STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away

• 32 266
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Последният пост е мой, но не ме пуска за редакция, а не мога да не споделя. Вчера буквално на един дъх изгледахме края на 3 и целия 4 сезон на Бунтовниците. И съм силно впечатлена и възхитена от всичко, освен от последните 2 мин. разказ след скока от 4г. Лично за мен освобождението на Лотал, изчезването на Езра и Траун в хипер пространството и холограмното сбогуване на Езра са идеалния край на сезона и сериала. С продължението следва нелогичната поява на детето Джейсън, тъй като признанието на любовта им един към друг и първата целувка на неговите родители се случиха буквално минути преди смъртта на Канан. От друга страна се акцентира върху отрязаната и оставена за Хера негова опашка (източник на ДНК). И в светлината на познанството на Хера с клонингите от лошата партида и детското приятелство с Омега, която би могла като порастне да се заеме с научна работа, както и показването на детето след скок във времето може да се окаже, че детето на Канан е първото инвитро бебе от вселената на МВ. Пък и  така ще свържат двата сериала, което според мен би било доста вълнуващо и успешно решение. Обаче остава  неясно защо на Сабин и Асока им трябват 4г за да се сетят да потърсят Езра. Всъщност според това което видях Асока изобщо не е умирала в битката с Вейдър, но поради разрушаването на храма той е разсеян и не успява да види, че в момента в който би трябвало да падне убита от неговия меч тя изчезва за кратко. За мен остава неясно, защо след като достига до времето, в което Езра влиза в особения времеви-пространствен кръстопът и я спасява Асока не се присъединява към приятелите си и не е част от историята включваща победата над империята, а се появява 4г по-късно. Отново ще споделя и несъответствието относно Избрания. В оригиналната трилогия макар и косвено по един философски начин, провокиран от Люк чрез саможертва заради сина си Анакин възстановява баланса. Но в разговора между Мол и Анакин изрично се посочва, че именно Люк е избрания. И пак чисто философски това също е вярно, защото без появата на Люк и неговото предизвикателство, съчетано с вяра в доброто у Анакин, а също и саможертва Вейдър нямаше да се обърне срещу императора. За мен в крайна сметка двамата заедно Люк и Анакин в някаква силова симбиоза са всъщност Избрания. Никой от тях без другия не би могъл да изпълни пророчеството.
И тук много държа да споделя с вас, че за мен Рей изобщо не пасва на цялата идея на вселената на МВ. Не можах да я харесам и приема, освен в началото, до момента в който подаде меча на Люк, когато го откри. За мен много по-интересно би било да бяха върнали Езра от времево-пространствено изчезване, ведно с Траун за да направят евентуално продължение като запазят Бен Соло/Кайло Рен като объркания младеж с голяма чувствителност към силата. Отначало ме подразни, че епизод 7 е като римейк на Нова надежда, че и с нелепата смърт на Хан Соло, но след края на трилогията с голяма изненада открих, че от трите епизода мога да приема само него.
Имам и едно техническо питане. Според мен Лотал е много важна планета във вселената на МВ, но не я откривам сред планетите, посочени в началото на темата и се чудя дали не съм разбрала името й погрешно. Иначе открих, че от 3 и 4 сезон са взети идеи за 7 и 8 епизод. Лотските котки показващи пътя и лотските вълци превели бунтовниците през планетата са обединени в сребърните лисици от 8 епизод. Реещата се в космоса Лея е копирана като идея от Канан без скафандър в открития космос и др. подобни. Сякаш само Рей и системата от огледала са оригинални в продължението.
Мисля, че в началото на темата, при представянето на героите са пропуснати два дроида. Инвентарния как да е, но Чопър е уникален и заслужава точно колкото и Ар2 да бъде спомената неговата история. А може и да не съм го намерила,защото съм през телефона.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 12:19 от Рори72

# 466
  • София
Много се радвам, че ти е харесал толкова много!
Наистина е уникална анимацията, особено края на 4-ти сезон. Когато на финала се появи Асока и с тази музика плаках.
Сега може да изчетеш за героите, които сме описали от Бунтовници (+ инфото за Асока в частта с огледалото и връщането и от света между световете) и ако нещо е сбъркано или нещо важно не е добавено, то моля понеже си с пресни знания да споделиш за следващото пускане на темата, ама на лично съобщение и ще добавя всичко.
Тъй като и аз и Deathcrush я бяхме гледали отдавна анимацията и въпреки, че си припомнихме допълнително някои неща, то не е същото.

И задължително си пусни и изгледай и Войната на клонираните. Първо пълнометражната кино анимация от 90 минути и после седемте сезона. Също са култови и много, много важни. Има невероятно сезони и епизоди.

Ха, за Лотал е странно, че я няма на 1 стр. Това е пропуск на самите сайтове, аз съм взимал инфо от топ сайтовете за Стар Уорс.
При пускане на следващата тема, ще се опитам да я намеря и нея и да е в някаква комбинация с други планети.

Окс, 100% ще има представяне и на Чопър. Наистина е култов и много обичан дроид. Феновете го харесват повече от BB8 например в множество допитвания из нета.

Има и други неща, които ще бъдат добавени, които съм забелязал като пропуски, но това е друга тема вече.

Да, в цялата сага Стар Уорс има разминавания и дупки. Така е когато Лукас планира всичко само за един филм (Нова надежда), но порави феноменалния успех прави и епизоди  5 и 6 и то има нелогични неща още между епизод 4 и епизод 5 (защото епизод 4 е замислен като един филм просто).
И после след десетилетия прави епизоди 1, 2, 3, после пак след десетилетия се правят епизоди 7, 8 и 9
А междувременно има анимации, има книги, има легенди, има култови игри, има комикси и пр. и пр. и пр. Една джунгла от информация и с немалко разминавания.
Но важното е, че основната история си върви добре и там няма сериозни дупки.

