Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 172
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Не разчитам на лятото за намаляване на бройките. Вижда се в Бразилия каква е катастрофа в момента, а нямат зима.
Разчитам на масовата ваксинация.

Друг вариант няма. С комични локдауни само се опитват за момента да направят всички щастливи, образно казано. За да има ефект локдаун, трябва да затворят за месец поне абсолютно всичко и да ни заключат по къщите. Което разбира се е невъзможно и като отворят, пак ще има заразени. Докато не се ваксинират достатъчен брой хора, все така ще е. В Германия обаче това става много бавно, като всичко останало.

Папурче, защо сама си пращаш резултата от теста някъде? Здравните власти го знаят преди теб, независимо кой го е платил. На листа с кода с който да проверя резултата пише, че ако е положителен, здравните власти ще ми го съобщят също.

# 151
  • Немция
Може да изглеждат комични локдауните, но починалите от ковид в Германия са все още под 80 000 при население от 83 милиона, от началото на пандемията. С ниска свръхсмъртност.
Ако ги нямаше локдауните и мерките, числата щяха да са в пъти по-високи.

# 152
  • в сърцето на един мъж...
Аз имам хашимото, отключено след мисед. Организмът ми реагира по съвсем различен начин на всичко - почти не боледувам, за сметка на това имам паник атаки, сърцебиене, уморявам се много бързо и не мога да си контролирам теглото. Но няма как да създам имунен отговор, защото имунната ми система не работи като хората. Даже се опита организма ми втората бременност след миседа да я унищожи, едва я задържаха, като ми биха имунно супресиращи инжекции. Ваксината я понесох сравнително добре, но с много бурен отговор. Три дни бях парцал.
Понеже това е имунно заболяване, никой не знае точно как ще реагира организма. Може да се каже в общи линии накъде, как, но не може да се предвиди как точно реагира.

# 153
Не знам бибит. не съм сигурна вече. % туално не са по-ниски от другаде без мерки мисля. не е зле да се сметне точно и ясно да се види. В БГ при население 7 милиона колко са смъртните и какъв е % .
Също така зимната вълна тук беше в старческите домове. Там какви мерки имаше ?
Всички бяхме под мерки, но там хората си бяха болни и здрави в един дом , също да не говорим че и персонала ходеше нетестван. Чак февруари май стана това с тестването . Или се лъжа.   Така че бройките не ми се виждат много зависими от мерките.
Как ли е ако сравним % немските щати един срещу друг? Байерн как е с всичките си радиуси и вечерни часове?

# 154
Виж пак статистиките. Починалите в Германия са много като процент от заболелите в сравнение с другите европейски държави. Преди седмица беше на четвърто място. Смъртността обаче има връзка с качеството на здравната система и общото здравословно състояние на населението, а не с ефективността на локдауните. В неделя пред зоологическата градина в Кьолн имало опашка от 600-700 човека. Дъщеря ми е била на нея след като гласувала. В нормална ситуация има по двама или нула човека на касата. Аз също се бутах в тълпи пред Каухоф и други магазини. После правят малко локдаун, но дрогерии работят. Мюлер ще се пръсне от народ. После отварят за малко, народът хуква като изтърван. Децата без маски. После пак затварят, но всички провинции го правят различно, а много хора пътуват между тях, аз даже работя в друга провинция. Резултатите плачевни, ваксинацията трагична. Ако си позитивен човек ще ти е комично, иначе трябва да се ядосаш.

# 155
да. в Германия има много рискови и много възрастни , а и като се погледне на картата е много централна и всички минават през нея .  Без особени тестове за тировете и пр.
Според мен не е добра идеята клиниките да не са вече държавни  , а да принадлежат на АД. И според мен не е добра идеята при очеизвадното състояние на населението, защото ковид го показа, да се затварят клиники и да се намаля персонал.

# 156
  • Deutschland/HE
По показател починали на 1млн. Германия е на 44то място с 931, доста по-назад от Великобритания, Италия, САЩ, Франция, Австрия, Нидерландия, Швеция. Но не може да се сравнява с Дания, Дания тестват осем пъти повече от Германия и смъртните случай на 1млн са 419.
Бела, всички болници ли са държавни?

