Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 561
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 605
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Изгледай предпоследното видео, което пуснах, след 14:30 минута

# 37 606
  • София
BIRD.BG е партньорът на ICIJ за България.
"Официално заявяваме, че в Досиетата Пандора няма никаква информация за скрити офшорки на Асен Василев, каквито твърдения се появяват в медии от орбитата на Делян Пеевски.
В Търговския регистър Асен Василев е деклариран краен собственик на фирма от Британски вирджински острови. Декларацията му е подадена през април миналата година."
Има и снимка на декларацията му.
Толкова. Концентрирайте се върху канадското гражданство Wink
Е, и там може да има" неприятни изненади" за някои доброжелатели, но каквото-такова.
Аз не съм от бъдещите гласоподаватели на ПП (напротив, "моите хора" ги хейтят повече от всички други).
Но след всички плювки, не е лошо да имаме и обективно мнение.
Говоря за Асен Василев.
За Кирил Петков - и аз, както всички други очакваме решение на КС.

# 37 607
  • Другата България
Значи все пак е имало в разни медии подобно инфо, в което НЕпредубедени хора са повярвали?
Че днес го предположих и не се хареса, а аз го четох в нета, не в темата.
Странно.
Или пък не.

Чета, че Томислав Дончев бил се произнесъл, че ако Герджика загуби на първи тур, на втори ще подкрепят Панов. Joy
Ей това "ако" много ми хареса.
Защото за мен си е "когато". Ама някак така, уж неволно изпуснато.
Зам.председател на партия изказва съмнение вв победата на собствения ИМ кандидат.
И подкрепа на явния критикар на Председателя.
История на един предизвестен край на един Председател ли е това?
Намигване за евентуално партньорство след изборите с "жълтопаветните партии"?
След като и СДС си казаха, че след изборите ще ги напуснат и ще се опитат да намерят общ език с ПП?

# 37 608
Герджиков твърди, че не е кандидат на ГЕРБ, а че е подкрепен от тях

# 37 609
Колко съвестно изчетох последните страници и пак не разбирам каква е съдебната реформа.
Скрит текст:
Трябвало да се почувства в сърцето и да се чете. Бре, имам две магистратури и съм учила 5-6 семестъра различни видове право, питам познати,работещи в съда. Все тоя отговор. Общо взето организация и контрол, нищо особено. А написаното за Румъния много ми хареса. Даже искат да го направят, да се ползва електронна система, да се види кой кога и какво. Ма не искат Joy не можели да работят с нея и ала бала. Мда.  Струва ми се,че съдебната реформа е много проста даже.
Споко, тези избори не са последните от серията. Докато стигнем до стабилност, може и да ни се разясни /да получим просветление свише/. Simple Smile
 Може и по рано - ако Гешев бъде сменен. Wink

# 37 610
  • Другата България
Герджиков твърди, че не е кандидат на ГЕРБ, а че е подкрепен от тях

Гледах го.
Слушах го.
Не му повярвах.
Добре говори иначе.
Но аз повече вярвам на Томислав Дончев.

# 37 611
Еми щом е казал......

# 37 612

Но аз повече вярвам на Томислав Дончев.
Томислав Дончев е аутсайдер в ГЕРБ. Изказването му се окачествява като грешка.
Герджиков е точно толкова кандидат на ГЕРБ, колкото Радев - на БСП и Панов - на ДБ.
Краят на Председателя е отдавна предизвестен, само че не виждам с какво вътрешнопартийните дела на една изолирана партия влияят върху действителността.

# 37 613
Той Томиславчо е един от малкото Ентелигентни там, явно затова е аутсайдер.
Иначе към днешна дата герп е доста по-мръсна дума от БСП, така че....по-добре кандидат на БСП, отколкото на герп.

# 37 614

Иначе към днешна дата герп е доста по-мръсна дума от БСП, така че....по-добре кандидат на БСП, отколкото на герп.
Това е твое мнение. Все още ГЕРБ не са докарали долара до 3000 лева, нито са им спирали европейските пари. На новите обаче вече им ги спряха под благовидни предлози.

