STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 604
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Страхотно видео, което е за 1 стр. но ще се добави при пускането на новата тема живот и здраве...

Как се ражда 'легендата'

Star Wars: The Complete Legends History - Star Wars Explained

Кои са оцелелите джедаи след заповед 66?
ето и отговора
Star Wars: How many Jedi survived Order 66?

за неотварящите линкове, защото все няма време ето в скрит текст техните имена:
Скрит текст:
Obi-Wan Kenobi (A New Hope)
Yoda (The Empire Strikes Back)
Kanan Jarrus (Star Wars Rebels)
Cal Kestis (Jedi: Fallen Order)
Ahsoka Tano (Star Wars Rebels)
Grogu (The Mandalorian)
Jocasta Nu (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Ferren Barr (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Luminara Unduli (Star Wars Rebels)
Kirak Infil’a (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Prosset Dibbs/Tenth Brother, Bil ValenSixth Brother, and Masana Tide/Ninth Sister (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Eeth Koth (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Zubain Anokonori, Nuhj, Mususiel, and Khandra (Star Wars: Uprising mobile game)
Uvell (“The End of History” short story in Star Wars Insider 154)
Quinlan Vos (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Cere Junda (Jedi: Fallen Order)
Taron Malicos (Jedi: Fallen Order)
Naq Med (The Force Collector)
Fifth Brother (Star Wars Rebels, Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Seventh Sister (Star Wars Rebels, Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)
Trilla Suduri/Second Sister (Jedi: Fallen Order)
Oppo Rancisis, Coleman Kcaj, Ka-Moon Kholi, and Selrahc Elous (Darth Vader: Dark Lord of the Sith comic)

За Бад Батч

за Кад Бейн
STAR WARS: CAD BANE, STILL BEST OF THE BOUNTY HUNTERS [UPDATED]

ревю на половината сезон
The Bad Batch midseason review: How is the series holding up?

аз бих дал 8.5 / 10
7.5 е несериозно, въпреки че се води висока оценка.

без лоши чувства към феновете на Стар Трек Wink

татко шампион Grinning

# 256
Пуснах си видеото, явно и тук са доста повлияни от Извънземни в древността... Макар, че от друга страна, всички персонажи от МВ буквално са извънземни от древността.

# 257
  • София
Снимките на Мандо, сезон 3 започват през септември (разгеле и ха дано)
THE MANDALORIAN: SEASON 3 TO START PRODUCTION IN SEPTEMBER

Дано не е провал
‘THE ACOLYTE’ COULD BE DISNEY’S BIGGEST STAR WARS RISK YET

Амии водещата роля ще е на жена и то антагониста/сита. Очаквахме основно да се разказва за малкия Палпатин и неговия учител, великия Дарт Плегиъс, а вървим към 'Хай републик' простотии. Но да видим, шоуто едва ли ще види бял свят преди 2023 г. а и много уважавани и следени от феновете ютюбъри атакуват решенията на Кенеди и Дисни във връзка с това шоу и могат и да се промени концепцията.

Simple Smile

# 258
Някой гледа ли последния епизод на The Bad Batch?

Скрит текст:
С оглед на разкритията за произхода на Омега дали според вас може да се появи Live action в The book of Boba Fett? Те са нещо като брат и сестра

# 259
Още не съм, но скоро ще го изгледам Simple Smile

# 260
  • София
Ее, супер, някой се е разписал в темата. Simple Smile
Още снощи гледах епизода ама не можех чисто технически да пусна поста...

mos_pelgo,
почти сигурно ще я гледаме в 'Книгата на Боба Фет' Не е потвърдено разбира се, но ще ни изненадат.

А сега копи-пейст, аз си приготвих очерка още снощи и чаках някой да напише нещо:

Star Wars: The Bad Batch 1.9

Пореден страхотен епизод!
Този първи сезон е много по-силен в сравнение с първите сезони на Clone Wars и Rebels. Simple Smile

Случиха се много неща, разкриха се някои важни детайли.

