Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 026
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 38 040
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ааа, даа, не са те

По професионални качества са избирани

Той и Гешев е "избран" от ВСС, само че нямаше друг избор

# 38 041
Нищо не разбрах. Какъв е проблемът с квотата на ГЕРБ от 5 човека, след като общо са 25 членовете на ВСС?
Колкото и да е неприятно на някого, квотите се определят в зависимост от електоралната тежест.

Какво пречеше на ВСС да предложи и друг кандидат? Само квотата на ГЕРБ ли е в този ВСС?

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 21:09 от Анонимен

# 38 042
Не са 5 човека, а 11
от съдийската колегия са 6,
от прокурорската 5

Освен тях, като добавим Чолаков, Георги Колев, Гешев и Цацаров и не остана

# 38 043
11 е общо парламентарната квота. Не само на ГЕРБ.

# 38 044
Днес КП в някоя от ТВ изявите си надмина себе си😭. За малко да си забия в гърлото голяма кост от рибата, като видях няколкосекунден кадър в новини (откъс от ТВ изявата му от сутринта). Дава за пример за  казуса му с двойното гражданство Южна Осетия! Явно трябва мигновено да си смени PR- а, защото такава държава НЯМА! Едно малко парченце от Грузия, с население колкото малък български град, признато от "великите" сили Русия, Никарагуа, Венецуела, Науру и Тувалу (последното островче-държава после оттегля признаването). От харвардския възпитаник очаквах малко по-голяма обща култура. Или поне да отвори нета, за да не издънва така. Но явно толкова може...

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 21:59 от Недоволна

# 38 045
11 е общо парламентарната квота. Не само на ГЕРБ.

Да, ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти

Това нормално ли  според вас?

И от ДБ да бяха все едно,  ненормално и неморално е да е толкова политизиран ВСС

# 38 046
Тошко Йорданов каза в ефира на Нова, че биха седнали на преговори с ПП след изборите. Изглежда сякаш спадът на доверието към тях май им е подействал изтрезвително. Оптимист съм, че този път ще имаме редовно правителство.

# 38 047
  • Другата България
Тошко Йорданов каза в ефира на Нова, че биха седнали на преговори с ПП след изборите. Изглежда сякаш спадът на доверието към тях май им е подействал изтрезвително. Оптимист съм, че този път ще имаме редовно правителство.
Само че ПП към момента не са заявили реципрочно искане.
Да не стане като с лисицата и гроздето, или сиренцето беше.....или пък беше гарвана....Joy

# 38 048
Само че ПП към момента не са заявили реципрочно искане.
Да не стане като с лисицата и гроздето, или сиренцето беше.....или пък беше гарвана....Joy
Ами не точно. Преди няколко дни КП е казал в ефира на Нова следното:

Скрит текст:
Цитат
„Ние сме абсолютно наясно, че бъдещото управление ще е коалиционно. В коалициите трябва да има и доза компромис. За ИТН вратата също ще бъде отворена. Отказахме да бъдем техни министри, защото имаме различна визия за икономическо развитие. Там има доста различна концепция. Ние искаме висок растеж, свобода за бизнеса, инвестиции в образованието и здравеопазването. Не ни е чак толкова важно, колкото на тях, бюджетът да бъде на плюс. Ние не влизаме в политиката с его - слагаме интереса над нашите лични чувства. Това, че са ни обиждали за фирми в парламента е отделно, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от ИТН", каза Петков.

# 38 049
"Има неща при Кирил Петков, които не са много окей. Например канадското му гражданство и подписаната декларация с невярно съдържание, че няма двойно гражданство. Да Ви припомня ли какво направиха Петър Илиев?", риторично попита Йорданов.
https://dnes.dir.bg/politika/toshko-jordanov-kakto-nakazvat-za-p … a-za-grazhdanstvo

Тези хора - кандидат политиците, имат много шизофренично поведение. Объркващо е, кога казват истина и кога просто си говорят.

# 38 050
Тези хора - кандидат политиците, имат много шизофренично поведение. Объркващо е, кога казват истина и кога просто си говорят.
Ами, ако си гледала цялото му интервю, ще знаеш, че Тошко каза, че да, най-вероятно има нарушение на закон, който обаче е абсолютно безсмислен. И въпреки това каза, че когато имат общ враг (герп и дпс) е хубаво да се обединят, а след това да търсят различията си. На мен лично ми хареса интервюто му.

