Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
cvetiss, проучи дали ти се полага интеграционен курс и дали сега не ги провеждат онлайн.

Ние се чудим дали да пускаме детето на училище докато случаите в селото растат. 🤔 Има време, де. И следващата седмица със сигурност са вкъщи. Хич не ми се боледува, да не кажа, че ми се въртят хорор сценарии в главата. Sad

# 436
  • Варна
cvetiss, в момента няма училище, което да провежда занятие присъствено. Говоря за езиковите училища. Провери навсякъде в близост до твоето населено място.
Аз в момента правя такъв курс към VHS, а мъжа ми към друго училище.

# 437
Синьо и аз от уикенда насам се чудя. Гледам да погледна от всички страни  . Не съм сигурна кое е правилно.
Да не говорим, че и теста не бил сигурен.
cvetiss и аз знам VHS и Гьоте-институт и намирам за много добри. Но в същност преподавателите са важни как са, не знам дали толкова в коя школа .  Успех.

# 438
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Цвети, къде си последно? Бг или Де?
За този център нищо не мога да ти кажа.

Съседката кара интеграционен курс онлайн тук в Германия.

Дени, при нас това не го пише. Какво означава без подкрепа? Детето няма да получи материали ли?
Детето се съгласи, не иска да учи с мен.

# 439
Цвети, къде си последно? Бг или Де?
За този център нищо не мога да ти кажа.

Съседката кара интеграционен курс онлайн тук в Германия.

Дени, при нас това не го пише. Какво означава без подкрепа? Детето няма да получи материали ли?
Детето се съгласи, не иска да учи с мен.

В Германия живеем в област Niedersachsen. Има ли сайт, в който мога да проверя тези интеграционни курсове?

# 440
  • Am Dorf (BB)
https://www.integrationskurs.net/orte.php Потърси според твоето населено място

# 441
https://www.integrationskurs.net/orte.php Потърси според твоето населено място
Много благодаря!

# 442
Относно лекарствата - разработват се. Четох, че уни Тюбинген има 4 протипа в изпитание и се очаква до края на годината да има одобрено. До колкото разбрах, принципът е да се деактивира някакъв ензим, който улеснява репликациите на вируса. Още една лаборатория тук имало, която е доста напред, ама не помня коя беше. Не е съвсем безнадеждно положението.

# 443
Стискам им палци и много се надявам. Сигурна съм че може да направят нещо , което да помогне да се успокои положението.

# 444
Моят син ( 7 клас BW) другата седмица тръгва на училище. Класът е разделен на момичета и момчета и ще се редуват през седмица. Това е инфото от днес.

Имаме да правим табло по етика за религиите. Някой може ли да помогне с идеи?

# 445
asyalein,

Това пише в писмото за ученици, които няма да са присъствено и така го разбирам:

Wenn Sie sich gegen einen Test entscheiden, melden Sie Ihr Kind bitte schriftlich von der Teilnahme am Präsenzunterricht ab. Ihr Kind verbringt in diesem Fall die Lernzeit zuhause und erhält von der Schule geeignete Aufgabenstellungen.
Mit einer Betreuung durch Lehrkräfte wie im Präsenzunterricht kann allerdings nicht gerechnet werden.  Ich bitte Sie daher dringend, der Teilnahme Ihres Kindes an den Tests in der Schule zuzustimmen bzw. diese zu ermöglichen.

Иначе писмото е от министzра от 12 април. Ето го и на сайта:
 https://kultusministerium.hessen.de/schulsystem/umgang-mit-coron … dem-19-april-2021

# 446
Ася ами лежах на иглите, не исках, но лекарката ме убеди, че не боли и така беше.
Аз вярвам в алтернативната медицина, добър опит имам с остеопат и акупунктура. На хомеопат не случих два пъти, първата се стараеше, но не постигна това което очаквах. Втората само парите я интересуваха, дадох и шанс понеже застраховката поемаше на 100%, но като видях как нарочно пише високи сметки я зарязах. После звъня да подпитва..има много шарлатани, трябва с препоръка. Имам приятели много доволни и от биорезонанс. Една моя приятелка две години ходи по лекари и тук и в Бг и накрая с биорезонанс за 6 мес се оправи.
Само в нашето у-ще ли ще има лоли тест? Всички други в носа? Бибит изненадох се.
Когато свекървата лежа в болница имаше едно лекарство което било доказано, че помага да не се стига до усложнения след пневмонията. Не помня как се казва. Струва 2 хил евро. Френско. Знам цената защото целия престой беше с приват рехнунг.

# 447
Ние от понеделник трябва да започнем с тестовете, което е още една допълнителна задача за учителите.
Децата идват при нас за по три учебни часа дневно. Така идва въпросът, какво да свърши човек първо за това малко време. Да се учи ли, да се ходи навън за закуска ли. Закуската в клас е забранена също вече. Обличането, излизането, връщането в клас отнема доста повече от обичайната закуска.
Тестването също ще изисква време. То е свързано и с попълване на документи за всяко дете, всеки път.
И всичкото това, само за три учебни часа...
А, да, пропуснах. Колко ли пък надежден ще е тест, проведен от един първокласник?!

# 448
Приемам, че иглена терапия може да влияе на собствените функции и мускули. Но, че бодейки ме в определени точки може да накара бебето да ми се обърне в корема - не. Как точно ще стане? От точката през моите тъкани в плацентата и оттам бебето ще си каже, абе я аз да се обърна?
Шарена,
Тестовете са, да се покаже, че нещо се прави. Колкото, толкова.

# 449
  • Am Dorf (BB)
Научно обяснение не мога да дам, но акупунктирата е често използвано средство за обръщане на плода, както и за предизвикване на раждане. И преди да се подложа на свързани с много рискове мануално обръщане на плода или на медикаментозно предизвикване на раждането, отново бих опитала чрез акупунтура, има много случаи с успешни такива манипулации.
Всеки преценява рисковете и ползите за себе си, важното е взетото решение да е информирано и човек да се чувства добре с него. За мен да се съглася на секцио заради положението на бебето без да опитам възможните успешни практики за обръщане, не беше вариант. Други се решават мна секцио по желание. Свят шарен, какво да правиш.

Общи условия

Активация на акаунт