Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 31 237
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Минах прегледа. Всичко е наред, човечето е 141гр в 15+5 с. Докторът ме успокои, че изследванията са добре. Да продължавам фолиевата каза, друго не трябвало сега. Следващ преглед на 20 май. След това на фетална ехография ми препоръча да отида. 🤔
За фетална ехокардиография препоръчвам д-р Маринов в Надежда (за София, де). Страхотен специалист с човешко отношение, много внимателен и обяснява разбрано всичко.
Не знам дали съм споделяла, но проблемът при първата ми бременност беше точно кардиологичен и ходих при доста от светилата в тази сфера. Никой не може да се сравни с Маринов. Да, той потвърди най-ужасния ми страх, но подходи толкова човешки и ми обясни всичко толкова внимателно, че винаги бих се върнала при него. Държа ме за ръка, рисува ми по хартията на кушетката, за да онагледи проблема... просто нямам думи да опиша отношението му и топлинката, която получих от него.

# 601
Мили мами, нахълтвам при вас от ноемвриската тема. Виждам, че много от вас правиха пренатални тестове(всеки ден ви чета) моля, за съвет относно тестовете. Моята АГ нещо все ми отлага разговора за тях, а аз държа да направя. На 35съм,трето раждане ще ми е. Имам спонтанен аборт 2014,послв много тежка бременност 2015.В  7ми месец ми казаха, че бебето има маркери за Даун, но отказах д пусна тест, защото нямаше какво да с е направи в този срок. Решихме, че каквото и да има или няма, си е нашето бебе и много ще го обичаме. Роди се мишле 2250 с абернтна артерия субклавия. Отделно има много силен епикан на очичките. Пуснахме в педиатрията генетични след раждането, отхвърлиха Даун, но до днес като ходим при непознати лекари все ме питат с Даун ли е.... Имала най вероятно слабо изразена мозаечна форма. Тя е лудетина, проходи н време, говори повече от мен, пее много, абе супер ми е 🥰 искам обаче тази бременност да не трепвря до последно. Кажете ми, моля, какъв тест да пусна... Дайте ми съвет, само за синдромите ли, или разширените. Извинявам се за дългия пост

# 602
  • au bout du monde
Минах прегледа. Всичко е наред, човечето е 141гр в 15+5 с. Докторът ме успокои, че изследванията са добре. Да продължавам фолиевата каза, друго не трябвало сега. Следващ преглед на 20 май. След това на фетална ехография ми препоръча да отида. 🤔
За фетална ехокардиография препоръчвам д-р Маринов в Надежда (за София, де). Страхотен специалист с човешко отношение, много внимателен и обяснява разбрано всичко.
Не знам дали съм споделяла, но проблемът при първата ми бременност беше точно кардиологичен и ходих при доста от светилата в тази сфера. Никой не може да се сравни с Маринов. Да, той потвърди най-ужасния ми страх, но подходи толкова човешки и ми обясни всичко толкова внимателно, че винаги бих се върнала при него. Държа ме за ръка, рисува ми по хартията на кушетката, за да онагледи проблема... просто нямам думи да опиша отношението му и топлинката, която получих от него.

И на мен ми препоръча д-р Маринов. Има време и ще го мисля.

# 603

В коя седмица ти каза да отидеш? Аз също категорично ще отида при него, но се чудя кога точно да е.
Jiraf4e86, аз не съм правила, та не мога да се включа по твоя въпрос, но все си мисля, че нямаш нужда от разширените пакети.

# 604
Много ми е притеснено! Взех си половината резултат от БХС. МНОГО нерви днес ми насабраха в Писанец, повече там никога. Следобед ще ходя за др половина. С предната бременност другаде правих БХС и имах като вашите статистики, а сега нищо не разбирам. Риска за Тризомия 18  за Едуардс ми е 1:267 уж пише нисък риск, ама за мен това не е ниско, а даже високо. Като взема и другата част ще пратя на доктора, ама до тогава ще се побъркам.Нухалната гънка или НТ не знам как се води точно беше ок 1,4мм. За Даун е по ок 1:4852. Чета сега за Едуардс знам, че не трябва...само черни мисли..

