Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 554
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 635
  • Пловдив
Изгледах Панов днес - нищо различно от вчера не чух, дали ще промени говоренето си не знам. Това с ДПС-то за Герджиков в стил Христо Иванов и Рашков (хвърлям в пространстовото плюнки, доказателство обаче няма, усещане само) ми действа отблъскващо. На мен лично не ми стана ясно след две интервюта какво ще дири той в президентството.
Герджиков също изгледах, явно за сега най-много доближава моето възприятие за президент. Надявам се да се развие в положителна насока и да не влезе в компроматната и хейтърската война.
Радев - само може да очаква. Всяко второ негово изречение започва с Очаквам... Вече не му слушам даже изказванията, адски ме напряга и отблъксва. Достигна висините на Борисов, 5 години напъване да заприлича на вожда. Tired Face

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 22:12 от Не се сърди, човече

# 37 636
Герджиков с ГЕРБ зад гърба си нищо няма да постигне. Няма значение, че ББ не му бил поставил никакви условия за негова изненада. Колко мило!

# 37 637
Герджиков с ГЕРБ зад гърба си нищо няма да постигне. Няма значение, че ББ не му бил поставил никакви условия за негова изненада. Колко мило!
Е, ще постигне едни 600 хиляди като минимум. Да видим колко ще постигне Лозан Панов.

# 37 638
Ми аз пък въобще не съм сигурна, че тези 600 хиляди са им в кърпа вързани и на ГЕРБ и на Герджиков.

# 37 639
Какво стана с рейтинга на СП - 100-те дни ме подсетиха?  Много беше харесвано, имаше одобрението и възхищението на партии, коалиции, обикновени хора .... нещо се замълча за успехите и държавността. Thinking

# 37 640
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Кольо Парамов твърди, че от България с годините са прехвърлени 51 милиарда долари в офшорки

# 37 641
Кольо Парамов от години се опитва да влезе в светлината на прожекторите и да се присламчи към някоя власт - все едно коя. Сега просто е намерил удобна ниша. От него очевидно не се искат доказателства, достатъчни са гръмки фрази.
Мисля, че дискусията за КОВИД и смъртността се приема за офтопик, защото са изчезнали няколко поста.

Какъв според вас е приемливият срок за доверие към правителството?

Позицията на Радев по Македонския въпрос съвпада с моята. За съжаление не съвпада с тази на САЩ и ЕС, но пък съвпада с тази на Русия. Опасявам се, че това ще е още една причина за натиск чрез икономически средства върху нас. Борисов е декларирал прогрес по темата, ако ГЕРБ отново управляват. Допускам, че като цар на лавировката, това са просто думи без покритие. С такова поведение досега доста успешно ни превеждаше през такива рискови ситуации на противоречиви интереси. Предстои да видим дали категоричната позиция на Радев ще ни доведе повече дивиденти или напротив, ще претърпим повече щети. Отношението на нашите партньори от НАТО и ЕС показва колко струват приказките за приятелство и партньорство, когато иде реч за конкретни интереси.

# 37 642
  • BG
Тая тема пак ли е нападната от тролове?

# 37 643
И кое точно беше успешното на боковото управление относно македонският въпрос?

# 37 644
Ухажваха ни, сега ще  ни притиснат. Wink

# 37 645
Не казах точно това. Имах предвид други ситуации, в които нашият интерес е противоречал на директивите от големите партньори. По македонския въпрос той трябваше да лавира между натиска отвън и категоричното обществено мнение плюс заплахата от страна на коалиционните му партньори отвътре. И така въпросът остана висящ, но поне благодарение на председателството на България темата беше поставена на дневен ред, а и не ни спряха парите от ЕС (както изглежда вече се случва). Показателно е, че веднага след заемането на твърда позиция срещу Македония, правителството изпадна в изключително тежки проблеми и накрая загуби властта.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 22:54 от Анонимен

# 37 646
Миииии....донякъде съм склонна да се съглася, че натискът е голям от всички страни, но Борисов беше изключително пасивен по въпроса. Ако трябва да влезна в тона на Радев, по този въпрос Борисов се скри под полата на Захариева, докато беше на власт (това по въпроса за поемането на отговорност). Колкото и да ми е противен Каракачанов, не мога да отрека, че твърда позиция имаше само той. Не съм сигурна дали тя беше искрена, а не породена от някаква цел,  но все пак беше твърда позиция.

# 37 647
  • София
Двойката на вмро хич я няма като екранно присъствие. Вицето като комсомолка с навита пружина и рецитира каквото си е написала предварително и научила наизуст, а кандидатът е сърдит чичо, който повече се интересува от собствената си персона.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 08:05 от Andariel

# 37 648
Скрит текст:
"И стигаме до логичните въпроси: Защо се е случва всичко това? Защо на нас?
Отговорът е: Защото управлението на Борисов и ГЕРБ са позволили, а ние сме дали живот на това управление. Не само – той и тези над него организираха и приложиха този модел пред очите ни и с мълчаливата ни подкрепа. А 99% от българите мечтаеха и още мечтаят, да изкярат и те нещо."

https://fro--reklamen-spam186--/novini/pone-500-balgarite-razsle … 0ouJ8Ro1zbAKU7JiU

Ето, това ни е проблемът. И оттам идва и възхваляването на "най-великия" държавник, който ни пази от комунистите. И тръшкането, че новите са като старите и защо трябва да си правим труда да ги сменяме. И охкането как СП и Радев са виновни, че олиото и токът са поскъпнали и т.н.
И това, че толкова токсични партии все още имат гласоподаватели.
Нека забравим това, което се случи
"Имa тaкъв нaрoд" пoлoжи мaкcимaлни уcилия дa имa кaбинeт. Тoй нe ce cлучи нe зaрaди тoвa, кoeтo нaпрaви ИТН в прeгoвoрния прoцec, a зaрaди дeйcтвиятa нa ocтaнaлитe пoлитичecки игрaчи. Ниe нямa кaк дa миcлим, чe cмe рaзoчaрoвaли избирaтeлитe. ИТН в тeзи двa крaтки пaрлaмeнтa, миcлeйки зaкoнoпрoeкти, кoитo ce прeвърнaхa в зaкoни, ca eднa мнoгo прoфecиoнaлнo и дoбрe cвършeнa рaбoтa.

Мнението на партия, която даде определението "токсични" на други. Чисто нова, неупотребявана. Първа политическа сила на последните избори. Много критичност към другите и никаква към себе си, точно обратно, убедени в правотата, дори доволни от направеното.
Трябва ли тази партия да има гласоподаватели, след като реално излъга, неизпълни нищо от обещаното. Thinking

# 37 649
Защо в Сакар и какво идва?

Днес има трети протест на фирмите от Пътно строителство. Продължават да не получават парите за извършена работа, работниците продължават да са без заплати от април насам, за бъдещи дейности въобще не иде реч. При цялото ми уважение към настоящите министри, такава липса на полезност не са показвали никои техни колеги от Жан Виденово време насам.
https://bnr.bg/post/101537966/patnostroitelniat-bransh-organizira-protest-v-sofia

В последното изречение е използван изразът "създалото се напрежение". Като че ли става дума за природен феномен извън човешкия контрол.

За щастие днешните протестиращи не използват вече популярните похвати с хранителни продукти, запалителни материали и агресия към полицията, защото силно вероятно щеше да се наложи свикването на спешна комисия за отпор срещу полицейското насилие.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 10:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт