Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 150
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 965
А как точно да стане тая независимост?
Другото са общи приказки.
Абсолютната независимост на мен ми прилича на абсолютна безконтролност.
Бъркам или ти вчера написа, че боко твърдял, че съдебната система била незавизима?

# 37 966
подписи се събират на всяко едно явяване на избори отново

Да де, ама не трябва ли първо да се съберат и след това кандидата за президент да се регистрира и обяви?
Лозан Панов не е ли официално рагистриран със събрани подписи? Нещо съвсем се обърках.

# 37 967
Бъркам или ти вчера написа, че боко твърдял, че съдебната система била незавизима?
Да, точно така. И ефектът е видим - пълна безконтролност Grinning.
Той точно с това се оправдаваше - независим съд, какво мога да направя? И беше прав.
Сега се оказва, че трябвало още повече независимост. То направо вече се чудя накъде повече.
Зависимостта е на ниво всеки един съдия, прокурор, адвокат. Личната им зависимост от пълните им джобове. Не е на ниво административни реформи.

# 37 968
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
подписи се събират на всяко едно явяване на избори отново

Да де, ама не трябва ли първо да се съберат и след това кандидата за президент да се регистрира и обяви?
Лозан Панов не е ли официално рагистриран със събрани подписи? Нещо съвсем се обърках.

Цитирам Дневник:

"На президентските избори на 14 ноември искат да участват 12 кандидатпрезидентски двойки, издигнати от инициативни комитети. Срокът за заявления за участие в изборите от инициативни комитети изтече днес в 17 часа. До 12 октомври инициативните комитети трябва да внесат по 2500 подписа, за да бъдат кандидатпрезидентските двойки окончателно регистрирани. ..."

Значи има още два дни

# 37 969
Е има ли Лозан Панов тези подписи или не?

# 37 970
аз от къде да знам

а Радев има ли ги или Герджиков, или онзи смешния кандидат на ВМРО

За тях не съм чула кой къде събира подписи

# 37 971
Нека се опитам да обясня какво тревожи и мен, и клиентите ми, защото всеки ден бера ядове с отговор- ами така е.
Какво имам предвид. Първо- вече писах за съдебните ваканции. Да ги отменят. Да намалят малко отпуските на съдиите и прокурорите. Да не им раздават бонуси в края на всяка година. Достатъчно са им високи заплатите , безплатно ползват сгради, ит, всякакви обслужващи персонажи. Да се прилага предвиденото в закона да си пишат решенията в срок, тоест, до месец. Има и една разпоредба " при дела от фактическа и правна сложност...до 3 месеца" и там се възползват масово. Да им въведат орязване на заплатите , когато не си вършат работата в сроковете. Насрочване на дела, разглеждане, решения. Има мудни съдии, държат си делата на доклад с медсеци. Знам за един уволнен, но тогава беше страшно. Той идваше само да заседава, не си минаваше доклада с месеци. Пресрещала съм го на стълбите да му се моля да драсне едно съдийско "да", за елементарно нещо ставаше дума.
Друго- ами в следствията удължават постоянно сроковете за разследване с по два месеца и прокурорът одобрява ли, одобрява. Да не е до безкрайност това.
В конкурсите за магистрати се плащат здрави рушвети, там не отиват наистина най- умните кадри, а връзкарите. Да разширят щата на съдиите във въззивните колегии. Не може дело, приключило в първа инстанция 2019 година, да ми го насрочват за тази, и после чак за догодина. Междувременно хора умират, конституираме нови страни, не можем да ги намерим и става мазало.
В София много трудно се работи, защото са много жителите, а навсякъде са еднакви заплатите на съдиите- имам няколко познати съдии, софиянци, пътуват до Костинброд, Ихтиман, Перник. Еми кой да се пържи тук.
В Костинброд има пет дела за деня, тук са над 20. И доста, доста други. Хората се шашкат от мудност, а и от некомпетентност. Но понеже от тези пуцове се бълват постоянно някакви неграмотни кадри, и нямат после препитки , а трябва, и правосъдието е на такова ниво. Никакви квоти не са най- важното. Човешкият фактор и оптимизацията на неговата работа е проблем.
И много, много други неща.

