Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 453
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Deutschland/HE
Ася, аз не го написах с отрицателна нотка това билкари, но може би лечители е по-добрия превод.

# 406
#Reina,
Скрит текст:
не ми харесва политиката на Дотера, акресивната пропаганда, не им вярвам с една дума. За цените да не говорим. Ето мнението на една уважавана аромотерапевтка: https://aromapraxis.de/aroma-plus/oeleanbieter/. В Европа има толкова много фирми, които правят всичко както трябва... и са био сертифицирани.
Да, точно така мисля и аз..беше ми интересно понеже спомена, че ползваш активно масла.

# 407
Тук пак вали сняг на парцали и е студ. Не мога да разбера вече какво става и къде се намирам. Снощи на косъм да се разрева пред мъжа ми заради всичко и накрая като взе да ме успокоява изплаках "Искам в Барселонааа"  Laughing Аз наистина искам там да живея.

# 408
Soft Click не се тревожи за тези неща. 
За Барселона ти пожелавам една хубава разходка там!
И с работата успех.

# 409
Аз съм ходила на остеопат и мога само да хваля. Не е като хиропрактикер, но много помага при блокада на мускулите или прищипан нерв.

# 410
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега запазих термин за детето за остеопат ( Heilpraktiker) и тя ми каза, че АОК поема при деца 3 термина по 50€ на термин, ако има рецепта от педиатъра.
Утре ще се обадя да видя дали ще ми дадат.

Когато след раждането ходих на друг остеопат, не при магьосника, отидах при една рехабилитаторка - остеопат и шиатцу. Та тя прилагаше при един сеанс и трите неща. Обясни ми от къде са проблемите, даде ми упражнения за вкъщи и натискаше точки. После в рехнунга беше описан всяка точка, която е натискала и имаше цена 😆

# 411
Това като в една таверна на времето във Варна, в която на сметката сервитьорът беше написал "танц на маса". 😂

# 412
Ася и аз съм към същата здр.каса, но те нали имат различни провинциални имена..и 50 евро да поемат пак е скъпо, моят остеопат взима 120 на сеанс.
Иначе на мен моята Hausärztin ми прави акупунктура, тя си е учила медицина, но е изкарала допълнително обучение в Китай и много ми помогна за кръста, мина ми. Помня, че ми слагаше иглите отзад на гърба и дори можех да се обърна и лежа по гръб. Нищо не усещах.

# 413
  • Am Dorf (BB)
Аз с акупунктурата имам болезнени спомени. При първата ми бременност бебето не се беше обърнало и акушерката ми опита чрез акупунктура да предизвика завъртането. Иглите в кутретата на краката бяха страшно болезнени, всеки път ми избиваха сълзи от пронизващата болка. На никое друго място по тялото не ме болеше така. За съжаление акупунктурата не помогна в този случай, обърнахме бебето във Филдерклиник.
След раждането ходих на остеопат, мисля че взимаше по 60е на сеанс, здравната ми каса пое всичко. Останала съм с впечаъление, че много лекари се отнасят с присмех към остеопатите. Личният ми лекар в прав текст отказа да ми даде направление за остеопат, когато попитах за такова.

# 414
Като ви чета се отнасям с изумление към посещението на остеопати. И моето бебе беше обърнато, но през ум на ми мина да оправя положението с игли. Но аз съм крайно скептична към алтернативната медицина, в това число и хомеопатията. Даже повече от скептична съм, защото имам роднина, който буквално се умори с алтернативна медицина, а много вярваше в нея.

# 415
Аз също бих опитала всичко, за да избегна седалищно раждане, та я разбирам tan_nia.

... много лекари се отнасят с присмех към остеопатите.
И не само към тях. Ясно е защо...

# 416
Аз нямам недоверие към алтернативната медицина. Напротив. Според мен много голяма част от проблемите при хората са причинени от лош или неправилен или напрегнат или ... от начина им на живот.

# 417
Много интересни неща научих ,най накрая ми се изясниха кой кой е 😊
А как вървят горе долу цените за акупунктура ?

# 418
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Артемис, аз последно преди 4г ходих на акупунктура при китаеца и взимаше по 50€ на сеанс от 30мин.
Сега остеопатката незнам колко взима.

Таня, по време на бременността и на мен акушерката ми слагаше игли, но това беше много далеч, от това, което китаеца прави.
Акушерките научават определени точки и все тях стимулират.
При мен тя не успя да оправи болките в гърба и ме прати на остеопат.
Китаецът ми слушаше пулса, оглеждаше ми езика, гледаше ми нещо в очите... на различни места ми слагаше иглите, зависи как и реагират вече сложените игли. Т.е имаше по-цялостен концепт.
А нещото, което направо ме изуми: един път му обясних, че имам мигрена.
С пръст натисна една точка, после дни наред ме боля, но след 10мин нямах мигрена, както и месец след това. Лошото е, че сама не мога да я натискам, отзад на главата е.

Рейна, незнам как можеш да лежиш по гръб със забити игли? Аз бях като таралеж.

Софт, има и хора, които умират в болници. Това разклаща ли ти вярата в медицината?

Днес получихме писмо от училището - тестовете за корона 2х в седмицата са задължителни. Никъде не пише какво правят децата, които отказват. Пак ще трябва да говоря с детето.

# 419
...
С пръст натисна една точка, после дни наред ме боля, но след 10мин нямах мигрена, както и месец след това. ...
Ася тук не съм сигурна, но много ми прилича на едно нещо което веднъж четох за мигрена. Сега пиша какво съм чела и на какво ми прилича.  Организма може да усеща силна болка само от едно място едновременно. Т.е. ако има по-силна болка на друго място усеща нея. Т.е. една причина.

Общи условия

Активация на акаунт