От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 22

• 46 554
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
...
И да питам може ли друг да ми вземе пратките?В смисъл ще искат ли лична карта или само ID номера?Има ли срок за вземане след което начисляват магазинаж?Пише че курса ще дойде на 6-ти пък той понякога по рано идва ,а щерката не може преди 6-ти да иде...
може да я вземе друг, моите мъжа ми ги обира.
искат му айди номера и номера на пратката.
за магазинажа не знам.

# 586
  • София
За магазинаж имах спомен, че до два пристигнали следващи курса не се начислява. От въпросите им намерих това:
" Ако пратката(те) не се вземат от притежателят им до 7 работни дни от обявената дата за раздаване на курса или след получаване на уведомителен имейл, автоматично ще се начисляват магазинаж съгласно тарифата за всяка една пратка. Преди да започне да се начислява магазинаж, вие ще получите имейл."

# 587
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Имам пратки в курса на Габиели който пътува в момента,и реших да сменя метода на получаване от офис Еконт на склад централен в Пловдив.Отидох на профил и там в адрес по подразбиране попълних техния адрес в Пловдив. Като вляза в моите пратки обаче , в детайли на пратката горе има един бутон пренасочи към и като го натисна е адреса им в Пловдив друг адрес няма.Ама долу след описанието на пратката има цена ,документи и на доставка -си ми стои офис Еконт?
Така ли трябва да е или нещо не правя правилно?
И да питам може ли друг да ми вземе пратките?В смисъл ще искат ли лична карта или само ID номера?Има ли срок за вземане след което начисляват магазинаж?Пише че курса ще дойде на 6-ти пък той понякога по рано идва ,а щерката не може преди 6-ти да иде...
току що от бутона пренасочих моята пратка, отдолу има и опция добави адрес. При теб няма ли такава?

# 588
Има я тази опция.Ама като натисна на нея и излиза офиса им в Пловдив ,защото от настройки на профила смених адреса.И долу в доставки обаче излиза еконт.Много сбъркана работа.Аз за това попитах тук в темата.

# 589
Според мен за превозвачите от УК ще се утежни работата, най-много да увеличат таксите с още 1-2-3  лв.
Под "дано да докажат, че ДДС-то е платено" имах предвид - дано да могат да обяснят, че доставката, която извършват, не е част от продажбата (сделката) между клиент и търговец, което е основание за плащане на ДДС.
Ще излязат на по-светло, според мен.
Жалко, много жалко, че ще го отнесем ние ...

# 590
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
на мен ми позволява да добавя нов адрес - Габиели офис или Габиели адрес и разни други от падащо меню. Предполагам, че ако добавя към адресите Габиели адрес после пак от пренасочване трябва да избера него и така би трябвало да стане. Вие от компютър ли пробвате или през телефон/таблет?

# 591
на мен ми позволява да добавя нов адрес - Габиели офис или Габиели адрес и разни други от падащо меню. Предполагам, че ако добавя към адресите Габиели адрес после пак от пренасочване трябва да избера него и така би трябвало да стане. Вие от компютър ли пробвате или през телефон/таблет?
От лаптоп пробвах,освен от таблета да видя какво се случва.
Редактирам се ,стана благодаря!Точно от падащото меню в детайли на пратката ,бутона за пренасочване на пратката ,добавих адрес Офис Габиели и стана,благодаря отново!

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 22:50 от ctefani

# 592
Как ще се плаща сао веднъж ДДС? Като си поръчваме от Щатите какво става, да не би да махат ДДС-то американците? Веднъж на тях ДДС, после и на нашата митница пак.

# 593
  • София
Габиели
"Отпуска месец Август.
Уважаеми клиенти,

От 01/08/2021 до  01/09/2021 централният офис северен Лондон (15 Tottenham Lane N89DJ) няма да работи за приемане на пратки поръчани онлайн.

Предупреждаваме ви 30 дни предварително за да може да планирате покупките си.

Моля,  не правeте поръчки през този период, защото няма кой да ги приеме на адреса.

Забранено е да поръчвате и в другите четири офиса в ЮК, защото пратките ще бъдат отказвани и връщани към изпращача.

Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за разбирането.

Весело и усмихнато лято на всички.

П.П  Транспорта от Испания и Германия си остава  регулярен, но раздаването ще е със закъснение заради намаления персонал .

Благодарим Ви, че използвате Gabieli."

# 594
  • На брега на реката
От казаното снощи в новините, разбрах че и пратките до 30 лв. ще се облагат, т.е. при по-скъпите каква ще е промяната? Май предстои да разберем, та ще изчакам няколко дни, за да е ясно.
Получих същия имейл от Габиели и в него и думичка не се споменава, за някаква промяна или увеличение!

Вчера си взех пратката, за която бях писала миналата седмица. DHL ми извадиха ЕОРИ и я освободиха. Платих единствено 24 лв. за издаването на ЕОРИ номера, при получаването на пратката.

# 595
24 лв е таксата на DHL за обработка на митническите докумунти, ЕОРИ е безплатен.
Дори да имате постоянен EОРИ номер, пак таксата всеки път ще е 24 лв.

# 596
  • На брега на реката
Скрит текст:
Сигурна ли си в това?  Защото, момичето с което разговарях миналата седмица каза, че таксата е едникратна, за посредничството за издаване на номера.  Този номер, който са ми издали нали не е еднократен.

Поръчката ми е от Next.

Ако аз нещо бъркам, ще се радвам някой да ме осветли!

# 597
Абсолютно съм сигурна. Лично си извадих в Софийска митница постоянен ЕОРИ номер, за който не платих нищо. Направих си и пълномощно срещу 6 лв, за да ме представлява DHL при освобождаване на пратки и никъде не ходя, само им изпращам необходимите документи на имейл, плащам си таксата през линк, който ми изпращат на телефона и до час сред това от DHL ми носят пратката на вратата. Последно две кожени палта от Китай получих около Коледа.

# 598
  • пустинята Гоби
И моят опит с DHL е като на Азалия, ЕОРИ е безплатен и се издава за минути в митницата (аз си вадих на летището). Потърси има го записано в някаква наредба.

# 599
  • София
И Габиели ме загубиха, като клиент, за първи път попадам на "търговец", който затваря за месец.

Общи условия

Активация на акаунт