Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Нямате ли Impfausweis? Или ако я е изкарало детето ти щеше да помниш. По принцип тук я слагат след годинката. Може по всяко време обаче да се сложи ако няма.

# 181
Не е карал. Имаме тетрадче . Всички са вътре. не знам сега дали и тук не става дума за обновяване.  но не звучеше така. Първо пита дали е карал и после каза, че я няма и трябва да му се направи . А ние имаме всичките Ута и всички ваксини. Аз ще се обадя да попитам. Само ми е малко трудно да се свържа в момента са заети.
Но сложи опреснителна за тетанус. А пише с молив при нея на тетрадчето 2022 ... малко рано я сложи мисля.
Нищо.

# 182
  • Берлин
Софт, пращам сама, щото толкова ми е акълът

# 183
В НРВ пак пращат децата на ДО.

https://amp.focus.de/gesundheit/news/aktuelle-news-zur-corona-pa … _id_13005536.html

Готвели промени в закона за здравето, според които канцлерът ще може да задължава провинциите да налагат локдаун.

# 184
Ние също получихме имейл, че след ваканцията, т.е. от понеделник ДО продължава. Ще ходят обаче в училището, за да пишат класни. Всички в една стая. В BW сме.

# 185
  • Germany
Е пак ли. Колко ви е инциденца? Над 100 ли?
Правим тук един хотел за насекоми, за училище в понеделник и много ще се ядосам, ако го правя напразно🤨

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 20:49 от PeaPink

# 186
  • Germany
И ние сме в БВ и получихме писмо още уикенда, че 1вата седмица със сигурност са вкъщи. После щяли да решават според инциненца. За БВ е 109 мисля в момента, Райн Некар Крайз е също над 100, а Хайделберг е около 60. Числата паднаха заради почивните дни, но според мен другата седмица пак ще тръгнат нагоре.

# 187
В НРВ пак пращат децата на ДО.

https://amp.focus.de/gesundheit/news/aktuelle-news-zur-corona-pa … _id_13005536.html

Готвели промени в закона за здравето, според които канцлерът ще може да задължава провинциите да налагат локдаун.
Който се смее последен се смее най-добре..ще ни покаже тя Меркел.
Следващата среща обаче за такива промени била май месец, тя като знае кога е защо чака до сега.

# 188
Като ви покаже, обади се.

# 189
На мен ми стана много интересно защо не направят на децата поне по 1 антиген тест след ваканции или подобни паузи от училище? Щом ги признават тези тестове по границите. Поне няма да има нужда да разиграват всички деца да си бъркат в носа 2х седмично и ще се наложи да им осигурят училище като хората и да престанат да разхищават тестове. Но аз вече на няколко места четох , че образованието вече не било приоритет. Нямало нужда от толкова квалифицирани.  После се чудят от къде да назначат медицински персонал. Ами не расте по дърветата. Защото можели веднага да сложат интензивни легла, но сега пък нямали персонал. Ама за какво им били толкова квалифицирани кадри ???

Също така вчера към 17 часа и след това към 20“30 карахме x около 40 км. магистрала. Ами специално се загледах. Едното платно беше плътна редица от камиони. Нямаше смесено с коли и нямаше интервал. Специално се загледах по бензиностанции и паркинги доколкото се виждаше. Камион до камион наредили се за пренощуване ... десетки на едно място. НА една бензиностанция спряхме ... Сложили си хората масички и столчета, перат си на една външна мивка в кофи, простират си на някакъв простор закачен на камионите отпред и са с един санитарен възел  . Това нещо минава всекидневно през цялата страна , идва от къде ли не и отива къде ли не и може би е имало престой на друго място в различен състав... Като на границата са изключени от разни  задължителни проверки . Това го четох преди няколко седмици.
Fahrer von Gütertransporten können trotz der Einstufung ...von Deutschland als "banned" bzw. "High Risk" country" weiterhin einreisen, ohne einen negativen Coronatest vorweisen zu müssen. Der Nachweis der Tätigkeit als Fahrer erfolgt durch eines der folgenden Dokumente: Rechnung, Quittung, Kaufvereinbarung oder ähnliches.
Ако се е променило не съм чула.    
На кое му се казва в този контекст общи правила и кои ще бъдат общите правила?  

Друго което ми е интересно е защо показват кандидатите за канцлер от една партия в повечето случаи все заедно гледащи се с влажен поглед един друг и гугукащи си като любовни двойки на някоя пейка или под някое цъфнало дърво . Вече взе да ми става смешно толкова много любов .

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 08:50 от bella_ciao

# 190
Като ви покаже, обади се.
Няма какво да ти се обаждам, ти ще го усетиш..

# 191
Тя дано ако го усети да е за добро Рейна, но не знам вече.
Сега карах посока Нюрнберг и особено при разклонението за Щутгард при Хаилброн имаше към 10 км. задръсване от тирове с регистрации от цялa европа. И не само дясната лента , а двете десни ленти.
Целия ден е било така.
А когато няма задръстване има нон стоп колона в дясната лента тирове един след друг ... 130 км. карах покрай нея. Паркингите на всякдъе са пълни. Десетки пренощуват на всякакви паркинги . Вкл. без санитарни станции.
Снощи карах в друга посока към Берн . Пак беше така.
Е, нали има LKW Maut . Поне плащат за разлика от PKW. Не знам да се тестват с бързи или каквито и да е тестове за да влезнат в общи санитарни станции или бензиностанции.  Каква им е ролята в разпространението на инфекциите в цялата страна и изобщо? Никъде не пише. Поне не виждам някой дума да обели.
Но поне от новините разбрах, че хората ако излезнат вечер навън и ... е от по-голямо значение. Може пък да е така. Само където не мога да го разбера в контекста. 
Дано поне от цялата работа да има положителни резултати.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 18:29 от bella_ciao

# 192
Навсякъде и винаги в Германия е пълно с камиони превозващи стоки. Покрай пандемията малко намаляха.  Ако ги няма, какво ще ядем най- малкото? А колко български превозвачи и семейства покрай тях си вадят хляба с тези камиони? Страшно много. Шофьорите са много ниско рискови, защото нямат почти никакви контакти, на всичкото отгоре постоянно ги тестват за да минат от държава в държава. Не пишат нищо за тях, защото няма нищо за писане.

Миналата година в началото на пандемията, всеки ден като се връщах от работа виждах на един мост над магистралата деца. Държаха някакви плакати и махаха като за поздрав. Един ден се загледах в плакатите и разбрах какво правят. Пишеше "Danke Lkw"  и имаше нарисувани усмивки и сърца.

Maut има само за чуждестранни камиони над 7,5 тона.

# 193
Това със сърцата не го разбрах.
На мен ми се струват повече. Не знам дали ги тестват.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 20:12 от bella_ciao

# 194
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Bela, какво си се хванала за тировете?!
Те шофират по един, на паркинга са на открито, да се съберат 2-3ма на лаф, не го ли правим и ние навън?

Общи условия

Активация на акаунт