# 38 051
  • Другата България
Ако ИТН ще искат да са част от евентуална бъдеща коалиция, ще трябва да отстъпят от егото си и някои гръмки предварително заявки. Което на този етап поне аз не виждам как ще се случи, но винаги може да ме изненадат.
Защото само ПП/ДБ/ИСБНИ няма как да направят коалиция, колкото и да са оптимистични прогнозите за висок процент на ПП. Без ИТН или БСП, или и двете партии, няма да им стигнат бройките. Дано не съм права, но като гледам как върви пандемията, съм песимист за избирателната активност. А тя е водещата за висок процент на "жълтопаветниците".

# 38 052
Ами, ако си гледала цялото му интервю, ще знаеш, че Тошко каза, че да, най-вероятно има нарушение на закон, който обаче е абсолютно безсмислен. И въпреки това каза, че когато имат общ враг (герп и дпс) е хубаво да се обединят, а след това да търсят различията си. На мен лично ми хареса интервюто му.
Не съм гледала г-н Тошко, прочетох новината в Дир.бг, а там нищо не пише за коалиране.

# 38 053
  • София
Ако ИТН ще искат да са част от евентуална бъдеща коалиция, ще трябва да отстъпят от егото си и някои гръмки предварително заявки. Което на този етап поне аз не виждам как ще се случи, но винаги може да ме изненадат.
Защото само ПП/ДБ/ИСБНИ няма как да направят коалиция, колкото и да са оптимистични прогнозите за висок процент на ПП. Без ИТН или БСП, или и двете партии, няма да им стигнат бройките. Дано не съм права, но като гледам как върви пандемията, съм песимист за избирателната активност. А тя е водещата за висок процент на "жълтопаветниците".

Лично мнение. Само участието на Делян Пеевски трябва да изкара хората да гласуват. Тези, на които им е останала капчица съвест.
Това просто е омерзение за всички бг граждани.
Делян Пеевски е символ на ендемичната корупция.
Пълно безобразие и гавра.
А иначе моят прочит целят се основно  3 неща:
1. Да се сдобие с имунитет.
2. Да лобира за премахването на санкциите от службеното правителство срещу него.
3. Да стяга редиците на ДПС преди и след изборите, че на последните 2 избора доста се маргинализира ролята им в НС...
Трета точка е и основна за Карадайъ.
Еднаквият номер на бюлетината, която ще бъде на първа страница на машината също е фактор. За никого не е тайна, че в огромната си част техните избиратели просто не говорят/пишат български език.
Трябва да бъдат максимално улеснени и мобилизирани.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 22:56 от ninnann

# 38 054
  • Другата България
Обобщаваш с "хората", а аз ще направя малко по-разширено предположение.
Кой знае КОЙ е Делян Пеевски?
Електоратът на БСП го отписваме - там твърдите социалисти са на преклонна възраст, някои от тях надали ще отидат до урните в тази пандемия, а тези, които ще отидат, ще са си твърдо за БСП. Но смятам, че ще има отлив от техния електорат.
Електоратът на ДПС е ясен, там коментар няма.
Гербавите също са ясни, и там надали се налага коментар.
"Жълтопаветниците" са ми мъгла, защото ще има според мен много преливане на гласове - от ИТН, от ДБ, от ИСБНИ....на ИТН електората са много, много разнородна група, писали сме, от чистачка до директор, много зависи от всякакви фактори и обстоятелства, но това не са хора, които всички са на принципа "вирус нЕма" /щото това се прокламира заради Чорбанов/. Има хора, които се страхуват и надали ще рискуват да се занесат до секцията, дано не съм права.
И стигаме до негласувалите и "берящите гъби и грозде". Виното ще е станало, за гъби ще е студено, единственото, което би ги спряло при мотивация е именно пандемията. А до 14ти надали ще е приключила, напротив. Да не говорим за големия процент карантинирани и вероятно отново неразборията с това как, къде и по какъв начин ще гласуват те. Защото желаещи да обикалят по домовете им няма, поне на миналите избори нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт