Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 154
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Germany
Мони, успех и всичко да мине бързо и леко🤞
 Възмутена съм от “пролетното” време 🤨

# 106
Не сварвам да ви изчета ,а пишете интересни неща Wink
Да попитам в Ebay Kleinanzeigen има ли на кого до се оплачеш ,ако някой не ти прати поръчката която си платил или те излъже нещо...
Един път поръчах ел,помпа за цедене и дойде кутия със стари дрешки ...жената не са скри ,убеждаваше ме че от пощата е станало нещо...приех го
Сега пък не идва това което съм поръчала .
Има ли какво да се направи ?

# 107
Аз нося една и съща ffp2 маска от лятото още. Маската е с клапа, която съм махнала, а дупките съм разширила с ножица. Понякога я вадя само да се проветри. Екстра си е.
И в Байерн хората масово са без маски, когато се събират. По Великден имаше цели групички пенсионери по дворовете по селата, по 10 и повече хора на маси на раздумка.
От класа на детето се събраха десетина момичета у съученичка  да правят картичка за болно дете. Майката на детето-домакин е полицай. Казала, че няма нищо против. Сбирката продължи няколко часа.
Всичко е хвърляне на пясък в очите и замазване, че се прави нещо.

# 108
Мони стискам палци.
Как така една маска от лятото?
Иначе то ако се спазваха мерки нямаше да има болни. Вече съм го писала.

# 109
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Reina, на ДМ се води Paradies Photo. Не е Cewe, но на страницата на ДМ предлагат и двете на лаборатории.

# 110
Няма да спра да реагирам, когато пишеш откровено неверни неща, Белла.
На всякъде съм написала доколкото чета, доколкото виждам и доколкото разбирам и по мое мнение . Аз не съм източник на информация. Аз съм просто потребител и както всички в този форум споделям лични наблюдения. Лично мнение и лични разсъждения и никъде не съм написала нищо друго.
И имам право на това. Както всички други тук. Защото аз не съм съгласна също с начина на разсъждение на доста от другите, но го приемам за човешко разнообразие и също така за повод да поразсъждавам и да коментирам друга гледна точка. Защото ми е интересно. Защото ми прави разнообразие и защото така искам.
Ако не съм ти приятна и ми се дразниш също имаш право. Но да определяш какво да пиша не.

И може би понеже времето е такова ми се доядоха сърми със зелеви листа. Кисело зеле и кайма . Не от постните и не от варено зеле Simple Smile

~Artemis~ не знам колко пари сте дали, но аз не бих се занимавала за малко пари. Нервите са по-важни. И аз днес си бях спазарила една игра , настолна , и помолих за безконтактно предаване ... и само където се разкарах. Някой ми я беше взел. Без да пусне пари в пощата , разбира се .И понеже аз помолих така да я предадат пунах парите на жената , не беше виновна тя . Аз само се разкарах. Добре че беше само 5 евро и не надалече. Пак ме е яд обаче.

#Reina голям боклук. Където и да ходихме в гори, храсталаци, езера, реки и пр. навсякъде се виждат изпаднали маски. Според мен загубени случайно защото хората които обикалят там не биха замърсили нарочно природата . Доколкото разбирам от хора де Simple Smile 

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:55 от bella_ciao

# 111
Бибит,
Може би защото съм от София, но от моите познати в България всички, които не са възрастни или трудноподвижни, се ваксинириха с първа доза: кой зелен коридор, кой в работата, е вярно с Астра Зенека са всички. Единствено родителите   ми чакат на личната лекарка, че са на 76 г. и 82 г., трудноподвижни и не могат да висят по опашки.
Иначе аз държа на ваксината, дотолкова, колкото тя би могла да ми спести някоя карантина или тест по границите лятото, защото аз само със самолет мога да пътувам до България.

# 112
  • Немция
Дени, не сме от София и от нашето обкръжение малцина са ваксинирани и повечето са по линията на връзките.
За майка ми ще има ваксина незнайно кога, е измънкала личната.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:55 от Бибит

# 113
Моите родители се ваксинираха при личния си лекар. Заявиха желание за ваксина Пфайзер или Модерна още януари,  викна ги веднага, когато получи първите си дози. Изключително коректен.
Бяха се записали и в списъците на РЗИ, те се обадиха седмица след ЛЛ.
Личния им е казал, че ваксинира пациентите си не по ред на записване, а е започнал от най-рисковите.

Ще си хортуваме с домашния ни лекар за ваксинки другата седмица,  дано тогава имат повече яснота.

# 114
И от нашите познати всички се ваксинираха през зелени коридори и портал.

Бибит, днес видях ваксиниране при ЛЛ в Германия. Доста струпване имаше в затворено помещение.

# 115
Само да кажа какво чух преди малко по радиото в колата . Докато се разнасях да си взема играта Sad
Значи казаха, че 2х задължителни теста в училище за райони с инциденц над 100 . под 100 не били задължителни.
И пак повтарям каквото чух. А го чух наистина. Не като да казвам че съм го чула пък да не съм го чула. т.е. истината казвам , чух го. Yum
Да . И при ортопеда имаше струпване и при личния лекар имаше, въпреки че само фсме правихме ... само при зъболекаря нямаше.

# 116
То зависи от нивото ти на немски, бела. Ти ако си с А1, можеш да чуеш всичко, каквото си пожелаеш, а те да са казвали рецептата за браткартофелн Joy

# 117
Bella не става въпрос за парите ,но би трябвало да можеш да се оплачеш  някъде и примерно затварят профила за опр. време и така ако няколко пъти го затворят ,изтриване и да не можеш да отваряш нов профил .
Нещо такова си представям ,че ако има ще е по добре.

# 118
PapaPanda В такъв случай 20 години вече работя  и правя каквото ми падне, т.е. подразбрах, и всички са хепи с това Ill
Може, може. Много гот ми стана като си представих. Чудя се даже дали да е го изпробвам и да видя какво ще стане. Може пък да не е лоша идеята.

~Artemis~ не вярвам . Кой ще се занимава да е съдник ? Така ако ставаше всеки би имал възможност да  шатне профила на друг , само защото нещо му е накриво. А да се занимава някой с такива неща при тази маса потребители и да раздава право и да разследва случки ... ще им фалираш ибея

# 119
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
То зависи от нивото ти на немски, бела. Ти ако си с А1, можеш да чуеш всичко, каквото си пожелаеш, а те да са казвали рецептата за браткартофелн Joy

Много тъпо изказване.

Артемис, няма система за контрол. Затова по-едно време редовно от ибей комуницираха да избираш Abholung, а не пращане по пощата, защото има много измамници.

Общи условия

Активация на акаунт