Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 417
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
FrauDanna спомням си на 2 х го четох, но все доколкото помня в контекст Байерн. Не знам дали ще ти помогне за Кьолн.
#Reina аз ги жаля децата и се опитвам колкото може по-малко да ги занимавам с темата и например не ги взимам когато пазаруваме. Дори ходи само един от нас на пазар. Миналата седмица имахме 1х Едека и 1х ДМ. Плюс пекарна през седмицата и 1х бензиностанция. Т.е. минимум сме сред хора. Децата изобщо не ги занимавам.
Преди по-ми се ходеше на вохенмаркт и в град пр. сега изобщо . Само на места без хора. Докато ситуацията е такава .

# 211
То КОВИД не е срамна болест, хелоу? Все едно някой да се срамува от грип. Аз от други неща бих се срамувал, не от болест, с която мога да се заразя, защото някой непознат е кихнал зад мен на опашката в реве.

# 212
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз също обяснявам на детето, но във всеки клас ги има децата, които обичат да дразнят другите.
В класа на сина ми има едно момче, което е умно, но странно. То редовно докарва аутиста до избухване, но го прави така, че да не е виновен той, а някой друг. Та съм абс. убедена, че той може да разправя на децата Еди кой си е виновен, винаги има и такива, които не се усещат и предават нататък...

Синът го взимам понякога в магазина да си избере нещо за ядене, но той мрази и е рядко.
Иначе и аз гледам да не ги занимавам, но всекидневно е на дневен ред. Преди много ходихме по музеи, фестовете и Mit-mach  Angeboten , сега обикаляме само по гори. И преди обикаляхме, но не само.

Бела, вие по блатата с гумени ботуши ли ходите? Не ви ли хапят комари? Мъжът ми винаги е заобиколен от рояк комари, аз вървя до него и един не каца на мен 🤣,
Но аз и не се потя.

# 213
Ася има много комари и или други насекоми. На големи рояци. Но пък има вече доста лястовици. Предната седмица еденични, сега повече. Интересното е , че нас тази пролет нищо не ни е хапало. Дори кърлеж не . Чук - чук . Все пак се ваксинирахме всички за кърелжи.
Не ходим с гумени ботуши , а с туристически обувки. От модерните де. Не от старите. Не стъпваме в самото блато. Все пак пазим спокойствието на птиците, сега гнездят,  и на животните. Ходим отстрани. Дори често не ходим ,ами стоим дълго време на едно място и чакаме някакво птиче или нещо подобно. ПРедстави си го като риболов.
В същност децата се интересуват най-вече и движат нещата, ние двамата се учим покрай тях и от тях на доста неща, а и си нося ел. книга или взимам телефона на мъжа ми и си запълвам времето когато ми стане скучно.
НА тези разходки най-обичам краяскането на птиците, пляскане във водата като се приземяват и понеже на-често вечер сме там да гледам как леко полеко пада вечетра и е спокойно и слънцето се скрива ...
С това се забавляваме наяпоследък. ПРеди ходихме и ние по театри и музеи. Сега освен на църква да тръгнем ... там не знам искат ли им тест. А нито сме религиозни, нито пък ми се бута в хора с маски.
Затова предпочитаме птиците.
Като гледах вчера какве беше по магистралата днес няма да караме на никъде, събота, ще си остана в градината . При това имам голяма дилема дали едно цъфнало дръвче край една вишничка също е вишничка. Разчиствам наоколо. Мноог къпини, много имергрюн Sad

# 214
  • Немция
Аз също обяснявам на детето, но във всеки клас ги има децата, които обичат да дразнят другите.
В класа на сина ми има едно момче, което е умно, но странно. То редовно докарва аутиста до избухване, но го прави така, че да не е виновен той, а някой друг. Та съм абс. убедена, че той може да разправя на децата Еди кой си е виновен, винаги има и такива, които не се усещат и предават нататък...
Което означава, че дразнители ще има винаги и без корона.
Относно как би трябвало да се реагира в случай, че има положително дете в класа, важна роля играят и учителите.
Добре е да се обсъди предварително, заедно с класа.

Моите деца ги вземам по хранителни магазини с мен понякога, и на Вохенмаркт също. Когато можеше да се отиде без тест, отидохме и на градински център и на Баумаркт. Тоест животът продължава, макар и с мерки.
Намирам за жалко, че в момента големият(11 години) няма желание да отиде сам до близкия ни супермаркет или сам до центъра на града с автобуса, ей така за едната разходка.

