Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 903 609
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 38 280
Аз също съм отвратена. Кой лъже?

# 38 281
Да го питат за "Ковид зоните" дето ги няма, липсата на указания за трета доза и ред други неуредици дето ги натвориха.
Също и защо почти всички изследвания и лекарства са платени даже и за осигурените

# 38 282
освен по ел. поща, но те май и такива не приемат
Приемат. Получили са ги от мейл адрес който не е потвърден за официален при комуникация с партията. Освен това е било достатъчно "Вярно с оригинала" и подпис, но вносителят решил, че не е необходимо.
Пише го в становището РИК

# 38 283
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Леви мерки са тъй нар. Блага, от които не печели държавата, а само ползвателя им. Като дългото майчинство, което е на- добрата у нас лява мярка. И солидарното здравеопазване, което в този му вид не е добро за никого, но безплатно, когато ти се налага спешно

Аз лично, винаги съм считала, че " вярно с оригинала" е пълна тъпня. Нали щом си подавам дипломата, считам че е вярна с оригинала, иначе правя измама.

Меган, специално цитата, мисля че е синекдоха.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 14:55 от Роузи

# 38 284
Аз пък не очаквах от мислещи и интелигентни хора тук, носители на нов морал в политиката, да твърдят, че изискването за липса на двойно гражданство е едва ли не "заяждане" от нехаресващите КП.
Декларирането на неверни данни и обстоятелства е обявено за престъпление от закона (Наказателния кодекс) и този въпрос няма да се реши  от КС, а от прокуратурата и после от съда. Всеки трябва да си носи последиците от това, което е извършил или не е извършил, но е трябвало да извърши по закон.
Скрит текст:
Може да си караш колата с 1 промил и да си мислиш, че ще ти покаже 0.3, ако те спрат, убеден си в това.
Но те спират и показва 1 промил.  И какво? Ако си убеден, че ти е 0.3, макар да е 1 - трябва да не носиш отговорност. Много идейно.

Ако това обхваща и моя коментар - мисля, че съзираш защита на КП от моя страна, която не съществува. Все повече ме дразнят ежедневните му изказвания по темата с разни изсмукани примери тип Афганистан и Южна Осетия. Крайно време е да спре да дава наклон на КС и да изчака решението му. И без повече нелепи коментари. С това постоянно говорене по темата, КП сам създава впечатлението, че съзнателно е декларирал невярни обстоятелства. Ако КС се произнесе по същество срещу назначението на КП за министър поради гражданството му, нямам никакви угризения да кажа, че е сбъркал.

Едно такова действие обаче, било то неправилно или неморално, не се превръща автоматично в престъпление. Според мен няма да има проблем да докаже, че в момента на декларирането на тази информация, той е вярвал в нейната истинност. Накратко - неморално/неправилно и незаконно са две различни неща. Това, че не одобрявам действията на КП конкретно по този казус, не значи, че той е престъпник.

Дразни ме и поведението на прокуратурата - за пореден път влиза в ролята си на партийна бухалка, която раздава селективно “правосъдие” на неудобните на няКОЙ. КС още не се е произнесъл - в крайна сметка има шанс (дори да е малък, няма значение) КП да е в правото си и да е назначен правомерно - но прокуратурата “проверява”, изпреварвайки решението.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 15:06 от Hope4C

# 38 285
  • Разпиляна във въображението
Слушам Панов по Свободна Европа. Питат го за външната политика и по отношение на СМакедония. Той отговори, че първо ще отиде на място при обикновените хора и тогава ще каже. Заяви, че поне няма да е безработен, ако загуби изборите. Негов опонент бил казал, че е така. Отдъхнах си Simple Smile Но оставам с впечатление, че държи някаква дистанция от ДБ.

# 38 286
Панов е соло играч и е доста непредвидим. Мисля, че не може да работи екипно и е нормално да се дистанцира от ДБ, все пак той се бори за колкото може повече гласове. Но неспособността му да обяснява ясно тезите си и това, че си позволи евтината тактика да оплюва опонентите още преди кампанията ще му костват много.

# 38 287
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Свикнал е да мисли с взаимовръзки, напр. за Акцията на Пеевски в следствието. Защо е организирана такава медийна тупурдия, кой и как е привикал медиите и с каква цел. Ако той сам е наредил на някои от своите да го отразяват, с каква цел. ...и така

# 38 288
  • София
Кои обикновени хора ще пита Панов за РСМ, ама че глупост.
ВМРО е сезирала ВАС за Касимова, не била живяла в България последните 5 години, каквото е изискването по Конституция.

# 38 289
Трябват повече хора в политиката като министър Кацаров.
"Няма място за паника и хаос, въпреки че ситуацията е напрегната", нищо, че сме затълали до гуша и продължаваме да затъваме.
Така всички ще бъдем спокойни и ще живеем щастливо.
Гледайки хората в листите, сме в правилната посока.Simple Smile

# 38 290
Трябват повече хора в политиката като министър Кацаров.
"Няма място за паника и хаос, въпреки че ситуацията е напрегната", нищо, че сме затълали до гуша и продължаваме да затъваме.
Така всички ще бъдем спокойни и ще живеем щастливо.
Гледайки хората в листите, сме в правилната посока.Simple Smile

Да, нещо като - Спокойно хора, корабът потъва, но вода има за всички.