# 605
  • au bout du monde

В коя седмица ти каза да отидеш? Аз също категорично ще отида при него, но се чудя кога точно да е.
След втората морфология, някъде 22с.

# 606
Жирафче,не знам какво да те посъветвам .Аз пусках пренатест само за Даун по моя инициатива.За Едуардс и Патау според двама лекари нямало смисъл, защото се виждали лесно на ехограф, докато при Даун може да се изпусне.
Но аз не съм разглеждала подобно другите тестове, дано по-запознатите те посъветват😊

# 607
А някоя запозната мама да ми каже тази фетална ехокардиография, задължителна ли е и кога се ходи на нея или е като фм част от прегледите?

# 608
А някоя запозната мама да ми каже тази фетална ехокардиография, задължителна ли е и кога се ходи на нея или е като фм част от прегледите?
Не всеки лекар я препоръчва, но когато четох по темата стигнах за себе си до извода, че задължително ще си я правя, както и морфологиите. Те също не са задължителни, но не бих ги пропуснала.

# 609
  • au bout du monde
Не е задължителна. При първата бременност не съм правила. Сега ми каза, че може да я направя за мое успокоение, заради резултатите от БХС. Евентуално ако има проблем, че ще се открие.

# 610
Питам понеже моята на ранната в 16 седмица каза,че много добре са се оформили камерите няма дупки в 20 седмица ще ми потвърди,но каза,че всичко е наред,пък сега чета,че си има специално за сърце

# 611
Момичета,развалям ви темата с един въпрос.
Какъв слънцезащитен използвате?
Бях доволна от този на Авен, но забелязвам,че започвам да имам някакви петънца по лицето и изпадам в ужас...
Препоръчайте ми нещо.

# 612
Днес бях на ранна фетална и откриха, че преграда на сърцето не е затворена. Пращат ме на кардиография след месец. Някоя мама минала през това предишна бременност? Как се развиха нещата?

# 613
М_оливия,аз не съм имала,но една приятелка е с ,,незатворена преграда" била е * и напред във времето се е затворила иначе е щяло да има малка операция,безкръвна,не мисля,че е страшно стискам палци всичко ще е наред (ДАНО НЕ СА ВИДЯЛИ  ПРАВИЛНО) ,МНОГО ЛИ НЕ Е ЗАТВОРЕНА или има някоя дупчица?

# 614
  • омъжена
Мили мами, нахълтвам при вас от ноемвриската тема. Виждам, че много от вас правиха пренатални тестове(всеки ден ви чета) моля, за съвет относно тестовете. Моята АГ нещо все ми отлага разговора за тях, а аз държа да направя. На 35съм,трето раждане ще ми е. Имам спонтанен аборт 2014,послв много тежка бременност 2015.В  7ми месец ми казаха, че бебето има маркери за Даун, но отказах д пусна тест, защото нямаше какво да с е направи в този срок. Решихме, че каквото и да има или няма, си е нашето бебе и много ще го обичаме. Роди се мишле 2250 с абернтна артерия субклавия. Отделно има много силен епикан на очичките. Пуснахме в педиатрията генетични след раждането, отхвърлиха Даун, но до днес като ходим при непознати лекари все ме питат с Даун ли е.... Имала най вероятно слабо изразена мозаечна форма. Тя е лудетина, проходи н време, говори повече от мен, пее много, абе супер ми е 🥰 искам обаче тази бременност да не трепвря до последно. Кажете ми, моля, какъв тест да пусна... Дайте ми съвет, само за синдромите ли, или разширените. Извинявам се за дългия пост
според мен за по сигурно пренатест , но е скъпичко но ти дава 99% от всички неща Даун,Едуардс,Тризомия и д-р там доста неща виж в интернет. А иначе фетална морфология при добър специалист ,аз бях при Др Цолова във Фемина и съм страшно доволна и ехографа и БХС то са ми наред.

Общи условия

Активация на акаунт