Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 404
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Ася винаги е имало, знам. Не знам защо ми се струва , че са станали ужасно много и по паркингите е препълнено. А ако ще ни тестват за всяко влизане в гартенмаркт то поне да знам че тестват всички . А наясно ли е някой дали ако те могат да преспиват на паркингите на бензиностанции и пр. ако някой си има адаптирано бусче и място за спане дали ще може и той така да си спи на паркингите ? Или не е позволено това?
Ще мяткам вюрстхена на грила, че окъснях. Открих си в един къпинак малко цъфнало дръвче и понеже не знам точно какво е реших да го разчистя и да наблюдавам какво ще излезне от него ...   и се отплеснах с подрязването. Сега всички са гладни . Stuck Out Tongue
Много готина вечер Simple Smile

# 196
Разбира се, че можеш да спиш на паркинг в буса или колата си.

# 197
Soft Click мерси. За сега успях да си направя доста цели по-наблизо , за нататък ще го проверя това. Тъкмо си допълних списъка на блата и блатисти местности или езера но голямо проучване падна.  За последните и за тази, които намерих сега дори нямах идея че съществуват, а не са ни толкова далече. Но и доста хора нямат май. Онзи ден за цялото време видяхме само 1 човек от другата страна на блатото. Дори мисля се сещам кои птици наблюдаваше, от неговата страна беше по-дълбокото, но ние бяхме на други. Вчера пък абсолютно никой не видяхме за цялата обиколка. Интересно ми е къде ще попаднем при новите ми находки Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 04:11 от bella_ciao

# 198
Вчера направих термин в една аптека за Schnelltest,за да може детето в понеделник да отиде с готов тест на Notbetreuung,в имейл от четвъртък вечерта пишеше,че резултата от такъв тест е валиден 48 часа! Снощи в 21 ч. ми изпращат нов имейл,в който пише,че тест,по- стар от 24 часа не би бил валиден,в неделя няма къде да се тестваме!?!?  Rage Трябваше да попълним една декларация,в която пишеше,че тестването е freiwillig ,срокът за предаване беше 26 март и точно тогава детето беше в хоумскулинг и не я предадохме,после дойде ваканцията! Сега да не ми кажат,че понеже нямам попълнена в срок декларация ( която очевидно вече не е freiwillig) ,нямаме право на Notbetreuung!!!! На маймуни ни направиха,ей! Triumph

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 10:07 от sunny:*kiss

# 199
  • У дома
Снощи късно по мейла е дошло писмо от директорката на нашето училище, доста подробно разписано.
Най-общо казано тестването е доброволно. Ако не иска родителя детето да бъде тествано има специален формуляр, който се попълва и изпраща до директорката. Това по никакъв начин не забранява децата да посещават училище. Родителите могат по всяко време да променят мнението си.
Тестването е с лолипоп тест. Има линк към видео, което показва как се случват нещата. много лесно и без бъркане в носа.
Разликата от преди ваканцията е, че децата ще бъдат и в часовете с маски, но не ги задължават да са с медицински.
Това е за Тюрингия и е за децата от 1-4 клас.

# 200
Pozitive, не се надявай да останат доброволни тестовете. Така бале при нас. Сега вече всички се тестват на общо основание.

# 201
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
По новините показаха в кои провинции е доброволно и в кои задължително. Явно е ländersache.
При нас също е доброволно.

Аз забелязвам при децата вече обезпокоителна тенденция да мислят за короната. Едно дете подсмърча от сенна хрема, негативно тествано, не иска на ДГ, защото всички бягали от него, имал корона 😳
Сега малките в училище се замислят, че ако тестът им е положителен, класът ще си обвини, че заради положителния всички отиват в карантина.
Това е доста обезпокоителна динамика.

# 202
  • У дома
Вечерница, ако това е начина, по който децата да продължат да посещават училище нормално аз съм За тестването.

# 203
  • Berlin
И ние получихме вчера вести, но ще седна след малко подробно да прочета (и да си преведа 😅).
От 19.04 ще е задължително тестването при нас и от училището ще се постараят да го правят в училище, ама още не знаят как точно ще стане.

Знаете ли какво е добре да се приема след боледуване от ковид за общо укрепване и възстановяване, витамини, добавки? Попадали ли сте на нещо подобно като информация и препоръки? Аз ще потърся и във форума и в темата за iHerb, но пиша и тук.

# 204
  • Немция
Съни, би трябвало в училище да ги тестват, какви са тези условия за разкарване на деца по тестови центрове заради Нотбетроюнг?

Ася, ситуацията с тестовете е по - различна и затова е важно родителите да го обсъдят с децата си.
Казах на децата ми, че те или съучениците могат да се окажат с положителни тестове и че това не е причина за паника или причина да дразнят някого и т.н. и че всеки се опитва да не се зарази в рамките на възможностите му, но че никой не е напълно защитен от него. Това може просто да се случи на всеки и това не прави никого по-добър или по-лош 🤷🏼‍♀️.

# 205
Вчера наши приятели се върнаха от България, кацнаха на Кьолн, ако това има значение, и сега са в карантина най- малко 5 дни до нов отрицателен резултат. Въпросът ми е, ако някой знае, никакъв начин ли няма да се избегне карантината? Планувам да летя месец  май, не остана. И тези дни карантина предполагам ще бъде нещо като неплатена отпуска.

# 206
abs, според мен зависи дали са приемани медикаменти и какви. След антибиотици, кортикостероиди и подобни пораженията със сигурност са сериозни. Микробиомът 100% е отишъл на кино, витамини+микроелементи са изчерпани... Аз лично бих пуснала изследвания и чак тогава целенасочено бих попълвала конкретни липси. И задължително бих се опитала да възстановя на всяка цена разнообразието от полезни бактерии в тялото. Болничен престой винаги крие и опасност от резистентни бактерии... Та зависи през какво е минал човек.
Иначе за общо укрепване си важи правилото – слънце, въздух, движение, сън, качествена храна.

# 207
Милите деца.
Аз все повече се замислям за подхода на Мони за училищата и се чудя дали да не избера него.
FrauDanna някой писа за Байерн , че ако пишеш посещение на роднини за причина ти отпадали 5 те дни. Прочети назад. Ако изобщо има значение какво е в Байерн.

# 208
Благодаря, Бела! Аз знаех, че има такива освобождаване от карантина, ако е семейно посещение, пак от момичетата в темата. Аз летя също от и до Кьолн. Дано някой пътувал се включи с инфо.

# 209
Съни, би трябвало в училище да ги тестват, какви са тези условия за разкарване на деца по тестови центрове заради Нотбетроюнг?

Ася, ситуацията с тестовете е по - различна и затова е важно родителите да го обсъдят с децата си.
Казах на децата ми, че те или съучениците могат да се окажат с положителни тестове и че това не е причина за паника или причина да дразнят някого и т.н. и че всеки се опитва да не се зарази в рамките на възможностите му, но че никой не е напълно защитен от него. Това може просто да се случи на всеки и това не прави никого по-добър или по-лош 🤷🏼‍♀️.
Аз също обяснявам. Има родители които не си правят труда или са негативно настроени и го предават на децата. Ковид е както всяка тема, няма нужда да го галя с перце. Обяснявам kindergerecht.
Нали в НРВ няма карантина?

Общи условия

Активация на акаунт