Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 548
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 485
  • СИ

... Нереалистично ми се струва, че с наличното ще се промени нещо съществено за народа...

Ако народът продължава да си гласува и да си избира всякакви пребоядисани милиционери и комуняги, ще си остане с чакането за промяна. Промяната е в ръцете на хората. Но не съм сигурен доколко я искат.

# 37 486
Аз като чета глупотевините в темата за ваксини и как вярват, че ще ни чипират напълно си обяснявам политическото дередже, в което сме изпаднали, резултат на демократично проведени избори. Материалът.......

# 37 487
Довечера специално ще изгледам интервютата на Панов и Герджиков. Искрено се надявам да имат повече теми, по които да говорят. Че, ако ще ми наблягат единия само на съдебната реформа /която така или иначе никой не знае каква точно ще бъде/, другия на това, че ще е обединител и нищо друго нямат в главите си, извинявам се, но ще попусна гласуването за президент този път. Поне на първи тур.

п.п. Много бих искала да гледам гостувания и не вицетата им. Ще е интересно да чуя за техните представи, идеи и каузи - за сега ми се виждат с доста повече инициативи от кандидатите им за президенти.

# 37 488
Скрит текст:

... Нереалистично ми се струва, че с наличното ще се промени нещо съществено за народа...

Ако народът продължава да си гласува и да си избира всякакви пребоядисани милиционери и комуняги, ще си остане с чакането за промяна. Промяната е в ръцете на хората. Но не съм сигурен доколко я искат.
Мисля, че ясно съм написала - управлението и законотворчеството са в ръцете на ПП. Правителство с МП - К. Петков и 121 почтени НП в 47-то НС.

# 37 489
И на мен, за съжаление Лозан Панов ми е скучен. Каузата "съдебна реформа", имам чувството, че никой не може да я разбере, аз също не я разбирам, какво искат и как ще го реформират. И каква ще ни бъде на нас файдата, евентуално.

Но по-лошото е, че няма увлекателност в него, дебат между него и Радев сигурно ще приспи всички зрители.

Лошото е, че повечето хора не разбират ползите от реформи в съдебната система. Ироничното е, че същите после ще питат защо нямаме чуждестранни инвестиции. Или защо Пеевски, докато излиза във всеки съмнителен списък (тип Пандора) или в чужди санкции (тип Магнитски), още е чист като планински еделвайс в очите на българското следствие/прокуратура. Или защо бракоразводното им дело отнема 10 години, въпреки че нямат офшорка за разделяне.

Иначе казано - от съдебната реформа (която не се изчерпва с “Гешев е лош” и “Да закрием Спецсъда”) зависи както усещането ни за справедливост, така и почти всички отрасли в страната.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 11:50 от Hope4C

# 37 490
Така е за съдебната реформа, но засега кандидатите за гласовете ни, които засягат този въпрос не внасят конкретика до степен да не зная дали реформата на ХИ се покрива с реформата на Панов. Реформа та реформа, ами предложете нещо, закриването на спец съда добре, от там нататък? Виждаме, че магистратите не съдействат по никакъв начин и не желаят реформи, поне засега не съм чула такова нещо. На тях си им е харашо така.

# 37 491
  • СИ

Мисля, че ясно съм написала - управлението и законотворчеството са в ръцете на ПП. Правителство с МП - К. Петков и 121 почтени НП в 47-то НС.

Управлението към момента е в ръцете на президента чрез служебно правителство, като пряк резултат от невъзможността на ГЕРБ да състави правителство. Но това е само и единствено заради лакомията и глупостта на Борисов. И се случва, защото е така по Конституция. Не е според прищевките на някой...
Дали управлението ще премине в ПП, предстои да видим.
В момента сме под същата крива круша, под която ГЕРБ и компания на набутаха за годините на своето управление. Реална промяна може да започне да се случва след година или две. Това зависи от изборите.

# 37 492
Скрит текст:
И на мен, за съжаление Лозан Панов ми е скучен. Каузата "съдебна реформа", имам чувството, че никой не може да я разбере, аз също не я разбирам, какво искат и как ще го реформират. И каква ще ни бъде на нас файдата, евентуално.

Но по-лошото е, че няма увлекателност в него, дебат между него и Радев сигурно ще приспи всички зрители.

Лошото е, че повечето хора не разбират ползите от реформи в съдебната система.
Скрит текст:
Ироничното е, че същите после ще питат защо нямаме чуждестранни инвестиции. Или защо Пеевски, докато излиза във всеки съмнителен списък (тип Пандора) или чужди санкции (тип Магнитски), още е чист като планински еделвайс в очите на българското следствие/прокуратура. Или защо бракоразводното им дело отнема 10 години, въпреки че нямат офшорка за разделяне.

Иначе казано - от съдебната реформа (която не се изчерпва с “Гешев е лош” и “Да закрием Спецсъда”) зависи както усещането ни за справедливост, така и почти всички отрасли в страната.
Каква полза има за хората, закриването на спец. съда, начина на избиране на гл. прокурор, къде ще бъде прокуратурата, квотите във ВСС.
Бракоразводните дела ще приключват за 1 година, може би! Thinking

Скрит текст:

Управлението към момента е в ръцете на президента чрез служебно правителство, като пряк резултат от невъзможността на ГЕРБ да състави правителство.
Скрит текст:
Но това е само и единствено заради лакомията и глупостта на Борисов. И се случва, защото е така по Конституция. Не е според прищевките на някой...
Дали управлението ще премине в ПП, предстои да видим.
В момента сме под същата крива круша, под която ГЕРБ и компания на набутаха за годините на своето управление. Реална промяна може да започне да се случва след година или две. Това зависи от изборите.

Защо пак ГЕРБ? ИТН, БСП имаха реални шансове да направят правителство. Защо не можаха? Всички, които са против ГЕРБ и ДПС имаха реално, аритметично мнозинство в 45 и 46-то НС, защо не го използваха?
С какво показаха, че са по - добрия избор, по  можещи от ГЕРБ?

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 11:54 от Mama_Nana

# 37 493
ДБ за кандидатурата на проф. Герджиков:
"Проф. Герджиков е кандидат на ГЕРБ, инициативният комитет е парлама".
ДБ за кандидатурата на Лозан Панов:
"Лозан Панов не е кандидат на ДБ, издигнат е от инициативен комитет и е независим".
Laughing

# 37 494
  • СИ

... Каква полза има за хората, закриването на спец. съда, начина на избиране на гл. прокурор, къде ще бъде прокуратурата, квотите във ВСС...

А каква беше ползата за хората от разкриването на специални съдилища и прокуратури?

# 37 495
Скрит текст:

... Каква полза има за хората, закриването на спец. съда, начина на избиране на гл. прокурор, къде ще бъде прокуратурата, квотите във ВСС...

А каква беше ползата за хората от разкриването на специални съдилища и прокуратури?
Преместват нещо от един крачол в друг, но то си е същото нещо т.е. не става на работа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 37 496
Лошото е, че повечето хора не разбират ползите от реформи в съдебната система. Ироничното е, че същите после ще питат защо нямаме чуждестранни инвестиции. Или защо Пеевски, докато излиза във всеки съмнителен списък (тип Пандора) или в чужди санкции (тип Магнитски), още е чист като планински еделвайс в очите на българското следствие/прокуратура. Или защо бракоразводното им дело отнема 10 години, въпреки че нямат офшорка за разделяне.

Така е, това е отвлечена кауза, чужда на повечето хора.
Затова и трябва да се решава експертно, а не само политически.
А и във връзка с Панов - не разбирам как ще се бориш за съдебна реформа, като станеш президент.
Двете институции нямат общо, така сам се правиш безгласна буква за съда, където реално имаш най-голям авторитет.
Представянето му е много вяло - твърде много извисеност и излъчване тип: "вие няма да ме разберете".
Като прибавим и негативната кампания, засега базирана на плювни по Радев, както и високомерната вице Моасе, която се изхранваше години наред с плюене по бг в статиите си - става едно голямо не. Поне от мен.
Мислех, че ще стигне до балотаж, но вече се съмнявам. Избирателите пак ще са една шепа интелектуалци. А за съжаление те са малко, трябва да се стигне и до масата, до простите и необразованите. Като се правим, че ги няма, не печелим нищо.

# 37 497
Е като ще представлявал цялата страна, трябва всички. Не само избрани хора. Съгласна съм, че съдебната реформа е неясна. Имам близка, работи в съда, па дали не е баш при Панов. Е, питам я, защо не щете Гешев, каква е съдебната реформа. Получавам пак приказки в стил  Панов. Отвлечени. Неясно. Не ми е ясно какво ще се промени. Не споря в никакъв случай, че е очевидна нуждата от реформа. Но не разбирам каква е, защо не се случва и какво искат.
Вярно е също, че Панов едва ли ще я постигне като президент, след като не можа от сегашния си пост.

# 37 498
  • София
Лошо тръгнаха и двамата претенденти вчера и днес. Вчерашният с послание - "И да ви говоря, вие нищо няма да разберете" ; днес професорът - "Аз нищо няма да кажа, защото не съм чул/видял/разбал". Така ли мислят да я карат цял месец?

# 37 499

Ами нека да обяснят на хората, каква точно съдебна реформа ще правят и как тя ще им донесе реална полза. Примерно - като направим съдебната реформа, ще се развеждате за шест месеца.

Няма как постоянно да се повтаря някакво словосъчетание, в което всеки може да си влага съвсем различно съдържание.

Общи условия

Активация на акаунт