Как да подготвим децата за професиите на бъдещето? Онлайн консултации с Петър Шарков

  • 75 279
  • 91
  •   2
Отговори
# 90
  • Мнения: 66
Когато жаждата за знания не се влияе от големите разстояния – историята на Ирина Христова

Днес ще ви разкажем за Ирина ,която започва да посещава школа по разработка на игри в Училищната Телерик Академия, когато е в 9 клас. По това време занятията се провеждат в София и са по три дни от месеца. За всяко от тях, Ирина пътува от родния си град – Ловеч, но физическото разстояние, което й се налага да преодолява всеки път, не я спира. Мотивацията й е насочена към придобиването на знания и умения в посока програмиране и създаване на игри. С усмивка си спомня:

„9-10 клас да си представиш, че ще направиш игра, после ще я показваш на майка си и баща си и ще им дадеш да играят един срещу друг, беше много вълнуващ опит.“В 12 клас Ирина отново се записва, но не на едно, а на две обучения, които посещава паралелно – школа по дигитални науки на Училищна Телерик Академия и професионалната програма на Телерик Академия. Тогава взима решението да премине в задочна форма на обучение в училище и да се премести в София.

„Дойдох в столицата с идеята да уча в Телерик Академия, тъй като занятията бяха по 4 часа на ден и ако искаш да усвоиш материала, трябват и поне още 4 часа работа вкъщи.“
На въпроса как съчетава двете обучения, тя споделя следното:
„Общо взето слизах на долния етаж, за да съм на едната и се качвах веднага след това на горния етаж, за да продължа с лекциите на другата.“

Усърдната работа, безсънните нощи и личното време, отделено за постигане на високи резултати, не й тежат. Напротив, дори споделя мил спомен за работна среща с колеги от курса, която продължава с часове дори в навечерието на Коледа.

Ирина споделя, че е виждала записването в професионалната програма на Академията като трамплин да започне работа. Така се и случва. По-малко от месец след завършване на програмата започва работа.

Към днешна дата Ирина вече има 3-годишен професионален опит в областта на програмирането. Успоредно с това тя следва компютърни науки във Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Линк към статията: https://www.telerikacademy.com/school/about/news/kogato-zhazhdat … na-irina-hristova

# 91
  • Мнения: 66
Иво Дилов – бивш възпитаник на Училищна Телерик Академия: Удовлетворението от преподаването е в това, да помагаш на учениците да се развиват и да събуждаш желанието им за работа
 
Днес ви разказваме за Иво Дилов,който също е възпитаник на Училищна Телерик Академия с почти 10 години опит в преподаването. Още когато е в 7 клас започва да помага на учителите, преподавайки на по-малките от него. През 2016 година се присъединява за три години към преподавателската ни мрежа в направленията на курсовете по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Към момента следва магистратура „Изкуствен интелект“ в Софийски университет.Като основна цел в преподаването си, Иво си поставя да събуди желанието на учениците сами да се подготвят допълнително. Той винаги дава насоки на учениците как сами да достигнат до информация, която могат да разгледат и им предлага материали, които могат да прочетат допълнително. За него едно от най-важните умения, които следва учениците в 21 век да развият, е ефективното търсене на информация в интернет. Затова се стреми да използва всяка възможност, която се отдава на учениците, да упражнят контролирано това умение.

Линк към цялата статия: https://www.telerikacademy.com/school/about/news/ivo-dilov-udovl … ieto-im-za-rabota

Общи условия

Активация на акаунт