Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 160
  • 789
  •   1
Отговори
# 375
В Камчия руската база е страхотна и има най-разнообразни лагери. Храната също е добра. Много зелени площи, чисто, широко.
От две години руската база не провежда лагери.

# 376
  • София
Тинкърбел, ако не се лъжа, повечето лагери на Байкария са в Родопите, не в Стара планина /може и там да имат някой, май един с костенурки навремето, не знам дали го има още/. Поне тези, на които детето е ходило. Те мисля са и организаторите на Беглика фест, и основно въртят в този район - около язовир Голям Беглик /но не само/.

# 377
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз за Беглик харесах на малката. Всъщност всички програми ми харесват много и много ме е яд за голямата, че някои дати са ни заети, други се засичат. Ще го мисля как да го наглася. Чудесно е да има лагери за децата, особено след една година на социална изолация. Моите правят по 20 км преходи пеша в Рила, в Пирин, Родопите за нищо ги нямат. С колело сме правили по 40 км.

Лагерът на Камчия, където ще е голямата, всъщност е на брега на морето, в хотел. Знам, че е има "руски" лагер, който вече не се провежда, но какво се случва с базата?

Май Фабрика за храна и танци също правят лагери, но за по-малки деца, не за тийнове.

# 378
Доколкото разбрах възможно е да има руски лагер отново. Имотите са купени  от руснаци, има руско училище ( не съм сигурна дали с пансион или не), има ледена пързалка... училището работи.

# 379
  • В офиса
Фабрика за храна и танци са ми скъпи. Като нямам предвид цената като абсолютна сума, а идеята да продават скъпо това, което правят. Не харесвам претенциозността, с която се рекламират, това че едва ли не са мерило за житейски ценности и престиж. Лично мнение без кой знае какъв опит с тях. Просто инстинктивно ме дразнят. Докато тези другите не ме подразниха така.
Олив, ей това гледах - https://kids.bikearea.org/po-staroplaninskite-pateki/

# 380
Фабриката много е рекламираха приятели с еко-био насоченост.

Титина, не знаех, че не работи. Там се провеждаха не само руски лагери, а и български спортни, математически и пр.
Сега погледнах, че училището си работи.

# 381
  • София
Ние преди година-две се отбихме до Камчия, или Близнаци, не помня вече. Пътят до там ми се стори много неподдържан, както и самото място (ние специално ходихме до Вили Елмона). Много изоставени бунгала наоколо ...

# 382
  • София
Много добър отзив от Уоруик за лагер в Родопите. Нейното дете го е посещавало:
https://kids.bikearea.org/

Супер изглеждат и има точно това, което се търси, плюс желаната възрастова група. Харесах поне 5 програми. Сега да видя как да вместя един от тях заедно с camp goldengate на Камчия. Вчера го разцъках и много ми хареса. Са, типично "американски" е, но като за детски лагер става.
Дъщеря ми ходи 2 пъти с Байкария на лагери - веднъж с Дъх на смола за малките и втория път Из дебрите на Баташката планина. Страхотни са хората, много отговорни, децата си изкарват добре! "Из дебрите..." е с доста ходене обаче, почти цял ден са на път, по спомен около 20 км. на ден минават. С добра компания обаче не се усеща, според дъщеря ми. Бяха ставали една сутрин по тъмно да ходят на някакви скали да гледат изгрева на слънцето, много беше впечатлена. Много важно е да се вземат добри дрехи /термобельо, полари/ за планина и хубави спални чували - нощем става много студено, нищо, че е лято.
Кажи малко повече за Дъх на смола. Палатки, чували, колела предполагам, че осигуряват те на място или? Има ли много преходи там?

# 383
А какъв ресторант има "Робинзон". Ние тази зима ходихме на кънки там, а миналата седмица покарахме и колело.
Сега им издирих координатите, явно 2020 са имали само на руски, а преди това имаха и на български. А ми казаха, че нямат.
http://kamchia-camps.com/ru/%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

# 384
Забравих да пиша браво на приетото момче!
Миналата година и Кайряков беше приет там нали?
Това не е опровергава ли теорията, че не академичните постижения са основното, което гледат?

# 385
  • Отвъд алеята зад шкафа
Къде е прието дете?

# 386
Ако е за приетото в Харвард момче, той работи и към фондацията на ментора си. Бяха ми попаднали преди време изискванията им и обясни чуденето ми защо аджеба колегите ми събират къде и какво са правили децата им от раждането си.

# 387
  • в страната на чудесата
Предавам от Уоруик, че групите в байкария са малки и бързо се запълват.

Кажете ми, за кое момче говорите? Кой къде е приет?

# 388
Пошегувах се на тема "Последно танго в Харвард" в предишен пост. Но ми казаха, че след като съм препоръчал книгата, следва да обясня и защо.
Основната идея на книгата е, че всяко наше действие или решение има цена. И следователно е компромис. Че даже възпитаниците на Харвард не могат да избягат от необходимостта да правят компромиси. И че амбицията, която е обединяваща черта на студентите там е много лош съветник в това отношение, поради илюзията за безкомпромисно лидерство.
"Единственото нещо, на което Харвард не може да те научи е как да бъдеш щастлив." Е. Сийгъл

PS Моля горното да не се чете като "Харвард прави всички нещастни"

# 389
Кажете ми, за кое момче говорите? Кой къде е приет?
От темата за СМГ -

Ученик от СМГ получава пълна стипендия за Харвард:
https://nova.bg/news/view/2021/04/13/322959/наш-ученик-ще-учи-с- … пендия-в-харвард/

Общи условия

Активация на акаунт