Относно избрания.
Категорично и според Лукас и според Филони избрания е Анакин Скайуокър. Това си е канон.
Люк е негово дете, т.е. без Анакин нямаше да има и Люк. А и ако Анакин не бе хвърлил Императора в шахтата в края на епизод 6, то всичко щеше да е изгубено безвъзвратно. Просто има нюанси...

за Рей не ми се коментира просто, хаха..

# 467
https://www.youtube.com/watch?v=rOJ1cw6mohw
имаме трейлър на Боба вече
Само аз ли чувам гласа на Педро Паскал? Или си въобразявам ? I know that you sit on the throne...

# 468
  • София
Ехаа, нямам търпение. Да, мисля, че в началото звучи глъсът на Педро Паскал. Ще очакваме изненади

# 469
  • София
Прилича ама не е той, хех
Супер е трейлъра, много изненадващо, браво!
Аз го очаквах след 10 дена Simple Smile

# 470
Дано да си струва чакането Simple Smile

# 471
Aз мисля, че е той, може да е cameo , да озвучава преводача или нещо подобно. Ще видим, според мен нарочно са го сложили така да се чудим всички.

# 472
  • София

Ооо, защо мислиш, че не е той. Чета сега в една група хората се питат същото. Ще има много изненади или поне се надявам но такива 😀

# 473
  • София
Много силен край на годината с уникални сериали. Малко остана да видим Боба Фет Simple Smile

May The Force Be With You Always

# 474
  • София
Още интересни новини. Раздвижиха се нещо от ЛукасФилмс и Дисни. 😉

Май, май ще си имаме нова анимация.
Този път за любимия на мнозина злодей или антигерой Maul!
Уха! 🙂
Не е потвърдено официално, но се очаква това да бъде сторено на 12.11, денят на Дисни+

Действието ще се развива преди историята в ''Соло''
и как Моул застава начело на могъщата ''Пурпурна зора''

https://www.cinelinx.com/movie-news/tv/new-star-wars-animated-se … nigans-exclusive/

# 475
  • София
Уау, какви слухове от днес и то от сериозни източници...

Star Wars: Rogue Squadron се отлага, няма да е през 2023 г. защото от ЛукасФилм са решили да направят филм за ''Старата Република'' което е стара мечта за хард геймърите и изобщо това е един от най-великите времеви периоди в цялата сага и който досега не е загатван във филм, сериал или анимация.
Очаква се потвърждение, но най-вероятно ще разберем за какво иде реч на 12 ноември.

А на 12 ноември (официално вече ден на Дисни+) знаем, че официално ще видим първи шот кадри (не трейлър) и снимки от така чакания сериал за Оби-Уан. И може би ще видим истински трейлър на ''Книгата на Боба Фет'' защото този тийзър, който ни пуснаха изненадващо според мен обхващаше само епизод 1.

# 476
  • София
Star Wars: Rogue Squadron е спрян!
Не окончателно, но нищо чудно и да не види бял свят. Свършеното дотук било под всякаква критика. Сценарий, сюжет, предварителна подготовка и пр. От ЛукасФилм не са доволни и филмът се отлага напред във времето за неопределено време.

Този петък е Дисни+ денят.
Очаква се вече тийзър-трейлър на Оби-Уан, което определено ще взриви интернета. Simple Smile
Очаква се и истински трейлър за Боба Фет. Както и тийзър за Андор.

Отделно и Марвъл ще разкрият много неща, но това си е отделно, не е за тази тема и за това и не съобщавам какво.

# 477
  • София
След критиките за някои от последните филми, нищо чудно да го спрат. Пък и ми се струва, че са задвижели машината със сериалите. Последните две години киното търпи сериозни загуби

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 06:55 от Yellow_girl

# 478
И без това Пати Дженкинс ме притесняваше много като режисьор на този проект, предпочитам да видя нещо друго, сега се обсъжда филм за Hight republic или за Старата република, не е ясно още кое , а може и да хванат в съвсем друга посока.

# 479
  • София
Едно голямо нищо се оказа денят на Дисни+
Нищо интересно за Стар Уорс и почти нищо за Марвъл.
Излагация! 😒

кратък трейлър на 'спешъла' за Боба Фет и фотоси за Оби-Уан.
Още вчера беше лийкната информацията и може би за това и не са пуснали тийзър, идея си нямам. Галфони големи. Цял ден рифрешавам, но край, щом мина 01:00 ч. Бг време вече беше ясно, че няма да има нищо.
Сега се говори за 23.11 да пуснат нещо или просто когато им скимне и така.
И нищо, нито за Боба Фет, нито за Андор.

Ето за Боба Фет:
Under the helmet of Boba Fett in a new Original Special

Special Look | Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett

И това е цялата информация за Оби-Уан

OBI-WAN KENOBI SIZZLE REEL TEASES SHOWDOWN WITH VADER

Официално, ще имаме нов дуел, реваншът на века между Оби-Уан и Дарт Вейдър! 🙂

Опааа, разтърсих се и намерих един герой, който някак си е оцелял от голямата чистка на топ Стар Уорс ютюбърите след лийкнатото инфо от готвения кратък, 'сизър риъл' за Оби-Уан.
Докато не са го сецнали и него, ето тук може да видите, това което го има в линка със статията и снимките
Не на целия екран, а като фен реакция на клипа. Пак е нещо все пак. 🙂

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 03:44 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт