Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 385
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Според мен човек трябва да си намери такова място за работа и живеене, където да е щастлив. Не съм се чувствала емигрант или пък дискриминирана. Най- точно се определям като европейка.

# 601
Да, едно време беше така. "Най-добрите" влизаха в английска паралелка. Заради трудностите с които се сблъскваш във времена без уатс ъп, вайбър и подобни съм се разколебавала не веднъж..Обаче като създадеш семейство рязко се променят някои възгледи. От днешна гледна точка само заради децата, че ми се случиха те тук е било правилното решение 😀

# 602
Моите деца обичат да ходим в БГ на почивка, но дали някой ден ще имат желание там да заминат и да работят... Само времето ще покаже накъде ще ги отвее вятърът. Аз се чувствам на мястото си в ДЕ и засега не ме влече да се връщам.
И да се похваля, ще ставаме и ние градинари. Grinning Получихме градина, която има само ограда и нищо друго. Чака ни много работа, да видим откъде ще я почнем.

# 603
  • Немция
Джей Джей, честито! Приятни моменти в градинката!

Съфорумки, имам информация, че от другата седмица Fachärzte имат също право да ваксинират от приоритетните групи, например хронично болни, влизащи във фазите.
Лекарите ще получават по 24 дози. Не всички ще се включат сигурно, не са задължени, но им е разрешено вече.
Така че, който влиза в тази група и иска да се ваксинира по-рано, да действа.

# 604
  • Германия
Аз съм вече от 17 години в Германия, тук ми е мястото, тук се чувствам щастлива. Децата ми какво ще решат един ден да правят и къде да живеят само Господ знае 🤷🏻♀

# 605
Джей, честито! Забавлявайте се!

Дано бързо оправят приоритетните, че да видим на неприоритетните кога ще ни се отвори парашута.

# 606
STIKO днес казали, до края на лятото на всички може да ни се отвори парашута. Но все пак зависело от доставките.

# 607
Джей Джей, честито и от мен. Сега да видим какво ще сложиш в градинката Yum
Аз се похвалвам с много хубави лалета , бял и лилав люляк. Искам да имам и от розово лилавия, но още нямам. И летен люляк нямам , а много обичам. Ядосвам се , че не си купих миналата седмица в пени. Имаше по 1,99 .
Разколебах се за летния люляк и взех две магнолийки .

# 608
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Джей, честито!!!!
Аз откога търся, наоколо няма нищо!

Бела, летния люляк е много хубав, привлича и много пеперуди, но расте бързо, на всички страни, бързо се вдървява, въобще доста рязане трябва.
При нас се самозасади на неподходящо място и след втората година беше над 2м 😱

Кога влизат в сила новите решения, че училищата ще се затварят при инцидент над 165?
Сега погледнах при нас е най-ниска от цял Хесен...

# 609
Ася пропуснах го тази година. Ще чакам догодина.
Но тази година имам много повече лалета от миналата. Не съм сяла допълнително, просто им е годината по-добра явно.
И магнолийките ми са @джуджета@ , но са ми различни. Една взех розова, а другата от малките бели цветове, които са с тънки листенца . Много нежни. Ако станат не съжалявам толкова за люляка .

# 610
  • Deutschland/HE
Ася, при вас най-ниския, а при нас най-високия Sad Точно обсъждахме как да тестваме сина ни, защото всяка пролет към алергията се добави и кръвотечение от носа и в петък сутринта дойде съобщението - две седмици ДО. Днес започнахме с видеоконференция по спорт Simple Smile

# 611
Ася това 165 за цяла Германия ли? Защото утре уж детето е на у-ще. Нали над 200 беше?

# 612
  • Немция
Reina, това е днешната изненада. Щяло да важи от идния понеделник.
Ами моите ученици тогава и другата седмица ще са дистанционно, като гледам цифрите при нас...

https://www.zeit.de/news/2021-04/19/neue-schulschliessungen-drohen

# 613
3 дни трябвало да удари 200. Тоест при нас ако утре достигне от другата седмица ДО. Ако приемат закона тогава от 165 ще важи. И докато го пиша това точно започнаха да обсъждат по тв темата.

# 614
Сега съюза на учителите искат 100 , а на родителите колко ще поискат  ? А на работодателите ?
Изобщо е много интересно как всеки си иска каквото му харесва и си слага някакво число по свое усмотрение.
Аз заминавам да сложа летните гуми и не искам да виждам повече скреж, че ще се оплача.

Общи условия

Активация на акаунт