Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 173
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря Ви момичета ,много сте полезни Hug
Надявам се или ми се иска да вярвам,че всичко ще бъде наред Hug

# 136
То и да бъде наред с полетите днес Бибит ме накара да се замисля...всъщност отдавна ме гложди, но не беше осъзнато. Първо, че супер много ще ме натовари ако има човек до седалката на синът ми. Толкова вече свикнах с тая дистанция, че ми е неприятно чужд човек да се завира в детето ми на сантиметри. Второ, не знам колко багаж трябва да помъкна и как ще го мъкна, ще съм сама с децата. Трето, в БГ все пак се прибираш за приятни емоции, за да се видиш с близки и приятели, а мен си ме е страх. Не мога да си представя да контактувам с толкова хора без разни мерки. А и майка ми е високорискова. Тоест май не трябва да се срещам с много хора, а някои срещи няма как да избегна. Може би мисля така защото в последната една година рядко се срещам с някой, къде заради пандемията, къде покрай децата, че все няма време.
За личните лекари се изказваше една, че ще преценя на място. Примерно човек с хронична болест би бил приоритетен пред друг с Хашимото. Хашимото също било хронично, но не толкова рисково.

# 137
anelka87 не виждам защо да не е наред. Щом искаш нещо и си преценила за себе си и си решила и си взела вече билети , значи направи най-доброто от цялата работа и гледай да си изкараш хубаво и весело! Успех.
Аз съм намислила доста неща първо тук в страната, но много ме изморява карането когато пътуваме само за ден. А и обичам при хубаво време да седна на ресторант, на тераса ... не че не носим сандвичи и вода, но ей така да си седнем кой за каквото иска да си вземе много обичаме.
Затова не се замислям толкова напред . Наблюдавам какво става и ми е интересно защо и до кога ... ще стане ясно някога.
За мен Хашимото е доста тежко заболяване и има много отражения . Не мога да си представя да не е рисково , поне не толкова рисково. Интересно . 
Аз така и не разбрах автоимунно дали значи твърде силен или твърде слаб имунитет?

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 00:37 от bella_ciao

# 138
Притеснявам се ,да не забранят полетите за и от Германия до България и обратно,и да не вземат някакви нови мерки....,заради влошаване на Ковид ситуацията...  в последния момент....
Други притеснения общо взето нямам Stuck Out Tongue Winking Eye
Дени,иначе ще сме само за 19 дена престой -не е за месец ,но имам много дрехи останали при родителите ми,както за децата ми,така и за мен.
Нямам намерение да се срещам с много хора освен родителите ми...
Спокойна нощ от мен  Hug

# 139
За пръв път чувам, че стюардесите имат право да глобяват. Мислех че контрола на багажа е само на летището. Нашият ръчен багаж редовно е в краката ни, защото ме е страх от кражби. Никой никога не ни е правил проблем.

Анелка, всички се притесняваме от корона мерките, но нищо не можем да променим. Ако забранят полетите има шанс от wizzair да ти върнат парите - на брат ми така им ги върнаха за миналия великден. Аз най-вече се притеснявам да не затворят границите докъто сме в България и да не можем да се върнем. Миналата година по този повод взех от общината документ, който доказва че живеем и работим в Германия. Надявам се с него да ни пуснат ако не дай си боже стане така.

Белла, ти сериозно ли мислиш, че антителата, които са в кръвта ти и атакуват собствения ти организъм могат да доведат до повишаване на имунитета?
(Не се заяждам. Просто не винаги схващам хумора.)

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 03:48 от мама-ени

# 140
  • Берлин
Рейна, аз изпратих тестовете по мейл на съответната служба, защото реших, че така е редно. Понякога се дразня сама на себе си, че съм възпитана да съм отговорна и изпълнителна.
Бибит, моите роднини и близки в Бг спазват правилата, затова реших, че твоят страх е преувеличен.
Аз съм объркано-ако се спазват всичките безумни мерки, защо няма подобрение? Нали хирургичните маски бяха супер защита, защо ни задължиха да ходим като щъркели с тия филтри за кафе? Защо великите планове за ваксинация се провалиха? И те така още 100 защо.
Продължавам да пазя и да се пазя, имам термин за ваксина, имам планове. Но дотук. Май стопирах мечтите...

# 141
Папурче,точно това си мислих и аз вчера- при положение,че от месеци сме само с FFP2 маски,защо нещата се влошават!?! Close

# 142
Защото маските не предпазват 100%, защото мерките не винаги са адекватни и защото дори адекватните не се спазват 100%.

Аз очаквам сериозен спад на числата с идването на топлото време и ускоряване на ваксинацията. Интересно ще стане есента, когато пуснат ваксини и за децата.  Интересно какво ще измислят като мерки и как ще реагира масата.

