Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 621
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 380
Има време. Ще навакса, ако се задържи на власт колкото Борисов

# 37 381
Това, че някой от тук ще се изяде от злоба, че КП трупа симпатиите на хората за сметка на стария, изхабен, втръснал до болка и т.н. Борисов, няма никакво значение.
Пропусна и за завистта ни да споменеш нещо.

Овчаров трябваше отдавна да е в затвор, а не да обикаля по студия и да сее морал.
Да, и да буди възхищение ... Същото трябваше да се случи и с другия Румен - Гечев, вицепремиер в правителството на Виденов .
Скрит текст:
През 1987–1991 г. той е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност с псевдоним Економов. През 1995–1997 година той вече е вицепремиер и министър на икономиката в печално известното правителство на Жан Виденов, което докара масови фалити на банки и невиждана инфлация, която стопи парите на хората. 15 банки бяха обявени в несъстоятелност за половин година. За по-малко от два месеца цената на един долар от 500 стана 3000 лв., а инфлацията стигна 300%.

# 37 382
Това, че някой от тук ще се изяде от злоба, че КП трупа симпатиите на хората за сметка на стария, изхабен, втръснал до болка и т.н. Борисов, няма никакво значение.
Груба грешка. Точно това не прави. На хората им втръсна да слушат колко е лош Борисов. КП не съм го чула веднъж да е казал нещо подобно. Печели с това, какво ще направят /остава загадка как и за сметка на кого/ и го говори с такава лекота и емоция, че слушайки го без да задълбочаваш в думите изглежда напълно възможно и най-вече лесно. Това е печелившия ход на ПП, а не Борисов.

# 37 383
  • Разпиляна във въображението
И да си припомним, че той има свой проект за промяна в Конституцията и частта за съдебната власт. Имаше консултации. Това в края на 2019 г.
Само че не е нетов проектът, а на голяма работна група, с активното участие на ДБ - доц. Славов и други. Няколко месеца заседаваше тази група и проф. Близнашки беше член дори. Не се казваше работна група точно, но идеята беше такава.

Обаче няма работната група да го представи пред НС, а Президентската институция - Радев. Едва ли някой вярва, че той е седнал и написал, но проектът ще е негов. Излишно е това буквоядство. Сега трябва ли да обяснявам, че може да го представи, ако остане Президент, ако има стабилно НС и т.н. или се подразбира?

О, пак ли това с развода. При развода може да има делба на сметки, къщи, деца и т.н. Не знам как решава един развод, но там трябва да се доказва понякога вина, трябва може би някакво съгласие от съпругата и т.н.
И понеже тук се споменава и друг вариант с Афганистан. Бежанците до живот може би ще бъдат граждани на онази разтурена държава.

# 37 384
  • София

Обикновеният човечец не го и интересува това, гражданството на КП не му бърка в джоба. Обикновения човечец вижда в КП млад, надежден и образован бъдещ лидер..
За обикновените човечета - съгласен съм.
Но необикновените хора събираме две и две и логично се питаме как, аджеба, влизаш със заявка за почтеност и промяна с фалш и лъжа. Грам проблем нямам канадец ли е, камбоджанец или от Мелмак. Проблем имам с лъжата, а трапчинки не ме впечатляват до безпаметност, съвсем не.
И все пак имаше момент, в който все още можеше да излезе не много омазан от ситуацията, да признае грешката си, да се извини. Вместо това реши да се овъртоли до ушите.

# 37 385
Да, и да буди възхищение
Ооо да! Виденов също - моят любимец!
Интересно защо не са в затвора...

# 37 386
Обаче няма работната група да го представи пред НС, а Президентската институция - Радев. Едва ли някой вярва, че той е седнал и написал, но проектът ще е негов. Излишно е това буквоядство. Сега трябва ли да обяснявам, че може да го представи, ако остане Президент, ако има стабилно НС и т.н. или се подразбира?
И тук грешиш - няма такава възможност. Но това е поради буквоядството ми, няма проблем. Simple Smile

Да, и да буди възхищение
Ооо да! Виденов също - моят любимец!Интересно защо не са в затвора...
Не са в затвора, да, той дори Гечев е един от най-големите критици  а и може скоро да е част от управлението. За БСП не се сповменава, че са от статуквото, с тях дори може да се преговаря.

# 37 387
Така ли? Искаш да кажеш, че Президенството не може да представя проект за промени в Конституцията?

# 37 388
Имаме новина, утре вероятно ще стане известно ново име от досиетата Пандора, след това на Пеевски. Кое ли ще бъде. Пеевски днес е коментирал че тепърва щели да стават известни разни неща за много хора.

# 37 389
Така ли? Искаш да кажеш, че Президенството не може да представя проект за промени в Конституцията?
Ще чакам с нетърпение да го направи.
Прочети тук, в точка 5, буква "г":"Правомощия във връзка със законодателната дейност – чл. 101 КРБ му дава възможност мотивирано да върне закон за ново обсъждане в НС. Отлагателното вето може да се отнася до целия закон, до негови отделни части или само до някои текстове на закона. След повторно приемане е длъжен в 7 дневен срок да го обнародва. Президентът няма право на законодателна инициатива, въпреки че Конституцията му дава право на инициатива за приемане, изменение и допълнение на КРБ. Той обнародва законите. Това той осъществява в срок до 15 дни след приемането им."

https://www.bg-pravo.com/2013/06/17.html

Той си е използвал правото на инициатива, като е създал така наречената "работна група".

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 21:28 от Rosita

# 37 390
Както каза Д.Вълчев, независимо дали си завършил Харвард или четвърти клас на село, трябва да спазваш Конституцията. И К.П. трябваше да се съобрази. Симпатичен е, да, има и добри идеи, не злобее, но можеше да не си слага тая черна точка, а да оправи нещата така, че да не предизвикват съмнения в неговата почтеност.
Тесла, вече взех да гледам черна или червена ти е точката до ника, та да знам как да приема написаното! Joy

# 37 391
  • Буркина Фасо
Имаме новина, утре вероятно ще стане известно ново име от досиетата Пандора, след това на Пеевски. Кое ли ще бъде. Пеевски днес е коментирал че тепърва щели да стават известни разни неща за много хора.
и какъв ще е резултата ?  няма да се докаже и няма да ги осъдят.
ще ги оправдаят и ще им плащаме.
това не е новина Smiley

# 37 392
За обикновените човечета - съгласен съм.
Но необикновените хора събираме две и две и логично се питаме как, аджеба, влизаш със заявка за почтеност и промяна с фалш и лъжа. Грам проблем нямам канадец ли е, камбоджанец или от Мелмак. Проблем имам с лъжата, а трапчинки не ме впечатляват до безпаметност, съвсем не.
И все пак имаше момент, в който все още можеше да излезе не много омазан от ситуацията, да признае грешката си, да се извини. Вместо това реши да се овъртоли до ушите.
Ако необикновените така събирахте две и две за цялата корупция, която се вихри последните 12 години, вече щяхме да сме Швейцария на Балканите, ама уви...

# 37 393

Не разбрах къде греша в почернените думи по-горе.

# 37 394

Не разбрах къде греша в почернените думи по-горе.
И аз не разбирам, защото Радев отказа да внесе "собствения" си вариант за промени в Конституцията. И тогава се разигра варианта на ГЕРБ.

Общи условия

Активация на акаунт