Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 31 225
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте Simple Smile пак нахлувам от ноември в октомври Simple Smile ама сте доста по активни тук . Трябва да се спра на АГ , Вецев или Колева .Има лм тук някой който се следи при тях . С тромбофилия съм , и ми е адски сложно да реша защото и двамата ми допаднаха

# 586
  • София
Момичета, като чета колко неща приемате се притеснявам, че аз пия само витамини за бременни и нищо друго🙄
Аз и това не пия... Grinning Само фолиевата.
Другата седмица ще питам обаче, защото не виждам как тялото ми продължава да функционира нормално. Joy Бременност 2019, кърмене до преди месец и половина и очевидно пак бременност.

# 587
Момичета, като чета колко неща приемате се притеснявам, че аз пия само витамини за бременни и нищо друго🙄
Не се притеснявай, а се радвай 🤗 Аз от днес вече също пия само витамините и съм тооолкова щастлива. Вчера ми беше последната доза Дуфастон и се моля да не ми се налага да пия повече лекарства. Така че ти си щастлива 😊

# 588
На един здрав организъм не му трябва нищо освен фолиева киселина. Тези, които пием по 4-5-10 хапчета имаме някакви дефицити, които попълваме. Така че в никакъв случай не се притеснявайте, просто се наслаждавайте!
Аз питах моята АГ за витамини дали да пия и тя каза по-натам, защото от витамините бебето покачвало тегло и в началото не било нужно.

# 589
Здравейте Simple Smile пак нахлувам от ноември в октомври Simple Smile ама сте доста по активни тук . Трябва да се спра на АГ , Вецев или Колева .Има лм тук някой който се следи при тях . С тромбофилия съм , и ми е адски сложно да реша защото и двамата ми допаднаха
Аз съм при Колева - доволна съм много. В началото ми се стори малко особена, но й посвикнах и е доста миличка всъщност. Наясно е с тромбофилията, витамини.. всичко следи прецизно. Ходя в частния й кабинет и е много удобно там, никакво чакане, никакви други хора, безопасна среда. Винаги отговаря по вайбър - изключително ценно! Има много добър ехограф в кабинета и внимателно оглежда всичко.
И раждането при нея е в Токуда - за мен това е огромен плюс.

# 590
Аз пия фолева,която явно не я усвоявам,но за щастие всичко е ок,чат пат на две седмици като се сетя вит Д на кяпки,а явно имам липса и на Б12 Б9 ма ще ги пусна да видя и тогава ще предценя ще пия ли.Мен Аг не ми изписва а и да ми изпише като знам,че не ги усвоявам едва ли ще ги пия

# 591
  • au bout du monde
Момичета ,фолиевата киселина до кога я пиехме , че съм забравила??

Предният път цялата бременност и даже и след раждането си я допивах. Полезна е👍
Тук сега видях ми я препоръчват до 12 седмица но калции ако не пия мляко по 500 мл на ден , трябва да приемам 500мг както и витамин Д  и желязо , това са задължителните.
Много е хубаво да се пият 👌 аз ги пиех, че дори и след раждането е добре да се приемат.

# 592
  • Казанлък(Бургас)

До сега не го бях мислила много, но сега след като ви изчетох този хормон BCG май ми е висок и биохимичният риск... следящата ми гинеколожката  нищо не каза като ги видя и аз реших ОК вс е наред. Дали трябва да искам второ мнение по въпроса?

Paia4eto, първо да кажа, че не съм нито медицинско лице, а още по-малко генетик. От изчетеното преди 2 седмици референтната стойност на двата хормона е "1", но дали е така, и дали не се гледат комплексно и други параметри?! Не зная.
Ако се притесняваш съветът ми е да се свържеш с генетик от Майчин дом. Ето ти линк с телефони за консултация:
"Национална генетична лаборатория | Майчин Дом" https://maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0% … 1%80%d0%b8%d1%8f/

Или пиши на проф. Кременски :
kremensk@yahoo.com
Някъде имаше координати на форума му, където също отговаря, но не можах сега да се ровя дълго, че малката прави беля, след беля.
P. S. При кой АГ се следиш?

# 593

И на мене ми каза да спра всичко и да пия само Premama Duo.
Иначе преди пиех фолиева,D3 и B12.

# 594

До сега не го бях мислила много, но сега след като ви изчетох този хормон BCG май ми е висок и биохимичният риск... следящата ми гинеколожката  нищо не каза като ги видя и аз реших ОК вс е наред. Дали трябва да искам второ мнение по въпроса?

Paia4eto, първо да кажа, че не съм нито медицинско лице, а още по-малко генетик. От изчетеното преди 2 седмици референтната стойност на двата хормона е "1", но дали е така, и дали не се гледат комплексно и други параметри?! Не зная.
Ако се притесняваш съветът ми е да се свържеш с генетик от Майчин дом. Ето ти линк с телефони за консултация:
"Национална генетична лаборатория | Майчин Дом" https://maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0% … 1%80%d0%b8%d1%8f/

Или пиши на проф. Кременски :
kremensk@yahoo.com
Някъде имаше координати на форума му, където също отговаря, но не можах сега да се ровя дълго, че малката прави беля, след беля.
P. S. При кой АГ се следиш?

Д-р Казалиева  в Мазалат

# 595
  • au bout du monde
Аз пък този хормон BCG изобщо го нямам в изследването 🤔
Само възрастов риск и комбиниран.

# 596
  • Казанлък(Бургас)

Какво да ти кажа?! Колкото повече изследвания и данни, толкова повече притеснения. Преди 15 години освен кръв и урина никой нищо друго не ми е следил. Никакви ФМ-гии. Нито на тонове в 9-ти месец някой ме прати. И понеже една приятелка беше бременна малко преди мен ми каза, че има в момента безплатни прегледи - фетална ехокардиография, и отидох.
Колкото по-малко знае човек, толкова по-спокоен е. Първата бременност бях свръх щастлива и спокойна. Втората се появиха тревоги. Тази от самото начало съм на тръни - първо да мине 8г.с.(беше ми преломна, заради загуба), после да мине БХС, после прена теста, сега пък чакам прегледа на 19-ти, после ФМ в 20г.с.....не е лесно да си родител, но е и най-прекрасното нещо.

# 597
Ако мога да добавя и тоновете информация в интернет. Аз се побърках вече да чета за всяко нещо и дори с извинение и за газове да става въпрос, все ще се намери някоя статия, в която това е описано като тревожен симптом. Спокойствие ни пожелавам момичета, спокойствие преди всичко Simple Smile))

Какво да ти кажа?! Колкото повече изследвания и данни, толкова повече притеснения. Преди 15 години освен кръв и урина никой нищо друго не ми е следил. Никакви ФМ-гии. Нито на тонове в 9-ти месец някой ме прати. И понеже една приятелка беше бременна малко преди мен ми каза, че има в момента безплатни прегледи - фетална ехокардиография, и отидох.
Колкото по-малко знае човек, толкова по-спокоен е. Първата бременност бях свръх щастлива и спокойна. Втората се появиха тревоги. Тази от самото начало съм на тръни - първо да мине 8г.с.(беше ми преломна, заради загуба), после да мине БХС, после прена теста, сега пък чакам прегледа на 19-ти, после ФМ в 20г.с.....не е лесно да си родител, но е и най-прекрасното нещо.

# 598
Аз след поредното изследване рвших да не се напрягам повече направо си ми писна... Казаха ми,че щом до 12-13 седмица не е имало проблем няма как да има,а и не е сигурно че съм го отключила,плюс това ми казаха,че това нещо не изисква терапия винаги и си викам айде стига вечв днвс съм толкова спокойна щастлива чакам си 22 да си видя бебето и хич не ме интересува,нали мина ранна ФМ видяха се ок нещата,няма какво да се впрягам излишно каквото на глава е посано на камък не ходи.Мога да ви пожелая и вие е така един ден да се събудите без притеснения и съм решила вече да НЕ чета никакви работи дори и тук кой какво му имал и какво е станало никой човек не е с еднакъв организъм.Бъдете спокойни, щастливи и се наслаждавайте на бременността ❤️🤩

# 599
  • au bout du monde
Минах прегледа. Всичко е наред, човечето е 141гр в 15+5 с. Докторът ме успокои, че изследванията са добре. Да продължавам фолиевата каза, друго не трябвало сега. Следващ преглед на 20 май. След това на фетална ехография ми препоръча да отида. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт