Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 377
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • München, Deutschland
Белла, как е времето при вас? Толкова ли е топло?

Тук е студ и идните 2 седмици все така ще бъде. Теоретично уж до 15 градуса в някои дни, но средно е 5, влажно, студено, сутрин крацваме, а розмаринът ми измръзна Anguished, от толкова години си го гледам. Разсади никакви не съм слагала, тази година ще купувам, няма да са от семенце, но и те биха умрели от студ навън, та след бг Великден ще е...

Летните гуми ще почакат при нас.

В тази връзка, похвалвам електрическите гайковерти на Девалт, много лесно става смяната с тях. Ако аз се хвана, ми отнема 45-50 минути на кола, от които обаче половината е прибиране и вадене на самите гуми, а аз съм слабичка и все пак вдигане на крикче, махане на тасове (ако има, това е най-трудната ми процедура Grinning, понеже трябва много силно да дръпна), развиване, завиване, натягане с динамометричния...  Ако се хванем двамата и единият прибира, вади и подава гуми, а другият само демонтира и монтира, стават за 1 час 2 коли.

Гумите са си на джанти, де, иначе трябваше всеки път да ходим да качват гумата на джантата. Изплащат се бързо джантите обаче при мюнхенските цени за смяна на гуми и съхранение в хотел за гуми. Отделно, че тук много се чака за термини и времето да отидеш, дропнеш колата и после да се върнеш да си я вземеш, отнема повече, отколкото да си ги сменим сами. Дори и на място да ги сменят с термин, пак чакаш над 40 мин без пътя хин и цурюк.

# 616
Криси да, доста е топло след като с иседя с лаптопа на балкона на слънце  само по една жилетка Yum
За гуми карам на сервиза да си проверяват профилите  , налягането и да правят лек чекъп на колата . Не е излишен 
Имам си разсад от различни съседки различни растения. Аз не правих. Но ако им остане в повече взимам и децата Експериментират с тях и то доста надеждно. Днес получих едно доста високо стръкче тиква и едно по-нежничко тиквичка.
Изхвърчам да не закъснея.

# 617
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
АУуу Криси, добре, че мъжът ми не чете български!
Иначе ще ме кара да сменям и гуми!
Обаче аз отказвам, имам естествен маникюр и се чупи лесно ☺

Аз тази година много окъснях с разсада, само имам един боб от януари, когато детето го зася за захунтеррихт. Вече имам шушулки.

Аз не разбирам, нон стоп следят някакви числа, под или над решава дали-или, а всеки ден повтаряха, че данните още не били реални заради Великден. После ще е Пфигстен.🙄

Кой залага на Ана-Лена?🙃

# 618
При нас е слънчево и горе долу топло. Гумите трябва тези дни да се сменят. Имаме приятел от Варна, който по една случайност работи на втора работа в един автосервиз на 500 метра от нас и нито термини запазвам, нито чакам.

Окончателно Лашет ще е кандидатът на коалицията за канцлер. Само се чудя дали зелените няма да спечелят, защото тяхната кандидатка ми се струва неподготвена. Не съм чела наскоро проучванията за настроенията. Хич не залагам на нея.

# 619
Гуми не сменям аз, върша си моята работа и за услуги си плащам. Тук е слънчево и средно топло. Ще се разходя след малко да събера слънце.

# 620
И аз мисля да се разходя. Имах работна среща в Teams и след нея въобще не ми се работи.

# 621
....

Кой залага на Ана-Лена?🙃
С тази провинциална (за мен селска) физиономия ? Не я и поглеждам втори път че ме дразни. И поведението и излъчването не ми допадат.  И с трите предшестващи я дами , които обърнаха ЕС на опаки ... и военната ни министърка с единия дрон и с ръждивите танкове... 
Но не мога да гарантирам че народа няма да му щукне да я избере. Да видим тогава ще се настани ли Грета в ЕС службите и на каква позиция.
Както баба ми казваше кой каквото си направи никой друг не може да му го направи. Да видим. 