# 37 972
И защо трябва да сме чули? На мен това дори ми се струва отчаяно - толкова да нямат поддръжници, че да се налага да ги ловят из подлезите.

Мисля, че някой беше казал, че са събрани подписите за ДБ, но събирали още за тежест. Може би и за Панов е така.

# 37 973
Това не е отчаяно, а явно и честно излизане пред гражданите

а не под масата както правят останалите

Не знам как го правят
или привикват електората по някакви пртийни събрания или правят някакви шмекерии

# 37 974
Само човек, който досега не се е интересувал от политика и избори, може да се изненада, че открито и публично се събират подписи. Явно това няма връзка с желанието за коментиране на политиката и броя на постовете във форуми и социални мрежи.

Това, че не сме чули публично да се събират подписи точно за кандидатите на ГЕРБ и ДПС, вече поражда определени размисли. Но останалите си правят подписките открито.

# 37 975
tays,
Ти цяло предложение за реформа направи и на всичко отгоре е ясно за какво става дума. Жалко, че ХИ не може да изложи тезата си толкова просто, ясно и разбираемо за всички, но и тя е далеч от основните проблеми.
 Вероятно написаното от теб е твърде низше за неговите амбиции и възможности. Simple Smile

Това, че не сме чули публично да се събират подписи точно за кандидатите на ГЕРБ и ДПС, вече поражда определени размисли. Но останалите си правят подписките открито.
ГЕРБ нямат кандидат. Има ИК, който е издигнал Герджиков. ГЕРБ просто подкрепят тази кандидатура.
ДПС си имат достатъчно членска маса, за да си съберат подписите вътрепартийно.

Подписката може да е направена и като част от ПР - кампания. Така много хора ще разберат кой, какво и как ...

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 14:48 от Mama_Nana

# 37 976
Наистина, това не ми се струва съществен проблем - кой как си намира подписите.

Предлаганите от ХИ реформи си личи си личи ясно, че не са предназначени да решат реалните проблеми в правосъдието, а да обслужат интересите на няколко негови приближени. Той затова и изпитва трудности да убеди масовия избирател в необходимостта от тях и се крие зад общи формулировки като "независим съд" и "борба с корупцията".

# 37 977
  • София
аз от къде да знам

а Радев има ли ги или Герджиков, или онзи смешния кандидат на ВМРО

За тях не съм чула кой къде събира подписи

ВМРО, Възраждане, ДПС издигат партийни кандидати. И те ли трябва да съберат подписи? Май за регистрирана партия това не важи.

# 37 978
Не знам за това, но по принцип за явяване на парламентарни избори никога не съм ги виждала да събират подписи

Иначе , Христо Иванов, ако искаше да направи промени, за да обслужва нечии интереси, щяха да замажат очите на масовия избирател с някой призив там, за да съберат максимален резултат и така. Даже нямаше да засяга въпроса за съда. Щеше да обещае високи заплати и пенсии и готово
А това, че включи на опорки, явно показва, че имаш праг на разбиране и осъзнаване, който си преминала

# 37 979
Предлаганите от ХИ реформи си личи си личи ясно, че не са предназначени да решат реалните проблеми в правосъдието, а да обслужат интересите на няколко негови приближени. Той затова и изпитва трудности да убеди масовия избирател в необходимостта от тях и се крие зад общи формулировки като "независим съд" и "борба с корупцията".
Което пък масовия избирател разбира да се потърси отговорност, съдебна от тези, които са управлявали лошо, крали, лъгали и т.н.
Някои вероятно вярават, че ще видят и Борисов осъден.

Общи условия

Активация на акаунт