Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • DE
Акупунктурата не ми е толкова странна за обръщане на бебе, но скоро четох във форума, че движели фенерче по корема та бебето да следвало светлината и да се обърне, не разбрах дали е помогнало, но бях така Open Mouth Scream Thinking Sweat Smile

# 451
И на мен не ми е станна акупунктурата ако се предизвиква съкращение на определени мускулни групи на майката . Тук не става дума бебето да реши да се обърне само, а мускулатурата на органа да го придвижи правилно или да го размърда ако се раздвижи да се обърне. Аз така го разбирам поне. Може ида бъркам.
Това с фенерчето не го разбирам. Но може и да има логика.

# 452
  • Am Dorf (BB)
Аз например не мога да си обясня как функционира остеопатията точно. Самата аз съм ходила на 2-3 сеанса, остеопатът постави ръце на мястото и нито ги движеше, нито натискаше (сякаш).
Приятелки с бебета се кълнат в успеха на такива сеанси при блокади, предизвикани от раждането. Няколко са ми разказвали за явна промяна в държанието на децата след посещението при остеопат. Тък като всички са доста рационални и неподдаващи се на манипулация, вярвам на твърденията им. И все пак не мога да си обясня как и защо 🙈

# 453
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вечерница май беше пробвала методът с фенерче.
Освен с акупунктура и с мокса на определена точка се опитвали да го обърнат. Много смърдяло, само съм чувала. Моите сами се обърнаха когато трябва.

Иначе с иглите не се съкращават никакви мускули, те не се забиват толкова дълбоко.
Те променят движението на енергия по меридианите. Какво е обяснението за обръщането - незнам.

Дени, значи ще им дават материали. При нас това го няма, все пак още е в нач.училище.

Шарена, аз затова се ядосвам. Само безмислен акционизъм, който не повишава качеството на обучение. По-скоро изнервя и децата, и учителите.

Таня, остеопатията е на три нива: органно, мускулно и фасции.
Там също има различни направления.
Онзи магьосник, по който тъгувам, също само си полагаше ръцете. Когато водих сина, ревеше по 4-6ч без прекъсване, спеше по половин. След сеанса спа 4ч без прекъсване, мъжът ми ходеше да гледа дали диша. Огромна разлика. На два сеанса го водих само.
Когато аз ходих бременна, той каза, че всяко нещо, което прави по мен, дава отражение и при бебето, но не се знае какво точно и затова много малко точки може да натиска. При мен бяха само две, после пак си полагаше ръцете без да натиска.

# 454
bella,
Само така мога да си обясня и аз, как акупунктурата работи за обръщане на бебето.
За какви блокади при бебетата говорите? Какво им има?

# 455
Аз например не мога да си обясня как функционира остеопатията точно. Самата аз съм ходила на 2-3 сеанса, остеопатът постави ръце на мястото и нито ги движеше, нито натискаше (сякаш).
Приятелки с бебета се кълнат в успеха на такива сеанси при блокади, предизвикани от раждането. Няколко са ми разказвали за явна промяна в държанието на децата след посещението при остеопат. Тък като всички са доста рационални и неподдаващи се на манипулация, вярвам на твърденията им. И все пак не мога да си обясня как и защо 🙈
И аз не мога да го обясня въпреки, че и 3-то сеанса наблюдавах от 20см разстояние какво прави остеопата. Бебето беше на 6-7 седмици и реално само нещо устичката му отвори...факт е обаче, че моето бебе още след първия сеанс започна да си върти главичката и на другата страна, а преди това толкова седмици не можеше и имахме рецепта за физиотерапевт. След 3 сеанса се успокои и започна дори да спи, а преди това спеше по 15мин на пресекулки. Беше стресиран защото бяхме разделени и 2 сед лежа без мен в болницата. Мога да препоръчам за бебета, за възрастни опит нямам.
Аз знам точки за главоболие които помагат при масажиране.
Deni-meni получават се блокади от раждането..има инфо в нета..не е фантасмагория обаче някаква

# 456
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, раждането не винаги е безпроблемно.
При първото при мен беше зле положението, лекарят ме натисна по корема, нямаше време да се обърне да вземе вакуума 😒
Първото нещо, което попитах е дали живее бебето 😢

После остеопатът ми каза, че черепните плочки или както се наричат, са поели много от този натиск по корема ми. Бебето излетя от мен 😞
Този дискомфорт бебетата няма как да го споделят. Подозирам, че има и блокади във врата, но остеопат е помагал. Трябва лекар, а малко са с такава специализация и все далеч от нас.
При дъщеря ми беше съвсем различно, излезна сама с две контракции без да правя нищо.
Тя напр. моторно се развива по съвсем различен начин - много по-бързо.

# 457
Намерих текст на немски и прочетох, на български - не успях. Радвам се, че децата са се оправили.

# 458
  • Германия
Моят син се роди с блокада, установена късно от детски лекар, който после смених. Не се знае дали по време на раждането е станала или още в корема, но не можеше да си обръща главата на една страна до край. От там получи крива главичка, сплескана от лежането на едната страна по-вече. След това остеопат оправи блокадата, но се наложи да правим терапия с Craniohelm/каска. Беше много тежък период, 8 месеца носи каската 23 часа на ден. Та така от една блокада, доста теглихме.

# 459
Акупунктурата не ми е толкова странна за обръщане на бебе, но скоро четох във форума, че движели фенерче по корема та бебето да следвало светлината и да се обърне, не разбрах дали е помогнало, но бях така Open Mouth Scream Thinking Sweat Smile
Ася правилно си спомня.
Дъщеря ми я обърнахме.така в 38 гс след като беше установено с УЗ, че е седалищно.
Бях на колене и лакти и корема ми висеше свободен. Така мъжът ми светна с фенерчето и след 3.път последва един джумбалдак и тя се обърна

# 460
ядосали сте бебето с това фенерче. браво на вас Yum

# 461
  • DE
Много впечатляващо, човек се учи докато е жив.

# 462
Моето пък не се обърна и ми направиха секцио, което всъщност аз тайно исках. Не сме опитвали с игли и фенери.
Точките на главата и аз като всеки човек ги знам. Натискаш в основата на веждите и главоболието се облекчава или минава, но само временно.

# 463
  • в сърцето на един мъж...
И моето не се обърна, домързя го, типичен мъж Sad И ме резнаха, забраниха ми даже да си помислям за алтернативни методи, ако искам да оживея и те така. А второто само реши кога да излиза и не стига че реши да излиза, ами и така се разбърза, че цял месец по-рано излезе.

# 464
Най-интересно ми е, че кожата и матката са толкова прозрачни, че бебето може отвътре да види насочена светлина от фенерче и да я последва. Не го знаех.

Общи условия

Активация на акаунт