Знае ли някой дали в училището ще се издава документ за деня, че децата са с негативен тест?

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 14:20 от Бибит

# 215
Добър въпрос е това дали училището ще издава документ. Щом детето е тествано, би трябвало да получи резултат, ама дали ще им се занимава? Едва ли.
Писмото от гимназията на малките дойде вчера - задължителни тестове при инциденц над 100, иначе - доброволни.  Тестове - на място в училището.  Има и още подробности, но ще го прочета пак внимателно, че е дълго и досадно.

Не ги пазим от темата за ковид - тя е ежедневие, за мен и работно. Обсъждаме нещата свободно и директно. Пазаруваме с тях, пазаруват често и сами. Срещаме се с хора според мерките в конкретния момент, децата си виждат приятелите,  големия често е по влакове с другари. Спазваме мерките без излишно истерясване.
Свикването с асоциално ежедневие намирам за много вредно в дългосрочен план.

# 216
Аз ако съм, ще кажа на детето да киха мощно като види наоколо въпросните дразнители.

# 217
...
Свикването с асоциално ежедневие намирам за много вредно в дългосрочен план.

Ето с това съм 100% съгласна !  В момента това е положението. По закон /декрет. И по препоръка. Спазвам стриктно и избягвам всички ненужни рискови действия за да не движа инфекциите в нежелана посока. Надявам се че така по-бързо ще достигнем един ден до желаните соц. контакти.

# 218
  • Germany
Децата при нас са на училище в понеделник. Тестовете са задължителни, два пъти седмично. Пише обаче, че са валидни 3 дни. Затова се чудя ако детето си направи тест във вторник (когато е неговата група) в четвъртък пак ли трябва да прави тест.
Моето дете е запознато с всичко покрай Ковид. Няма драма в това да си прави тест, не се притеснява дори да излезе положителен. Въобще той е много chill дете и не се впечатлява от такива неща, само на игрите си се нерви 😎

# 219
  • Немция
Големият Бибитко вече го тестваха веднъж в училище, нямаше проблем, даже беше нетърпелив да си направи за първи път тест за ковид Laughing, но ми обясни как, ако се окаже положителен, ще го отведат в отделна стая, тоест изолаторна, докато го вземе родител(така са им обяснили), та си помислих да не се ошашка в такъв случай и си поговорихме да не се притеснява, дори и някой ден се стигне дотам и че всичко ще е наред, въпреки положителен тест.
По принцип е притеснителен.

# 220
То тия дразнители ги има винаги и при деца и при възрастни...
Аз не давам да се среща с никого..да може и да е грешка, но си ме е страх. За сметка на това около нас навън всички играят в групи по 10 деца без маски...понякога по 5-6 часа са навън. Иначе като се налага на магазин ходя и с децата.

# 221
#Reina твоите са по-малки. Ти нямаш много избор. Особено ако и двете са ти в къщи .
Бибит не знам колко са голями бибитчетата, но ми се струват по-големки. Не ходят ли заедно? В смисъл малкото с голямото например на библиотеката или на спорт или на фризьор ? Или ти ги водиш? Моите двамата могат заедно и обикн. се придвижват с колелата. Разбира се ако не са уговорени с приятели , а сега и без това не става с уговорките.

# 222
  • Немция
Белла, на 8 и 11 са. Не живеем близо до центъра на града. Спортът е далеч, отделно автобус наблизо не спира.
Библиотека сега само с негативен тест. На фризьор сами не ходят, а и пак е в центъра.

# 223
Рязка смяна на темата - съдейки по отпадъците в кофата, синът ми (на 13) днес си е изрязвал срамните косми. Чудя се от къде му е дошла тази идея. Вероятно от нещо в ютуб. Вие следите ли телефоните и таблетите на децата си, за да проверявате какво гледат?

# 224
  • Germany
Ени 🤣
Мъжът ми все ме плаши с разни “страшни” момчешки неща от тинейджърството. Аз и детето ползваме един акаунт в ютуб, и му преглеждам хисторито от време на време,  но честно казано телефона не му следя. Има право на прайвъси, според мен, не му наглеждам чатовете. Стараем се да е добре обучено, какво и колко е допустимо да се споделя във виртуалното пространство.

Общи условия

Активация на акаунт