проблеми в семейтвото заради бившия ми приятел

• 3 998
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Че как очакваш да реагира брат ти? Съвсем нормална реакция от негова страна. Той е един от най-близките хора в живота ти и е нормално да има мнение. За абортите наистина няма как да е сигурен, но спокойно можеш да му обясниш, че никога не си забременявала. Казваш и на двамата, че тоя е бил грешка и продължаваш нататък.

# 16
Че с какво право брат ти ще ти държи сметка? Не можеш ли да се изнесеш и да започнеш един самостоятелен живот?
Ами,положението е малко по-сложно,защото аз се грижа за домакинството и заради това не съм се отделила.

Интересно ми стана какво означава това ?

# 17
Първо си помислих, че става дума за някакви тийнейджъри, а то било жена на 25 години. Много наивно ми звучиш, авторке, вземи се стегни и се отдели от роднините и си живей живота. Ако баща ти или брат ти не са тежко болни, не разбирам какво домакинство въртиш при тях и въобще какъв е този страх какво ще кажат. Пък гледам, че работиш, това в предпоставка да си независима. Действай!

Иначе брат ти добре е постъпил, подкрепил те е. Трябвало да кажеш и за абортите, че всичко е лъжа и точка. Но дори и да имаш 10 аборта, тялото си е твое, не го забравяй.

# 18
  • София
Боже, на 25 си, не на 15!
Пък, като държиш да се изживяваш като такава и да браниш реноме -подбирай с кого излизаш.

# 19
"...А иначе за въпросното  момче,още от начало знаех,че няма да се получи нищо,бях приключило дълга връзка и излизах така неангажиращо с него,не очаквах,че ще се влюби толкова,защото попринцип не е от ти..."

Въпросният индивид не е влюбен в теб. А в себе си. Наранила си его-то му, като си го зарязала. И за това е тази агресия.
  И проблеми в семейството нямаш. Имаш брат, който ти вярва и те подкрепя. Бъди по-откровена с него.
  От колко време си с този идиот, та да имаш време и за два аборта?

# 20
"...А иначе за въпросното  момче,още от начало знаех,че няма да се получи нищо,бях приключило дълга връзка и излизах така неангажиращо с него,не очаквах,че ще се влюби толкова,защото попринцип не е от ти..."

Въпросният индивид не е влюбен в теб. А в себе си. Наранила си его-то му, като си го зарязала. И за това е тази агресия.
  И проблеми в семейството нямаш. Имаш брат, който ти вярва и те подкрепя. Бъди по-откровена с него.
Не съм правила аборти от него ! Иначе от 6-7 месеца,като агресията беше през последния месец.Не го оправдавам за нищо,попринцип беше отговорен и разумен през останалото време,наистина се бори много за да сме заедно,но когато се почувства безсилен започва да прави глупости(пак казвам,не го оправдавам,просто се опитвам да покажа нещата обективно,защото една мкнета винаги има две страни)

# 21
А ти каза ли на брат ти, че те е поступвал, или си замълча, както и за несъществуващите аборти?

# 22
А ти каза ли на брат ти, че те е поступвал, или си замълча, както и за несъществуващите аборти?
За аборите казах,че не е истина,другите неща реших да си ги премълча.Попринцип ме е удрял два пъти,не си представяйте някакъв сериозен побой.Просто знам,че щом сега го има,едва ли ще се промени.Израстнал е в среда,в която е имало агресия и явно сега му се е отключило нещо(пак казвам,това не го оправдава)

# 23
  • София
Нали си го зарязала?
Проблеми в семейството нямаш.
Къде е драмата?

# 24
Щом вече сте говорили за абортите - добре. Но ако все още си мислиш, че не ти вярва(брат ти) му кажи, че за 6 -7 месеца няма как да забременееш 2 пъти.
  Мисля си, че брат ти не е толкова консервативен, колкото мислиш. И че не е необходимо да се плашиш от баща си. Голям човек е сам трябва да се грижи за емоциите си, не ти да трепериш и го пазиш.

# 25
„Консервативният“ ти баща биеше ли те като малка, че удрянето два пъти не го броиш за бой?
Изобщо не е трябвало да има втори път – още след първия трябваше да го зарежеш и да се оплачеш на баща си и брат си.
Освен ако и според тях два шамара или юмрука не са бой, а нещо напълно нормално в отношенията между мъжете и жените.

# 26
Омаловажаваш насилието. А преувеличаваш значението на прост въпрос и съчувствие от  страна на брат  ти. Точно за насилието трябваше да поискаш защита от баща ти и брат ти. Те самите какво мислят по  този въпрос - за насилието?

Защо въпросът с твоето домакинстване вкъщи е сложен?

# 27
Боже,няма ли кой да ги научи тези жени,че физическото посегателство е недопустимо.Значи два шамара не са бой?Ами чакай тогава следващия да те потроши.

# 28
  • Paris, France

Точно идиот. И с какъвто се събереш ............

Какво въпросно момче, какви 5 лева? 34 годишният дърт пръч няма грам възпитание, нито маниери.

Как така излизаш с първия срещнат, въпреки, че знаеш, че няма да се получи нищо, допускаш го в професионалния си живот, че и личния, допускаш да ти се лепва и даже не осъзнаваш, че вече си жертва на жестоко насилие?

Трябва да се дисциплинираш и да не допускаш Сульо и Пульо в личното ти пространство. За неангажиращи, кратки връзки има втори телефони и SIM карти и прекрасни хотели.

Имаш прекрасен брат. Един разговор и е разбрал каква отначалка е "момчето". Вместо да прикриваш насилието, разкажи на брат ти и баща ти, така че ако изчезнеш случайно, полицията да се ориентира бързо в чие мазе или гараж да те търсят за да не си с температурата на околната среда като те намерят.

И друго - не си отговорна за ничии чувства. Какво като някой се влюбил в тебе? Излизай с мъже, в които си влюбена ти, а не с такива, които се влюбили в тебе колкото да имат къде да топят чушката.

На 25г летвата ти трябва да е много високо, защото след само 5-6 години ще започне да пада. 25 годишната е мечта за много успели 34 годишни мъже, които нито са скандалджии, нито  гонени от квартири, защото си имат собствени жилища.  Ако на 25 се влачиш с 34 годишни убитаци, на 34 с кого ще излизаш? Тези 34 годишни ще са на 43 години, в затвора, в централните Софийски 🤐.

# 29
Вземи се в ръце и стига драматизира. Не можела да преглътне обидата, коя обида, истината, че си била с боклук? Вместо да се държиш като момиченце, очи в очи кажи на баща си и брат си, че си имала връзка с човек, който не е бил добър и вече нямате нищо общо. Като са със старомодни разбирания не значи, че трябва да ги лъжеш. Нали вече не си с този човек, казваш приключихме, нямам общо с него и това е.
Никаква драма няма тук, ти търсиш излишна такава.  И не се връщай повече при този човек!

Общи условия

Активация на акаунт