Първо и най-важно, относно произхода на Омега и защото е толкова важна за фаза 3.
Разкри се, че Омега е клонинг - чисто генетично копие, а другите не са такива (както знаем, защото растежът им е ускорен + засиленото подчинение). Има само още един такъв клонинг – разбира се това е Боба Фет (с първо име, Алфа)! т.е. от всичко това следва, че Омега си е буквално сестра на Боба Фет. Те и като годинки са почти еднакви. Боба трябва да е на 13/14 г. а Омега е на 11/12 г. някъде.
Знаех си, че ще се стигне дотук, но отново ще се върна към първите ми опасения още от старта на шоуто. Защо по дяволите чак сега ще трябва да извличат ДНК от нея??? Толкова години е била при тях и не са се сетили за това или просто нямат нейно ДНК?! Дооообре. Това за мен е сериозен пропуск, но хайде да не задълбавам излишно.
В този ред на мисли след като толкова явно натъртиха на произхода на Омега, то не мисля, че след тези разкрития за нея, ще се окаже чувствителна и към Силата. Вече ще дойде твърде много, поне така си мисля. Може да е важна и без да усеща и контролира Силата.

Другата новина е (не че не се знаеше още от епизод 1), че Нала Се обича Омега като своя дъщеря и нищо чудно на финала да се жертва за нея... Та, големия туист е, че Нала Се тайно е наела Фенек, за да защитава Омега или по-точно да я отмъкне от ръчичките на Кад Бейн, който щеше да я достави на Лама Су, което означаваше и смъртна присъда за нея.

Другата на турнира бомба бяха неуспешните клонинги, които Омега при бягството си от Бейн откри в някакви специални тръби. Външно прличаха на Каминойци и логично би трябвало да е точно това, но какво значи това? Знаем, че на Камино са най-брилятните умове в сферата на генетиката и че никой друг не знае техните тайни и изкуства. Явно са експериментирали с техния собствен вид? Един вид да се клонират?
Или пък станахме свидетели на първите стъпки на Палпатин/Дарт Сидиъс с неговите лични амбции и опити с клонирането. Нищо чудно да е работил заедно с каминойците по негов си проект. Въпроси без отговор засега. Но това което знае официално е, че съоръжението на Бора Вио е била изоставена от самите каминойци и от това следва, че най-вероятно само те са участвали в тези експерименти.

Сцените с Омега и Тодо бяха много забавни. Simple Smile

Много як бе и дуелът между Бейн и Фенек. По принцип боят бе уж с поделено надмощие, но истината е, че Кад Бейн нокаутира Фенек и лесно можеше да я убие, но Тодо го разсея като му съобщи, че Омега бяга, след което бе изненадващо нападнат от Фенек и временно изваден от уравнението, защото хитрушата и кораба му е саботирала, хаха.
Не знам дали забелязахте, но Кад Бейн носеше метална пластика на черепа си. И не случайно натъртиха на този момент, макар и да бе кратък. Защо??? Хмм, дали пък така чакания дуел между Боба и Бейн наистина се е случил и просто няма да ни го покажат? Защото Боба както писах за предния епизод убива Бейн в чист уестърн стил след изстрел в главата, а самият той също получава такъв, откъдето е и дупката на шлема му. Но явно и Бейн е оцелял... Разбира се може да е нещо съвсем друго, но мисля, че е точно това.

Видяхме за първи път в тази анимация и други камнойци. В случая, Таун Вей, която видяхме и в ''Епизод: Клонираните атакуват,'' уви бе убита от Фенек, което значи, че Нала Се жертва живота на своя колежка само и само за да спаси Омега.
-
8.5

снимки от епизода

Скрит текст:

# 261
  • София
Доста неща съм подготвил този път Wink

Започвам с най-лошото, аз винаги започвам с това, не го оставям за финал... Grinning
Идиотите от Дисни (според мен понатиснати малко и от Лего, ама хайде) ще променят името на прочутия и култов кораб на Боба, 'Slave 1' ?!?! 😣
п.п. нърд феновете са побеснели, хах

BOBA FETT’S SLAVE I WILL HAVE A NEW NAME

Не звучало добре името предвид новите тенденции... Ох божеееееееееееее 😕😲

Спорна класация, но като цяло топ 3 е задължително да е такъв. Сега вече кой как ще ги класира, от милиони фенове ще видите милион различни вариации.
The top 25 most-powerful Jedi throughout the Star Wars galaxy
Истината е и тя си е канон, че Анакин и после Дарт Вейдър така и не постига своя пълен потенциал. Ако говорим само за потенциал, талант, Анакин е номер 1, но така е и в реалния спорт. Федерер е уникален и невиждан талант, но доста по-неталантливите, но много по-упорити ''катили'', Джокович и Надал ще го задминат по успехи. Simple Smile

Това е много интересно! Simple Smile
The Tragic Hidden Story Of Yoda And Dooku's Relationship

за Бад Батч и последния епизод.
The Bad Batch: What were the Kaminoans doing on Bora Vio?