# 143
Мони, стискам палци да мине успешно операцията и бързо възстановяване!

Нашите планове за лятото са дотам, че имаме 3 седмици отпуск през август. Дали ще пътуваме до БГ само времето ще покаже. Не сме си ходили от август
 2019, много ми се иска да си отидем, но не на всяка цена. Резервен вариант ни е да отидем на планина в Швейцария, ако там няма карантина. Иначе ще си седим в Шварцвалд и ще обикаляме по горите.

# 144
...

Белла, ти сериозно ли мислиш, че антителата, които са в кръвта ти и атакуват собствения ти организъм могат да доведат до повишаване на имунитета?
...
За това, което удебелено попитах. Дали ако организма създаде антитела , които атакуват собствения организъм не е добре те да бъдат слаби. Т.е. при силни такива антитела не е ли по-силна атаката.

Аз някъде четох, че дори за започването на такива процеси - измемение на клетката и атакуване на собствен организъм има вина ниски защитни сили. Защото организма непрестанно е бил подложен на подобни атаки, но в общ случай се справя. Ако обаче в едим момент надделее тогава не е добре изменените клетки да са силни .   Затова попитах. 

Рейна си е права да си остане в къщи, където и е спокойно. До догодина може би ще са си изработили по един или друг начин имунитет , както те  така и населението в бг . То не е особено много. 
Ако с идването на топлото време се  увеличават контактите , хората са навън по паркове и къде ли не . Играе се на поляни и игрища  . Ако намалеят бройките то контактите излиза са без значение?
А това доколко мерките са адекватни не ми е много ясно , защото мерките сами по себе си не разрешават проблема. 
Според мен за година и половина и с милиардите определени за борба с короната , можеше да се оборудва почти на всякъде с пречиствателни филтри за въздух и да се подобрят технологиите за да може да пречистват още по-ефективно и вирусите . Дори да няма 100% ефект, то не би трябвало да е по-зле от ефекта на маските.  А мног овероятно и да успееха за това време да разработят ефективни подобрения.

Също така именно с това, че всяка првинция има различни мерки и че европейските държави имат различни мерки , се забелязва че навсякъде нещата се движат по един и същ начин . Т.е. третата вълна си е трета вълна и то независимо че доколкото си спомням в Бремен беше, училищата си работят нормално от средата на януари , че в Байерн има есни от най-стриктните мерки, но са доста високи стойности например фокус днеска
Inzwischen liegen alle drei Super-Hotspots Deutschlands in Bayern ...
Аз лично го отдавам там на  църквите, но понеже не съм там само предполагам. В Байерн не знам как може да им забранят да ходят на църкви. Там почти на всякъде където сме нощували в стаята има на стената разпятие , на нощното шкафче библия. Да не говорм как сконкна Зеехофер преди Великден ...  Как да оеднаквим с тях мерките ?
Швейцария при доста по-високи стойности мисля има много по-нерестриктивни мреки , за Австрия май стана =същото , но в нито една от двете държави няма планини от трупове, стотици хиляди. Или поне не забелязвам подобни новини.
В Германия се правят мерки за едно , а друго минава покрай мерките. Например всичките тирове които минават през Германия , особено поради географското и положение. Аз такова скупчване на хора с перспиване както по паркинги , бензиностанции и пр. не знам да има на друго място. А да ги пускат с бърз тест на паркинга или в бензиностанцията ? Дали?
Да не говорим за църквите.
И изобщо не е ясно кое колко е адекватно. Освен ваксините дано дойдат този път както са обещани , защото вчера в новините по радиото казаха, че заради празниците имало забавяне на доставките ... За пандемия ли говорим? За спешност и пр. ? Или за основание да се прекарват политически закони , които да се прилагат основно на частни лица и то с недоказан ефект? Не ми е ясно много всичкото това. 

По повод вчерашната дискусия за реда на ваксиниране при личния лекар , вчера в https://www.n-tv.de/ пишеше , че за сега са длъжни да спазват поредността спрямо разпоредбата за приоритетни групи. Това "Im Augenblick sind wir noch an Priorisierung gebunden"
Bei den Hausärzten fällt der Startschuss für die Corona-Impfungen. In einigen Regionen beginnen die Praxen bereits am Dienstag, bei den meisten der 35.000 teilnehmenden Hausärzte soll es in den nächsten Tagen losgehen. Über den Ablauf spricht ntv mit Hausarzt Dr. Ulf Kahmann aus München.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:23 от bella_ciao

# 145
Спокойно, колко да ми е спокойно като не съм си била в БГ от Коледа 2018-та..родителите ми не са виждали на живо малкото дете..
За Хашимото си има доста инфо. Аз съм го наследила от майка ми, отключи се след ваксина и най-вероятно лош начин на живот и стрес. Но ваксината даде явно старта..Заради Хашимото имам много оплаквания, но пък от вируси не боледувам. Имах грип в 9 клас...след това покрай детето два синузита. Но иначе имам много други оплаквания. Даже бях споделила тук за прескачане на сърцето, стягаше ме гърлото и очите ме боляха. Оказа се, че хормоните са много зле и сега като коригирах дозата някои оплаквания изчезнаха.
Папурче при нас гезунсхайтсамт е отговорен за карантините.

