Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 446
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Ася, ако коронатестването в училището е задължително, а детето ти отказва да си прави тест само, може би ще те задължат да го водиш на лекар да го тества, а те бъркат надълбоко в носът и боли. Моят син също не беше съгласен с тия тестове в училището, но като му обясних другият вариант веднага си промени нагласата.

Вчера синът ми ходи в училището да пише класна. И след класната са ги задържали още един час всички в класната стая като просто са си приказвали на групички. Не мога да разбера що за малоумие е това - от една страна ДО, за да нямат контакт, от друга страна 45 мин. абсолютно излишни, но за сметка на това задължителни контакти.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 07:40 от мама-ени

# 421
Винаги съм била скептична към алтернативната медицина, акупунктура, хомеопатия и т.н., но след личния ми опит вече с възпален седалищен нерв си промених възгледите. Масажистката само ме натисна по продължение на нерва, болката беше нетърпима. Тъкмо мислех да прекъсна сеанса и тя каза, че съм готова. Смях...  Няма и 2 минути бях в кабинета. Два дни не можех да си намеря място от болка, бях цялата синьо-лилава. На трятия ден се събудих без болка и оттогава вече 2 години, всичко е наред.
За смяна на работата в момента не искам да си помисля. Мисля, че попаднах на много свестни работодатели. Ще видим след година-две като се пенсионира колежката ми, как ще се развият нещата.

# 422
Моето дете предпочита да се тества,но да  контактува с другите деца от класа,отколкото да стои вкъщи...

# 423
Някой има ли информация за езиков център Мартин Лутер.  Искам да карам онлайн курсове от Германия, но преди това искам, да знам надежден ли е този център, да не ме измамят с пари се страхувам.

# 424
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, това го знам, но не е това. Моята мигрена е с гадене и повръщане, освен болката, както и нетърпимост към миризми. Всичко изчезна за 10 мин.

Мама Ени, пише, че може да идем в тест център. Детето не иска никъде, сега му казах или попелтест, или ще учи с мен вкъщи. Сега се нацупи и се надявам да мисли.

Цвети, в Германия има много езикови центрове. Един линк би помогнал. Ако страницата им е професионално направена, това говори добре за тях.
Ние тук говорим немски и имаме малко информация кой е читав и кой не.
Във фейса има групи, където има повече потребители, част от които учат и езика и там по-скоро ще получиш помощ.

# 425
  • Немция
Cvetiss, доколкото разбирам от Интернет, този езиков център е към университет, така че измами не вярвам да има.

Ася, добре е да уведомиш учителката за негативната му настройка. Отделно при тест на всички заедно в клас, детето сигурно ще си промени нагласата.

Нямате ли някаква запознаваща информация за тестовете от училище?
Моят третокласник получи книжка с обща и подробна информация, с много илюстрации и възможност да напише какво мисли по въпроса. Grin

# 426
Бибит, предлагат ни тест-център само за учениците в неделя и сряда, по 15 Мин за всяка група, надвечер. Та учителката няма да е там, а някой от Червения кръст.
На нас ни дадаха няколко линка, детето не иска да ги гледа.

Детето реши, че съм ужасна учителка и ще се тества.
Иначе го разбирам и вече става гротескно.
Толкова пари и aufwand за два дена по 4часа 😒

# 427
  • Немция
При моите ученици няма водене в тестов център, всичко се организира в училището.

Гротескно е, но не само в Германия - и в други държави решиха така да се контролира разпространението, за да може да се осъществи по-безопасен училищен процес.
Макар че не знам докога, нашият Kreis върви нагоре с числата и няма да е далеч момента, когато ще сме 200 на 100 000 за седмица. И тогава да затворят училищата.

# 428
Аз четох, че някъде по детските учереждения са се възпротивили  защото нямали пфлеге ауфтраг и не им е работата да се занимават с тестване. Да видим сега какъв нов циклон се задава на подробности и детайли и усложнения и договори ... толкова тежка машинария е всичко.

# 429
Бибит, и при нас е в училището, но от 16ч до 17.30, идва някой от ЧК.
Незнам дали учителите ще се занимават с тези, които не отидат на тези термини. Наистина не е тяхна работа!