''STAR WARS: THE ACOLYTE'' официално ще започне да се снима пред февруари' 2022 г.
Дано Лесли не провали това шоу с действията си да дава поле на изява на хора, които никога не са работили в Стар Уорс вселената...

Харисън Форд се е контузил по време на снимките на екшън сцена на новия Индиана Джоунс.

две снимки ето, номер 1 понеже е Йода Wink

# 262
Естествено, че ще има политкоректни промени, едва ли ще се ограничат само до името на кораба Wink

А Харисън Форд е старец и вече трябва да се пази много...

# 263
Харисън Форд толкова ли го е закъсал с парите, че още се изживява като младеж?! Още в предния Индиана Джоунс и МВ си личи, че му е време да спре с екшъните. Много си го обичам, но човек трябва да е наясно кога трябва да забави темпото.

# 264
# 265
Наистина много добър епизод! Чак сега го изгледах.
Скрит текст:
Тази седмица не съм гледала друго от притеснение, заради шофьорския курс... Само някои реалитита, но тях не ги гледам внимателно, а по-скоро като фон.

Дали ще включат Омега в сериала за Боба Фет - нещо като сестра?

# 266
  • София
Ще се справиш.
Чакаме да се похвалиш, че вече си пълноправен шофьор. Wink
Скрит текст:

О, да, на 90% съм убеден, че ще гледаме Омега в ''Книгата на Боба Фет'' Мисля си, че можем да я видим и в сериала за Асока.
Между другото ширят се спекулации, че 'Оръженосецът' ('уайт армър') от Мандалорец е всъщност Омега?! :о
Не го вярвам, ама всичко е възможно...
Официално все още нямаме точен отговор на въпроса, на колко точно години е Омега. В смисъл ясно е, че Омега е истинска сестра на Боба. Но не е ли нещо повече? Да са близнаци??? Това ми витае из главата ама все си мисля, че Боба трябва да е 2, 3 години по-голям, защото тя си е дете още. Ама чакай тук не говорим за естествено раждане, всичките са генно създадени копия. Ами то тогава не пречи да са близнаци и с разлика в годините???

Оби-Уан Simple Smile
The 5 Best Obi-Wan Quotes

отново относно смяната на името на кораба на Боба
Boba Fett actor blasts Disney for “idiocy” over ship name change

Това е много интересно
10 Things You Did Not Know About Sith Mythology

Дарт???
What Does The Term Darth Really Mean?

# 267
Днес изгледах новия епизод - този път съм в крачка Wink Хареса ми, вече ще започнат д развиват някакъв талант на Омега.

Всъщност, не са ли всички клонинги близнаци? Thinking

# 268
  • Somewhere far away
Донякъде да, но и не. по- скоро братя, поне аз така ги виждам.
Но с минаване на времето и правенето на все нови и нови, всеки следващ не е точно  генетично копие  на Джанго и се отдалечава все повече от първоначалния донор.

# 269
  • София
Ами не знам всъщност, не е описано еднозначно, трябва ние да го мислим един вид... И да и не. Уф, не знам.
Някой генен инженер да се изкаже по темата моля Grinning

Аз ще го гледам епизода късно тази вечер или по-скоро утре, защото сега имам работа, а после са двата 1/4 финала от европейското.

Между другото излезе новия роман за Стар Уорс
Star Wars: The Rising Storm (The High Republic)
https://www.amazon.com/Star-Wars-Rising-Storm-Republic/dp/0593159411

Следя няколко топ стар уорс фенове на които имам вяра. Чели са я и казват, че била нещо уникално. Във всяко едно отношение. Изобщо ревютата са уникум. Дано излезе и у нас, 100% ще я прочета Simple Smile

Искаме канон! Grinning
Legends Characters We Need To See In Canon

Grinning

Общи условия

Активация на акаунт