Лашет е по-приемливият за мен, но е твърде ми е кротък за това, което предстои и има нужда да се направи. Имаха други кандидати. Поне може да си избере добри министри ако все пак додрапа до поста.
На мен ми се струва, че тихата вода Олаф ще скокне като пантерка. Да видим.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:57 от bella_ciao

# 622
В чужденка съм по следния казус - синът ми учи в момента по физика за честотата на трептене. Имаха за домашна да попълват с колко Hz  трептят крилата на пчелата, гласът на човек при говор, ултразвукът и т.н. Вчера в продължение на цял час сме ровили двамата в гугъл да търсим. И понеже не бяхме сигурни номерирахме зададените херцове и дейностите, на които мислим че отговарят. Днес учителят не му е акцептирал домашната, защото не било написано с думи. Синът ми беше много обиден. Аз също. Сега от една страна ми се иска да напиша имейл на учителя и да му поискам обяснение, а от друга се спирам, за да няма той после лошо отношение към детето.
Вие как постъпвате в подобни ситуации?

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 15:19 от мама-ени

# 623
Лашет хич не е кротък и мек, а и е политик от юношеските си години почти. Зьодер що така загуби, не знам. Уж много подкрепян политик бил. Четох днес в мотивите за избора на Лашет, че им трябва кандидат, който да управлява Германия, не Бавария.
Кой е Олаф?

Аз по принцип подкрепям зелената идея, но с тези цени на ток и горива, ако ще ги вдигат още за да опазват планетата, мерси. Кандидатката им обаче ми е отврат. Германските политички хич ги няма и после заради тях на всички жени ни плащат с 24% средно по-малко. Laughing Някоя политическа партия има ли в платформата си идеята за уеднакняване или поне драстично намаляне на дупката в заплащането между двата пола? Май при зелените го има само, но не съм сигурна.

Лашет прави изявление в момента.
https://www.tagesschau.de/multimedia/livestreams/livestream-2-101.html

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 15:18 от Анонимен

# 624
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Шолц, кой....

Мама Ени, как точно е формулирана задачата?
Има ли там изрично написано да бъде написано с думи (не разбрах кое)?
Ако не е написано изрично, е добре синът ти да говори с учителя и да аргументира защо така е направил задачата и да каже, че не се чувства ОК с отношението на учителя.

Ако е указано, то е редно да изпълни заданието.
Аз все още се намесвам, защото синът ми още не се чувства сигурен сам да защитава позицията си. Но се намесвам за по-генерални неща, не за една задача. Иначе рискувам да ме сложат в графата “мрънкало” или “хеликоптър”.

# 625
В чужденка съм по следния казус - синът ми учи в момента по физика за честотата на трептене. Имаха за домашна да попълват с колко Hz  трептят крилата на пчелата, гласът на човек при говор, ултразвукът и т.н. Вчера в продължение на цял час сме ровили двамата в гугъл да търсим. И понеже не бяхме сигурни номерирахме зададените херцове и дейностите, на които мислим че отговарят. Днес учителят не му е акцентирал домашната, защото не било написано с думи. Синът ми беше много обиден. Аз също. Сега от една страна ми се иска да напиша имейл на учителя, а от друга се спирам, за да няма той после лошо отношение към детето.
Вие как постъпвате в подобни ситуации?

Не разбрах, вие как сте написали  домашното?
Децата ми пишат подобни домашни с думи, защото учителите искат цели изречения:
1. Крилата на пчелата трептят с честотота X Hz..
1. Ултразвукът е Y Hz.
Така ли е написал или:
 1. X Hz.
2. Y Hz.
Второто понякога не го признават.

# 626
Зьодер също според мен е с вид на провинциалист. Лашет е с по- интелектуален вид .
Може да ги пращаме на гости при турчина да видим кой ще получи стола и кой софата .

Мама Ени и ние веднъж се бяхме обидили на подобно нещо и се оказа, че учителката изрично и няколко пъти е писала и е наблягала на това какво иска и как го иска ... само някой не е обърнал внимание. Понякога трябва да си отпушват ушите. Аз на твое място не бих писала рязък имейл защото може да излезне нещо подобно. Бих се осведомила как и защо се изисква за да няма бъдещи грешки. т.е. изясняване.
Но ти си знаеш какво е станало най-добре.

# 627
bella,

При мен излизат новини вече, че Лашет ще е кандидатът, Зьодер го бил приел вече.

# 628
Бела, как да се вмъкне Шолц, като е от партия, която е трета според прогнозите? Явно Лашет ще е канцлер.

# 629
Дени, ей така като второто го е написал. И не са му го признали. Което ми е тъпо лично на мен, защото дефакто е едно и също.

Ася, моят син няма никакво самочувствие и не бе тръгнал да се защитава пред учител. Дано твоят като порасне да не е такъв, че много боли да го гледаш отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт