Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 156
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
То зависи от нивото ти на немски, бела. Ти ако си с А1, можеш да чуеш всичко, каквото си пожелаеш, а те да са казвали рецептата за браткартофелн Joy

Много тъпо изказване.

То, аз се бъзикам с бела. Не е нужно на всички да е весело - стига и двамата с нея да сме ок със шегата.

# 121
Момичета,всеки човек има различни мнения по различни въпроси,както се казваше в една книга-"Разни хора,разни идеали"
Аз днес резервирах полети до Бг за юни месец.Надявам се,нещата с Ковид ситуацията да не се влошат повече дотогава.Но трябва да си ходя до Бг,не съм си ходила от близо три години Scream
Ще пътувам с Wizz Air и при резервацията за полета видях,че на всички от семейството ми има включен ръчен багаж в цената(включително и за децата...?),с размери на 40/30/ 20см.Това означава ли че мога да взема  четири (толкова членове в семейството)чанти с тези размери?
И още един въпрос след като ще ми изпратят бордните карти по емейл,трябва ли да се нареждам отново за чекиране ,като пристигна в летището?
Предварително благодаря,ако има някой запознат нека да сподели,не съм пътувала досега с тази компания Wizz Air.
Heart Eyes

# 122
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мда, недооценен хумор 🙃

Анелка, колкото билета, толкова чанти. При тях май дамската трябва да влезе в ръчния багаж. Една чанта само на борда се взима.

# 123
Да, на всеки по 1 малка (за + още една, по-голяма, трябва да се купи приорити). Дамската чанта се брои за тази малката.

Тази малката трябва да се пъхне под седялката пред теб - само дето никой не спазва и стюардесите си мълчат, незнайно защо, и народът си ги качва горе, и накрая няма място за моят приорити куфар - не че е голяма драма, ама аз го плащам само за да мога да си взема лаптопа, понеже е по-голям от стандартният размер и не влиза в тези чантички, безплатните.  Та, да - драма ми е. Joy

# 124
Анелка,
Чек-ин си правиш на компютъра вкъщи, иначе на гише плащаш такса. Ако имате куфар за багажното, трябва да минеш през гишето с готов чек-ин, да си оставите куфара, иначе направо на гейта. Но ръчният багаж поне според мен стига за дрехи за 2-3 дни или за малки деца, ако ще седите месец в България, не знам, дали само с 4 малки куфарчета багаж ще минете.

# 125
Аз дамската чанта не я броя, досега проблеми съм нямала. Била съм и с яке, наметната с палто и едно преметнато през ръката. 😆

Анелка, никой няма да ви прати бордни карти. Ще си ги генерирате при онлайн чекирането, което е възможно не повече от 48 часа преди полета, освен ако не сте платили допълнителна такса за ранно чекиране, в който случай ще можете са се чекирате 30 дни преди полета. Ако нямате голям багаж, не се нареждате за чекиране на летището.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 22:58 от Анонимен

# 126
  • Германия
Ние летяхме с тях лятото до Варна. Чекираш се в къщи и с бордните карти/ на телефона или принтирани/ директно на контрол се нареждаш.
Не са ни правили проблем за багажа, стига да не прекаляваш. Аз бях с дамска  от тези средно големите тип плажна, мъжа ми с голяма раница и децата с по 1 нормална. Не сме доплащали нищо.

# 127
Истината е, че на стюардесите не им се занимава с тази история - най-много 1-2 баби да накарат да доплатят (на летището се доплаща доста). Младите и ромите не ги притесняват, явно страхувайки се до къде би стигнал спора.

Аз от хорска срама и добро възпитание, съм все с метър и кантар. Grinning И сантиметър не преминавам, нито грам. Знам че няма да направят проблем, но аз да съм си сигурен, че всичко ми е изрядно - не се знае кога ще направят.

# 128
  • Немция
Бибит, днес видях ваксиниране при ЛЛ в Германия. Доста струпване имаше в затворено помещение.
Въпрос на организация.

През последните месеци ходихме на зъболекар, очен, ортопед и ортодонт.
При ортодонта беше на границата, там за много кратък преглед минават сума деца и младежи. Затова е като на конвейер.
Една част на опашка в коридора, една част в чакалнята през място на отворен прозорец, една част на стълбището навън, а други, които имат повече да чакат, ги пратиха на разходка за 15-20 минути. И въпреки това ми се сториха много хора на едно място,макар че бяха взети мерки.

При ортопеда ме изумиха с организацията. Първо не можеш да влезеш свободно. Входната врата е на улицата, сега е заключена. Звънваш, отваря ти сестрата, първо се дезинфекцираш, после ти мери температурата. Сядаш в чакалнята, няма други хора, чакаш повикване. Отиваш на гишето, появи ли се друг пациент от някоя стая го молят да изчака на вратата, така че да има голяма дистанция помежду ни.
Бях в някаква друга реалност, в която всяка крачка беше премерена. Joy

# 129
  • в сърцето на един мъж...
Мони, да минава леко и бързо възстановяване!
Аз един път съм имала проблем с тях, не знам защо се заядоха за дамската ми чанта, та се наложи да облека блуза над другата, да си извадя книгата и да прибера дамската чанта. А на отиване към БГ никой нищо не каза. Ама стюардесата беше крива и кисела като лимон...

# 130
  • Немция
И на нас забележките по багажа са били на българско летище в посока Германия.
Имам си друг израз за настроението им- все едно са пили оцет. Grinning

# 131
  • в сърцето на един мъж...
Аз май честно казано само български екипажи такива вкиснати съм виждала, а не е като да не съм летяла.

# 132
Аз пък проблеми в Европа съм имала само и единствено на летището от Дортмунд, всеки път. Синът ми също. Такива безумни глупости всеки път си измислят, че още докато вляза там и вече гледам на кръв. И самото летище е най-отвратителното, което съм виждала. На софийското летище съм попадала на неприятни служители, но далеч не такива. Във Варна винаги всичко и било по мед и масло.

# 133
  • Немция
Софт, сигурно, защото гледаш на кръв... Grinning Майтап...

Ние летим често от Дортмунд, но не сме имали проблеми.
Сравнително малко, но чак пък отвратително... Thinking
Предпочитаме го заради евтин паркинг на колата ни за седмици напред.

Обикновено се връщаме от софийското летище, на отиване кацам във Варна през последните години, откакто има директни полети дотам.

# 134
Ами аз по-неприятно летище никъде не съм виждала. На автогара от соца прилича, със съответните служители.

Общи условия

Активация на акаунт