споходи и него ситуацията на Пеевски ...

# 37 209
В новините на БТВ казаха, че от Европейската народна партия са изразили надежда, че след 14.11 България ще има стабилно правителство и, че се надяват ГЕРБ да спечелят изборите.

# 37 210
Вода, що не спреш с опорките за "кремълския" Радев, когато и на слепите стана ясно, че е задокеански? Ден през ден при Мустафата и той, и служебния премиер, и военното разузнаване, че и съдии и прокурори. Я да видим колко срещи с Митрофанова има? И Триморието му да не би да е в руски интерес? Подценяваш форума.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 21:17 от Djaky

# 37 211
  • Разпиляна във въображението
Борисов се е изказал пред словенски медии. Наклепал е Радев, държавата и според мен - лъже. Възрастен мъж, който е готов на всичко за властта. Някой се чудеше как ще се държат там. Ами Борисов се държи се направо противобългарски. Както, когато Заев бе на посещение в България и отново този мъж се държа възмутително.

Юмрукът на Румен Радев, който се стовари върху българската демокрация, се стовари и върху международните ни отношения, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред български медии в Словения.Изпуснаха се много месеци, в момента нито една държава не е на наша страна. Поколения млади македонци, албанци мразят в момента България, каза Борисов.

Разбира се компромис от страна на РСМ трябва да се направи, но ние бяхме готови да направим компромис – за македонския език, за краткото име в ООН. Утре Радев ще ги излъже отново, коментира Борисов по повод предстоящата Среща на върха ЕС-Западни Балкани в Словения.

# 37 212
Цитат
ДПС искат да се дистанцират от Радев заради Магнитски и Кремъл-

Радев е силно и видно кремълски , а Магнитски са анти-кремълски санкции на практика,
Пеевски също е човек на руснаците и по тази линия бе ударен със санкциите,

Доган се дистанцира, за да не го споходи и него ситуацията на Пеевски ...

Не съм убеден че Радев е чак толкова кремълски. Вярно че имаше някои про-руски позиции по отношение на Крим, но доста отдавна. Радев според мен се ползва с подкрепата на САЩ. Борисов беше про-руският човек в нашата политика. Това си личи по това кои газови потоци се строяха с предимство под негово управление.

Вярно че купи американските изтребители за да получи среща с Тръмп, и с надежда че американците няма да ни сочат за корумпирани ако им бутне няколко милиарда, ама не се получи така. Посочиха ни от тяхното външно като корумпирана страна по негово управление, въпреки че купи изтребителите.

# 37 213
Между другото Кирил Петков почна да допуска някои политически грешкки в приказките си. По обран трябва да бъде, и да намали малко говоренето относно това какво ще правят след изборите, на кой ще дават социално министерство, правосъдно, кой ще искат да е главен прокурор и прочие. ДБ и Лозан Панов днес тактично им казват да намалят малко тия приказки, защото се създава лошо впечатление, сякаш властта е самоцел за ПП, за ДБ, за Лозан Панов и прочие а това прави лошо впечатление. Но да кажем грешки на растежа на младите политици.

Скрит текст:
"Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за разпределяне на постове". Това изявление беше публикувано от коалицията в отговор на сутрешното интервю на лидера на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в сутрешния блок на Нова телевизия. Петков каза, че би приел да е премиер, но не би "поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат". Петков каза още, че големият капацитет на кандидата за президент Лозан Панов е в прокуратурата и смята, че той трябва да е главен прокурор, а президентът Румен Радев трябва да остане на поста си”. Лозан Панов също отхвърли "офертата" на Петков.

В позицията на ДБ се казва, че с оглед избягване на спекулации във връзка с изявленията, че в едно бъдещо управление представители на Демократична България биха получили една или друга позиция, биха искали да уточнят:

"От наша гледна точка процесът по формиране на управление следва да стъпи на ясни и цялостни програмни ангажименти и политическо позициониране и може да започне след като има резултат от изборите, определящ мандатоносител. Позициите в изпълнителната власт са поемане на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат реализирани поетите пред избирателите ангажименти – на база на конкретно коалиционно споразумение. Ето защо, Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове.

Както и досега, и в следващия парламент Демократична България ще бъде гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи.

Единствено гласът за това Демократична България да получи ролята на мандатоносител в следващото Народно събрание гарантира възстановяване на парламентарната република и пълноценната демокрация в България"

Лозан Панов публикува позицията си във фейсбук профила на Инициатива "Правосъдие за всеки", които създадоха инициативния комитет за издигането на предеседателя на Върховният касационен съд (ВКС). От "Демократична България" обявиха подкрепата си за него.

Ето и целия пост на Панов:

Много благодаря на господин Кирил Петков за щедрото назначение, което предлага от свое име и от името на партийните си другари в новосформираната политическа организация - поста на главен прокурор. Той вероятно го прави с убеждението, че това всъщност е най-високият пост в държавата, защото над него е "само Господ" по думите на един бивш главен прокурор, който настоящият облече в истински смисъл. За мен е чест, но трябва да напомня, че смяната на лицето Иван Гешев с лицето Лозан Панов не е решение.

Влизам в президентската надпревара точно, за да извадя България от контекста на този тип политически пазарлъци, които доведоха до
зависимостите не само в съдебната система, но на всички ключови институции, достигнало до пълното им овладяване.

Ами то това е ясно. Хареса му на Петков да е министър, иска още. Интересното е, че се самопредлага за министър председател, а Василев явно е втора дупка на кавала.
Това не е вярно, добре че има запис на предаването. Съвсем друго каза и за никакъв премиер не се самопредлага. Друг е въпросът, че още не е резистентен към некоректни въпроси и подмятания от журналисти, но ще се обиграе. Браво на Лозан Панов за реакцията, харесвам го този човек, но мисля че няма да спечели. Не искам да обяснявам защо.

# 37 214
ninnann, ректорът има мнение по въпросите. Вълчев каза, че на техни съвети/събрания и т.н. има дискусии и там си ги казва. Ето, има ли са тема за равноправието между мъжете и жените. Влизай в сайта на СУ Simple Smile

@Miriel, сигурна съм. Зад тогата е лесно.
Нямам намерение да влизам в сайта на СУ за да се информирам.
Искам да се е случвало извън него.

Аз не бих очаквала публично политически изявления от ректор,  това са хора учЕни, не политици,  все едно председателят на БАН да ходи да дава политически изявлениения и да си изявява публично политическите позиции. Като хора със сигурност имат такива, но докато не са  кандидати за някакъв публичен политически пост къде да ги изразяват, по медиите ли.

Общи условия

Активация на акаунт