# 38 291
Hope4C,  не, нямах предвид теб, а тези, които твърдят, че дори и да се установи, че е в нарушение/престъпление (вероятно цитирам неточно), пак ще гласуват за ПП.
Теб имах предвид само за прокуратурата, която в тесен смисъл не е обвързана с решението на КС, защото тя трябва да установи има ли престъпление или не - декларирал ли е неверни обстоятелства КП.
Липсата на двойно гражданство, което е изискване по закон, за да станеш министър, независимо служебен или редовен, е предвидено да се установява по документи, а не от Конституционния съд. Т.е., който твърди обстоятелство - го доказва. След като не се представя съответният документ излиза, че такъв липсва с всички последици по закон, но дали е така - трябва да установи прокуратурата или съдът. След като не искаш да се гаврят с теб, бъди изряден, нали така? Ако има документ, прокуратурата ще установи, че няма престъпление - не са декларирани неверни обкгоятелства и КП не носи наказателна отговорност, и няма да повдига обвинение.

А дали е едно деяние е престъпление го решава законът, не ние с теб.

# 38 292
То си има основен принцип, че "Незнанието на закона не извинява никого", но КП е над това.
Хоуп явно има  предвид, че за престъпление по 313 от НК следва да е налице само пряк умисъл.
По тази пързалка КП с добри юристи ще се измъкне,  ама това е слабо вероятно. Ще следим прокуратурата. За мен си е 313 отвсякъде.
Не зная докъде стигна разследването и на Татяна Дончева. И тя ще бяга от умисъла, като пък ще твърди, че не е знаела какво е 500 К. Не знае жената.
Нейното повече ще мине. Тя, като опитен адвокат, знае къде се целим при защита. Като е налице престъпление от обективна страна, да липсва субективният елемент.
И за КП с невярната му декларация няма да е виновен Гешев.

но като гледам какви са обществените нагласи, правосъдната реформа е повече от излишна. Щом ще се оправдават престъпниците на висши държавни постове , от Европа много, много ще пи похвалят.

# 38 293
Не, просто призовавам престъпниците от висшите държавни постове да си получат заслуженото. Всички обаче.

# 38 294
Скрит текст:
Аз пък не очаквах от мислещи и интелигентни хора тук, носители на нов морал в политиката, да твърдят, че изискването за липса на двойно гражданство е едва ли не "заяждане" от нехаресващите КП.
Декларирането на неверни данни и обстоятелства е обявено за престъпление от закона (Наказателния кодекс) и този въпрос няма да се реши  от КС, а от прокуратурата и после от съда. Всеки трябва да си носи последиците от това, което е извършил или не е извършил, но е трябвало да извърши по закон.
Скрит текст:
Може да си караш колата с 1 промил и да си мислиш, че ще ти покаже 0.3, ако те спрат, убеден си в това.
Но те спират и показва 1 промил.  И какво? Ако си убеден, че ти е 0.3, макар да е 1 - трябва да не носиш отговорност. Много идейно.

Ако това обхваща и моя коментар - мисля, че съзираш защита на КП от моя страна, която не съществува. Все повече ме дразнят ежедневните му изказвания по темата с разни изсмукани примери тип Афганистан и Южна Осетия. Крайно време е да спре да дава наклон на КС и да изчака решението му. И без повече нелепи коментари. С това постоянно говорене по темата, КП сам създава впечатлението, че съзнателно е декларирал невярни обстоятелства. Ако КС се произнесе по същество срещу назначението на КП за министър поради гражданството му, нямам никакви угризения да кажа, че е сбъркал.
Едно такова действие обаче, било то неправилно или неморално, не се превръща автоматично в престъпление. Според мен няма да има проблем да докаже, че в момента на декларирането на тази информация, той е вярвал в нейната истинност. Накратко - неморално/неправилно и незаконно са две различни неща. Това, че не одобрявам действията на КП конкретно по този казус, не значи, че той е престъпник.

Скрит текст:
Дразни ме и поведението на прокуратурата - за пореден път влиза в ролята си на партийна бухалка, която раздава селективно “правосъдие” на неудобните на няКОЙ. КС още не се е произнесъл - в крайна сметка има шанс (дори да е малък, няма значение) КП да е в правото си и да е назначен правомерно - но прокуратурата “проверява”, изпреварвайки решението.

Ето заради точно такова мислене, държавата ни е на такъв хал. Пеевски крал, ама дава работа на хиляди хора, та да му простим. Манго крал, ама има 6 чавета за хранене, да му простим. И прочие примери. Ами няма да се оправи държавата така, съжалявам. Или ще се спазва закона без "ама аз, защото.." или ще си мълчим и нещата си стоят такива, каквито са. Няма среден път. Да се премахне "вътрешното убеждение" в съдебната система и толкова. Да важи само буквата на закона.
Престъпник е лице, което е престъпило закона.

Общи условия

Активация на акаунт