Аз разбирам да ги тестват, но да има нормално обучение. Сега е половинчато! Ама така е като искат да угодят на всички.

# 430
Върховният съд реши, че забраната за увеличаване на наеми в Берлин е незаконна. Честито на берлинчани.

# 431
Ася това е за да пращат само едната или другата група в карантина ако има голям проблем .

На един познат който работи в ресторант, готвач, така шефа му си е уредил работниците на групи и да не се засичат отделните групи. Ако една група му отпадне да му останат другите .

Жалкото за мен е , че абсолютно нищо няма да постигнат по начин по който толкова много време нищо не се постигна. Не виждам как. Едно и също година и половина без ефект. Сега като затворят и рамадана да се провежда в чстни помещения тайно, без контрол на хигиената ... защото ако беше открито можеше да се изискват критерии и наблюдение за спазване на хигиена, дистанция и пр.   И после децата ще са криви , че са отишли на училище. Не съм съгласна с всичко това. Ако беше паралелно на много други неща или поне да беше пробвано и други неща . Сега ще излезне накрая , че при похарчени толкова много пари , то е било не за да се подобри стандарта на живота, а за да се влоши драстично. Какво ще имаме оборудвани с филтри помещения и превозни средства, по-добри и повече клиники  и повече мед. персонал и по-доволен , ... какво накрая ще остане ? Нищо. Само повреден културния и обществен живот и транспорт и толкова много малък и среден бизнес. И толкова много похарчени пари.
А и днес имаше във вестника нещо, че ваксините не били считани вече за решение. Нямало да променят нещата и те  ... лекарства трябвало да се измислят. Тепърва???

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 12:39 от bella_ciao

# 432

Цвети, в Германия има много езикови центрове. Един линк би помогнал. Ако страницата им е професионално направена, това говори добре за тях.
Ние тук говорим немски и имаме малко информация кой е читав и кой не.
Във фейса има групи, където има повече потребители, част от които учат и езика и там по-скоро ще получиш помощ.

Ето сайта. - www.ezikovcentar.com Аз говоря малко немски и разбирам, уча сама вкъщи,но няма кой да ми обяснява по цял ден някои неща. Мъжа ми го говори като роден език, помага ми ,но като ходи на работа няма много време, пък и когато той е вкъщи ,аз се занимавам с детето в повечето време.
Лошото е,че съм с малката по цял ден, никой не иска да я вземе на ясла и затова търся нещо онлайн, искам да вдигна нивото на немския си,че като детето ми тръгне на детска градина, директно да карам аусбилдунг някъде, а не тепърва да доучвам самия език. Ако Имате някакво предложение за тук в Германия и то онлайн, моля , споделете го.
Благодаря много за отделеното време на всички!

# 433
Ася,
Не прочетох отговорите за тестването, но в писмото от министъра, ти-знаеш-кой, пише, че, който откаже самотестване, трябва да си учи сам дистанционно в къщи и не гарантират помощ. Но това трябва ти официално да го заявиш. Моят е 5 клас, ще се самотества в училище. Ще трябва да гледаме клипчето, ама аз вяра на това самотестване нямам. То било за да се хване, ако някой има висок вирусен товар, т.е. е заразен. Затова си казах, както се изтествал, така. За мен беше важно, че мога да пусна детето на училище с декларацията и там да се тества, а не аз да търся часове в тест-център и да се разправям. Дано го убедиш!

# 434
  • Am Dorf (BB)
Cvetiss, аз нямам опит с онлайн курсове по немски, камо ли пък от Бг. Смятам за по-удачно посещаването на курс на място, но не съм на ясно дали в момента VHS примерно провеждат курсове. Те имат и вечерни групи, както и в събота, може да посещаваш нещо такова, а мъжа ти да гледа детето. С оглед на актуалната корона-ситуация и ако наистина няма възможност за курс на място, бих рискувала с бг онлайн курс ако разходите по него са приемливи. По-големите езикови школи от рода на Гьоте-институт и Престиж не предлагат ли онлайн курсове?

Общи условия

Активация на акаунт