# 157
Ами не знам. Може и да н еса съвсем всички, но наскоро се появи съобщение , че една местна клиника е продадена на софуерна компания да я поддържа и ръководи... искали и съседна на нея да продадат. Която е мног оизвестна тук особено за раждане. Няколко познати имам раждали в Салем не само по едно дете по собствен избор и то изричен. Значи клиниката е добра. Защо да я продават ? Като погледнах в нета компанията беше минала покрай софтуер , беше с регистрирана дейност разни обяи неща не разбрах какви, берлинска, с много разклонения в други провинции.
Продукт или определен офис или пр. на тази фирма не видях. Или аз съм на вие с търсачките или с фирмите или с регистрите . не знам . но за тази фирма нищо софтуерно не намерих.
Наистина църковна не е държавна, но в Германия почти това значи доколкото ми разказа един колега как стоят нещата с църквите след реформата.
https://www.rnz.de/nachrichten/heidelberg_artikel,-heidelberg-so … _arid,643201.html
А ефекта от продажбата също ми е много съмнителен. Ще се забележи.
Трета клиника също се споменава към края на статията. Сега ако това не е масово ...

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 12:36 от bella_ciao

# 158
Ваксината я понесох сравнително добре, но с много бурен отговор. Три дни бях парцал.

Geia, как се реши да се ваксинираш? Аз имам същия казус, не с автоимунно, но непрогнозируемо, теоретично трябва да е ок, на практика не се знае, обаче съм решила да го направя, защото не се знае и преболедуване как би минало, ако мине изобщо

# 159
Ваксината я понесох сравнително добре, но с много бурен отговор. Три дни бях парцал.

Geia, как се реши да се ваксинираш? Аз имам същия казус, не с автоимунно, но непрогнозируемо, теоретично трябва да е ок, на практика не се знае, обаче съм решила да го направя, защото не се знае и преболедуване как би минало, ако мине изобщо

Ами аз честно казано реших, че с ваксината има по-малко непредвидими проблеми, отколкото със заболяване. И почти нямах съмнения. Умишлено не четох нищо, не се интересувах, само проверих, /член съм на една лекарска група/ какво мислят за ваксина при автоимунни заболявания. И реших, че предвид това, което се случва след боледуване с ковид, по-добре да рискувам с ваксината. Аз съм с АЗ даже, понеже нямаше други. Загубих в последните две седмици двама приятели, единия колкото мен, другия по-млад. Имам приятели с тежки последици след боледуване, реших, че предпочитам ваксината. Първия ден до около 5-6 часа след нея нямах никаква реакция, освен че ме болеше малко ръката. През нощта вдигнах температура, не ужасно висока, но чувствително висока. На другия ден ме болеше цялото тяло, все едно съм имала мускулна треска, чувствах се отпаднала, уморена и имах жестоко главоболие. Почнах да пия аспирин протект. На третия ден след ваксината остана само малко болката в ръката и при натоварване лека умора. Като цяло, седмица след нея все едно не съм имала ваксина. ММ вчера сложи бионтек, той е диабетик, нямаше нищо, даже и температура.

# 160
Yes!! 🥳

Всъщност не знам защо се радвам. Можехме всички задружно да си изкараме в къщи две седмици, че и с някакъв имунитет да си сдобия. 🤭

Значи все пак има и други гадни вируси освен корона, досущ с неговите симптоми.

# 161
Софт, казаха, че има някакво грипоподобно вирусче, което има същите симптоми. Хубаво е, че си отрицателна!

# 162
Разбира се, че има и други вируси.  Ама явно боравенето с интернет търсачки е трудна работа и не всеки го може.
Чудесно за негативния резултат!

Гея, при Бионтех след втората игла са по-честите оплаквания.

# 163
Мос, изказването ми беше иронично.

# 164
Знам, знам. Друго визирах.

Общи условия

Активация на акаунт