Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 150
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Soft Click да, липсва центристка и/или дясна партия. Очаквах cdu то да се центрират около друг, но ще останат килнати наляво и на зелено. Но дай да видим какво има още да става. 
Тези прогнози не ги чета.

# 631
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мама Ени, аз още от сега го карам да пише всичко в пълни изречения.

Днес синът ми имаше подобна задача: да си избере няколко съдинки, да прецени после колко течност се побира в тях, после да премери.
Той никога няма да тръгне да пише изречения за подобна задача, затова съм му показала как се прави подробна таблица.
Описа всичко вътре.
Още му го признават за отговор.

Иначе и моят не се защитава, но се опитвам да го подкрепя сам да го прави. Винаги го поощрявам, когато успее да си вербализира емоциите и да си изкаже потребностите.
Сега ми мрънка, че са му скучни задачите по математика, но не казва на учителката 😒

# 632
мама-ени,
аз от личен 30+год. училищен опит знам, че всякакви отговори трябва да са с пълни изречения, а не само с по 1 дума. Затова непрекъснато го обяснявам на децата.
Писма с оплаквания пиша само, ако съм 100% сигурна в тезата си, защото поне моят син е разсеян и блее и често го мързи да пише, а  при ДО стана мъка.

# 633
Мама Ени, в конкретния случай не бих се месила. Синът ми е същия, ако може с една дума да отговори, да не се мине. По математика пише само отговор понякога. 😬Много говорим, голямата щерка също му обяснява, а и той сам започна да вижда как му намалят оценката за такива неща. За по-сериозни неща винаги бих се обърнала към родителското настоятелство или директно към учител/класен. От три години съм към родителския съвет в класа на сина ми. Последно имахме разговор с учителя по английски, защото прекъсна видеоконференцията, заради двама ученика, които нямаха домашни. Стигнахме до консенсус с него да се наказват само виновните деца и да се проведе разговор с техните родители, а с другите деца да се продължи работа. Лошото беше, че едното от виновните деца беше синът ми. 😅 Написал си домашната, ама не я намерил преди конференцията...

# 634
Ъ? Прекъснал конференцията?!?! Що за детинско поведение! 🙄 Позната се оплакваше, че учителят на детето ‘и (3 клас) понякога изобщо не се появявал в уреченото време. Трябва да има някакъв контрол. Това е Dienstverweigerung.

Най-сетне се стопли отново!

# 635
Преди седмици говорихме за боклука и не беше ли именно в Кьолн ?
Какво открих днес, което не знаех
https://www.n-tv.de/mediathek/videos/ratgeber/Muellpressern-droh … icle22502937.html
r
Müllpressern drohen bis zu 50.000 Euro Bußgeld
Die Abfalltonne ist bereits randvoll, doch bis zur Abholung dauert es noch? Müllpressen für den heimischen Gebrauch versprechen hier Abhilfe. Doch in einigen Bundesländern wird die Müllkomprimierung mit hohen Bußgeldern geahndet, wie der "ntv Ratgeber" verrät.

Умфрагета доста са се променили

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 21:40 от bella_ciao

# 636
Да, за нашият боклук. Все още е така препълнен, но до ноември не е моя работа да го мисля. Тези с най-многото боклук (всеки ден по една 60л кесия, която на всичкото отгоре оставят впред вратата с часове, да се умирише добре стълбището?!?!) щели да се изнасят май месец, та проблемът се надявам да се реши поне частично.

# 637
Ако домашното е по физика не е нужно да се разписват словесно числата. Що за тъпотия? Ако е по език, предполагам е ок да искат това.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 21:47 от GlowFlow

# 638
Flow, не да се изписват числата, а да се формулира изречение: “Крилата на пчелата трептят с ххх Hz.“
За мен също е безсмислено, но немците държат на подобни дреболии.

Аз сега попитах сина за неговата таблица и той ми каза:” Преди един месец класната каза да четем много добре условието на задачата. Аз погледнах и примерът беше с таблица, аз направих същата...”
Явно им е важно да се изпълняват 1:1 нареждания 😁

Понякога синът има по мате задачи, които трябва да препише от учебника и да реши.
Той иска само отговорът да напише, аз не позволявам, настава драма 🤐
Последно копирах задачите и му ги дадах да ги залепи в тетрадката и да ги реши.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 22:11 от asyalein

# 639
Ами същото важи, ако е по някоя от точните науки не се изписва словесно, да не говорим с цяло изречение. Математика съм завършила - освен Дадено, търси се/да се докаже, решение/доказателство беше забранено да използваме думи.

Обаче предполагам, че детето е малко и е някоя от комбинираните науки. Ако не е изрично записано в условието или не се подразбира от материала (де да знам, нещо за строеж на изречения и т.н.), бих писала на учителката. Чак се ядосах, честно

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 22:22 от GlowFlow

# 640
Аз пък сега си погледнах мейла и се ядосах!!!
Писмо от 16.4: поради покачващите се числа заболели да държа малката вкъщи, освен ако не ми е наложително.

Последните дни числата падат!!!  До сега повтаряха, че не били реални заради Великден. Как така на основа нереални числа взимат решения?!
От 3 дена е на ясла и пак да я спирам 😡

# 641
Аз пък сега си погледнах мейла и се ядосах!!!
Писмо от 16.4: поради покачващите се числа заболели да държа малката вкъщи, освен ако не ми е наложително.

Последните дни числата падат!!!  До сега повтаряха, че не били реални заради Великден. Как така на основа нереални числа взимат решения?!
От 3 дена е на ясла и пак да я спирам 😡

Няма да я спираш - ще ти е наложително да ходи. Както ходят съседските деца, а майките им по цял ден пушат на терасата и ми умирисват хола. Joy Да идва студеното и да си седят вътре.

# 642
GlowFlow,
Изисква се при словесните задачи по математика накрая след решението да се изпише отговор напр.: Останали са 5 кг ябълки или Влакът ще пътува 45 минути. Синът ми е 5 клас, ако само напише решението без да изпише отговора, му намаляват оценката.

# 643
Май всяка градина по различен начин процедира. Тази в която беше синът ми работи на намалени обороти. Ходят деца само на работещи родители. Даже тук едно у-ще не са отворили защото нямат персонал. И от нашето молят да не ги пращаме на занималня. Аз обаче го записах за четвъртък и петък. Просто ми трябва глътка въздух, а на него остра нужда от игра при положение, че няма абсолютно никакъв контакт с деца. Той пък такава радост сутринта, че щели да го тестват.
Лашет не ми е ок за тази позиция. Симпатизирам на зелените. Сега кой как изглежда и какво що, просто като ги сравнявам от общия кюп избирам по-малкото зло.

# 644
GlowFlow,
Изисква се при словесните задачи по математика накрая след решението да се изпише отговор напр.: Останали са 5 кг ябълки или Влакът ще пътува 45 минути. Синът ми е 5 клас, ако само напише решението без да изпише отговора, му намаляват оценката.

От 4-ти клас съм в мат. паралелка и така до края на докторската си степен, която взех тук. За друго не споря, но от математика поне разбирам. И за това не споря де, вероятно сте прави, нямам поглед над началното и средно образование тук, но категорично не се прави така.

Общи условия

Активация на акаунт