# 146
  • Germany
Снаха ми (така ли се нарича на брат ми жената🙄) е с Хашимото. Изкара лек Ковид, загуба на обоняние за две седмици и повишено сърцебиене вечер. Много се притеснявахме за нея как ще е ако се зарази, а тя почти нищо не усети.

# 147
  • München, Deutschland
Белла, при автоимунните заболявания не става дума за имунитет и силата му, както е с придобития такъв, примерно след ваксина. При автоимунните, тялото напада само себе си и убива собствените си клетки. Съвсем омешваш понятията според мен или пък аз не те разбирам какво питаш и защо сравняваш автоимунно заболяване с придобит имунитет от ваксина.

За филтрите си говорихме в предната тема и мислех, че ме разбра, сега същото ли да повтаряме?

Съгласна съм с теб за мерките - аз също не ги намирам за смислени и ако маските бяха такава панацея, не трябваше да има болни. Също и ограниченията - в момента не съм следила последни данни, но месеци наред в Швеция мерки нямаше, а заболеваемостта им беше по-ниска от много други държави с мерки. Другаде е и според мен ключът към палатката и съм съгласна с експертите (последно беше професор по вирология, когото слушах), че в подобна ситуация следва да пазиш уязвимите групи, а не да налагаш рестрикции с недоказана ефективност върху всички, без оглед на състоянието им.

# 148
  • Немция
Не разчитам на лятото за намаляване на бройките. Вижда се в Бразилия каква е катастрофа в момента, а нямат зима.
Разчитам на масовата ваксинация.

Швеция не е Централна Европа, няма голямо смесване на хора. Живее са на повече дистанция, друг манталитет. Няма как да се приложи техния модел в Германия, например. А и шведите спрямо другите скандинавци повече оплескаха работите.

Минах край личен лекар в квартала ни. За първи път са опашки чак на тротоара, на дистанция, разбира се. Изглежда, че са почнали с ваксинацията.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:25 от Бибит

# 149
chrissy никъде не сравнявам автоимунни заболявания и имунитет след ваксина за ковид. Питах по принцип за имунитета на всеки човек с или без ковид ситуация.  
Също лично съм убедена , че както Рейна написа заболяването и е отключено от стрес и ваксина . Защото познавам един човек, който при детайлни безпроблеми изследвания преди ваксина фсме, и редовни безпроблеми преди това,  случайно направи същите изследвания след това и доста дълго време беше на хормони. Но имаше и другите фактори като стрес и пр.
Изобщо не можеха да фиксират дозата . С почти година наред непрестанни изследвания.  Реагираше ужасно на всяко нормиране и му направиха пауза . След тази пауза изследванията му изведнъж се оказаха в ред. И от 13 г насам няма проблеми.
Затова попитах за имунитета. Както и да е.

По повод филтрите ще ме извиняваш, но първо не си единствен инженер на света, с което не искам да те обидя иъобщо и второ ... мога да чета и сама. И по повода миналата седмица демонстрираха в новините инлайн един уред именно срещу аерозолите на ковид ефективен , и не бил единствено проучване и не бил едиснтвена алтернатива , но политиката не се интересувала. Бих могла да потърся статията и да ти я пратя, но не знам кога през деня. 1 седмица назад д атърся.
Също така аргумента ти беше , че няма 100% ефективност, каквато никоя от маските мисляняма. А сделките с маските не са на малко пари. Защо да не се инвестира при подобна ефективност във филтри в помещение.

Бибит и аз на това разчитам. Дано няма пореден провал доставките и производството. Също съм на мнение , че като знаят грешката от декември с липсващите производствени мощност е добре да започнат да подготвят опреснителните за есента още от сега. Все пак имат вече достатъчно брой известни мутации.
При нас имаше един праксис , който си правеше чакалнята на улицата и им забраниха. Мисля не е разрешено. Да си планират термините така, че да нямат опашки с такова струпване.
Също при нас на ортопедията на вратата специално пише да не се чака в коридора, да не се застояваме там. С големи червени букви.
Не са само шведите. швейцарци, австрийци отчасти, доста американски щати миналата седмици ав тексас е имало събитие с десетки хиляди зрители , русия, българия отчасти и други.
Нямат процентуално повече смъртни случаи от тук ,а сме в непрестаннен локдаун от доста месеци

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:29 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт