Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 403
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Немция
Софт, партизанка такава. Stuck Out Tongue Winking Eye

Едва ли щеше да е проблем, ако ви хванат на път. Все пак правилото е току-що влязло в сила, нормално е да има незнаещи хора.

# 541
  • Am Dorf (BB)
Таня, знаеш ли с какво те помня- ти ли имаше ник с kein- Bildzeitung-Leser? Joy

Аз, аз 🤣

# 542
Софт, партизанка такава. Stuck Out Tongue Winking Eye

Едва ли щеше да е проблем, ако ви хванат на път. Все пак правилото е току-що влязло в сила, нормално е да има незнаещи хора.

Не им вярвам аз. 😆 И мъжът ми каза, че откачам вече, но от друга страна нито една кола или човек не видях навън. Тъпото беше, че буквално от вчера го обявили за вчера. И то от 21 часа е вечерния час и магазините съответно затварят в 21 часа от днес.
Казаха ми преди малко, че хамстерите пак атакували супермаркетите наоколо.
От понеделник при нас на фризьор с тест. Всичко друго пак затваря.

# 543
Аз нещо не мога да схвана за тия магазини..на летищата знам, че като излиташ имаше едни магазини безмитни и много хора си купуваха цигари и алкохол, парфюми..същите ли са? Не! До там няма човек достъп.
Бела да кажа, че гледах по тв за уредите за пречистване на въздуха. С една дума има добри, но докато изчистят въздуха вече си вдишал аерозолите на някой до теб, шумни са..
Тестваха и маските в кабина на минус 85°, човекът физик обобщи. С платнена никаква защита. Сините маски излиза и отстрани аерозол, ффп2 ако не създават вакум също излиза отстрани. Отгоре от носа към челото е нормално да излиза. При последните две излизаше въздуха се виждаше много ясно. Сините са тествани само дали ти пренасяш зараза, а ффп2 дали и те пазят. С една дума маската не е кой знае каква защита ако не е ффп2 и не е правилно сложена. Нека си носим маските, да си стоим с вечерен час и надяваме, че короната ще отмине.
Навън ако се разминаваш с някой няма опастност, ако този някой ти говори от близо по-дълго време имало опастност. Както и в затворени помещения като обществен вц и асансьор с висока концентрация на аерозоли. Интересно ми беше предаването.

# 544
Аз нещо не мога да схвана за тия магазини..на летищата знам, че като излиташ имаше едни магазини безмитни и много хора си купуваха цигари и алкохол, парфюми..същите ли са? Не! До там няма човек достъп.

Не, тези са "отвън" на летището. Цигари няма или поне не съм виждал. Както споделих, всичко е под UVP и гарантирам, че цените са по-ниски от тези в Дъглас и Сефора (освен ако в последните 2 няма промоции, разбира се). Знам го, защото съм купувал много дозини парфюми и козметика от там - за мен и за подарък. И ритуалс-а от там си го купувам, като е на промоция 2 за 10 евро. Такава оферта няма нито в Ритуалс, нито в Дъглас - никога не е имало до сега.

# 545
Ами това им е работата на инженерите Рейна. Да ги направят да работят както трябва. Дано работят по въпроса.
А ако е такава работата с маските май е още по-важно и пред деня да се стои в къщи. Май трябва не вечерен час ами направо затваряне по 24 часа. Докато не оправят маските или поне филтрите.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 14:56 от bella_ciao

# 546
  • Немция
За мен една филтърна система е само допълнение към мерките, не може да се разчита изцяло на нея.
Доколкото четох, в Холандия имат филтърни системи в училищата и все пак наложиха маските при учениците.

При нашия оптикер миналата седмица видях филтърна машина, на друго място не съм засичала.

Моите ученици продължават на дистанционно, честито. Grin Както писах, много нараснаха случаите при нас и такааа...

# 547
Бибит на мен ми е ясно . Особено както криси каза, че не е 100% ефективно. Но за мен проблема е , че тук няма никаква филтърна система 1,5, г след началото на короната , вярно първо в китай беше, но имаше аларма. Също така няма още никакъв концепт за внедряване на такава система в затворените помещения. Това го намирам проблематично.
Както и доста други неща. При вечерия час проблема ми не е че се опитват да ограничат събирания и пр. , а че се опитват по този начин. Т.е. затваряме всички , за да не си правим повече труд и да не назначаваме повече персонал. 
И т.н. доста неща, които се прехвърлят в неудобство на хората за да нямат неудобство службите.
Според мен това не е редно. Доста са високи данъците в Германия за да е така.

Много готино това с оптикера. Сложил си е човека филтър. Супер .

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 15:42 от bella_ciao

# 548
При вечерия час проблема ми не е че се опитват да ограничат събирания и пр. , а че се опитват по този начин. Т.е. затваряме всички , за да не си правим повече труд и да не назначаваме повече персонал. 

То и тва е тралала. Затварят всички, ама кво пречи да се съберем форумно 20:58 в нас и да алкохолстваме и мезиме до 05:01?  Joy

# 549
е, това се опитват да го контрирар с това @ с 1 човек на ден@  ... ако ще си пием по двама то няма да е забранено парти. ами тралала е. напълно им е известно кой празнува рамадан, къде живеят, къде се събират , но няма да проверят.
важно е да не те @ервишнат@ на улицата, пък може и на разходка да си бил или на джогинг или да не си се чувствал добре и да си решил за малко да излезнеш на свеж въздух или да си закъзнял от някъде . Тогава дейност ще бъде отчетена.
Но колкото и да си пишем няма нищо да променим.

# 550
Ходих до близкия градински център за да купя котешка трева и какво да видя? Девисил в саксии. А аз два месеца се мъча от семки да го завъдя и резултатът е доста колеблив. Купих си и мандевила. Миналата година имах, растеше и цъфтеше като лудо до късна есен, но през зимата не знаех какво се прави и го уморих.

Скрит текст:

Днес ми е много странно. Чувствам се мека, добра и работлива. 🤭 Почвам да готвя шкембе чорба, лозови кърми и торта с маскарпоне и ягоди. После ще си пусна "Отчаяни съпруги".😂

# 551

Не, тези са "отвън" на летището. Цигари няма или поне не съм виждал. Както споделих, всичко е под UVP и гарантирам, че цените са по-ниски от тези в Дъглас и Сефора (освен ако в последните 2 няма промоции, разбира се). Знам го, защото съм купувал много дозини парфюми и козметика от там - за мен и за подарък. И ритуалс-а от там си го купувам, като е на промоция 2 за 10 евро. Такава оферта няма нито в Ритуалс, нито в Дъглас - никога не е имало до сега.
Ясно, сега разбрах. Ако се вдигна до там примерно ще ме пуснат така ли? Без карта..
Бела разсмя ме..така излиза, да си стоим и през деня вкъщи

# 552
  • в сърцето на един мъж...
Софт, при нас в турския магазин има доста такива подправки, аз тях ги наглеждам. Последно обаче каквото захванах, след това сложих в градината, защото иначе го уморявам в саксии Sad П.С. Интересно ми е какви са тия лозови кърми SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 553
  • Deutschland/HE
Ние от 5години си гледаме лющян/дивесил в саксия,  преди две години купихме още една от град. център, но май тази зима измръзнаха Sad Обича да му е по-сенчесто. В Mauk има целогодишно при нас.

# 554
  • Немция
(Руло Стефани, пилешка дупа и гювечета)
А аз искам рецептата за пилешката дупа на Таня. Joy

Общи условия

Активация на акаунт