# 37 615

... Аз съм обикновен човек и желая с думи прости да ми се обясни какво конкретно ще се промени за мен, чрез тази съдебна реформа. Не желая да ми се криете, слагам и теб в това число, защото го играеш много навътре в нещата, зад слогани от сорта на "имунна система на държавата", а желая с думи прости, като на простия Борисов да ми обясниш до кога ще ме крадат престъпници с висящи дела и до кога дрогирани и пияни хора, които убиват други хора по пътищата ще лежат по 1 година в затвора (ако въобще), а също така и до кога дела, свързани с подялба на имот, ще се точат с години...

Защо не питахте Борисов? Нали гласувахте за него 12 години? Освен това, ако не ме лъжат спомените, Борисов беше обявил, че прокуратурата нямала никаква нужда от реформи, защото работела много добре.

Не толкова прокуратурата се нуждае от реформа, по-скоро калпавите закони трябва да се преработят.
Това е работа на Народното събрание.
Щом закона позволява определени неща, какъвто  и да е съд не може да му се противопоставя.

# 37 616
  • Другата България
Той Томиславчо е един от малкото Ентелигентни там, явно затова е аутсайдер.
Именно, и това съм писала.
А Мика Зайкова пък днес, типично в неин стил - "Герджиков се качва на каруца, която върви назад" Joy
Няма как да съм по-съгласна.
Двамата с Ивайло Вълчев се обединили около идеята, че имат "сходни идеи" с ПП.
Което и предполагах.
Никакви изненади за мен до тук.

# 37 617
За съдебната реформа на ДБ

Освен предложенията, вносителите можете да видите и повече

Тук, в мотивите- МОТИВИ към ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, отдолу, може да видите какво се цели

1.Укрепване на правовата държава чрез независим съд, отчетна и отговорна прокуратура
1.1.Радикална съдебна реформа, гарантираща независимо и справедливо правосъдие като се реформира Висшия съдебен съвет, който да остане административен и кадрови орган само за съдиите.
1.2.Реформа на прокуратурата, гарантираща нейната отчетност пред обществото и ефективност в борбата с корупцията и престъпността.

2.Допълнителни гаранции за правата на гражданите и решителна лустрация
2.1.Въвеждане на пряка индивидуална конституционна жалба, осигуряваща граждански контрол върху дейността на парламента, така че приеманите закони да не нарушават конституционните права на гражданите (изменение в чл. 150 КРБ)
2.2.За законодателна гражданска инициатива по предложение на 10 хил. граждани – гражданите да могат да инициират пряко законопроекти, които да се обсъждат и приемат равнопоставено със законопроектите, внасяни от народни представители и Министерския съвет (допълнение в чл. 88  КРБ).
2.3.За общество и институции освободени от сянката на комунистическия режим чрез последователна лустрация на висши публични длъжности в секторите национална сигурност, отбрана, вътрешен ред, правосъдие – за период от 10 години (до 2030 г.).

И обяснения под всяка точка в повече детайли

# 37 618
  • София
Хардлайнери на ГЕРБ вчера бяха в криза.
Четох, че Томислав Дончев и Радо Чолаков са направили огромни гафове 🤣
Георги Марков и Ал Йо бяха в ступор.
Радо Чолаков казал, че ГЕРБ е повече от Борисов, а Томислав Дончев бил приел с лекота, че могат да бъдат загубени изборите.
Низвергнаха ги веднагически Joy
Стигнаха до там да кажат, че всеки, който смята, че ГЕРБ може без Борисов е свободен да напусне партията.
КомунизЪм, ама як комунизЪм.

# 37 619

Това е твое мнение. Все още ГЕРБ не са докарали долара до 3000 лева, нито са им спирали европейските пари. На новите обаче вече им ги спряха под благовидни предлози.
Не, това е мнението на 100% от гласуващите минус 20%, затова и герп власт повече няма да помирише.

Общи условия

Активация на акаунт