Истанбул [тема 54]

• 57 589
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Розова маслинка е права. Точно така беше.

# 121
Благодаря за споделената информация и прекрасните снимки!

Ето и една моя снимка от Емиргян, 2019 г.

# 122
  • София
Турското министерство на туризма публикува данни за броя на чуждестранните туристи през януари и февруари 2021 г. Въпреки пандемията и ограниченията 1 047 763 (1 милион 47 хиляди 763) туристи посетиха Турция през януари и февруари.
През януари 2021 г. Турция са посетили 509 787, през февруари - 537 976 чуждестранни туристи, общо - 1 милион 47 хиляди 763 души.

# 123
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ами има си доволно лаленца и тази година, ама няма кой да им се радва...

# 124
А как приятно ето вспомнить... както беше казала бабата в един виц...  Нищо, че тогава ги гледах през три реда сълзи. Сега пак, ама само на компютъра...Емирган, 2019

# 125
  • Варна и...духом на Босфора
Моргеен:stuck_out_tongue_winking_eye:
Эначи ако реэултата утТеста ти й готов в 15ч. и вэемеш Метро от варненската славна АвтУГАРА в 21.ч на 17 май,пУнИДЕЛНИК,кУга аджиба трябва си са эавърнал в цъфтящата ни родина?

# 126
Эначи ако реэултата утТеста ти й готов в 15ч. и вэемеш Метро от варненската славна АвтУГАРА в 21.ч на 17 май,пУнИДЕЛНИК,кУга аджиба трябва си са эавърнал в цъфтящата ни родина?

РедЕми, според мен, до 15 ч на 20 май трябва да си на границата.

# 127
  • София
РедЕми, според мен, до 15 ч на 20 май трябва да си на границата.
По-добре да се изкажат хората, които са правили тестове. Аз не съм от тях, но съм останала с впечатлението, че на тестовете пишат дата, а не час.

# 128
Час пише на касовата бележка. Тя е задължителна за теста за Турция. Друг е въпросът какво признава нашата гранична полиция.

# 129
  • София
Час пише на касовата бележка. Тя е задължителна за теста за Турция. Друг е въпросът какво признава нашата гранична полиция.
В такъв случай предполагам, че часът на касовата бележка е когато си платил, т.е. когато са взимали пробата, а не при получаване на резултата. Става още по-неблагоприятно в случая на Редеми

# 130
  • Варна и...духом на Босфора
Бря!
Вече няколко пъти правя эа Германия,и съм първа,рано сутринта,в 8,ч сабалян до 8.10 съм платила уже..эаради ранните ми полети по-ранУ .
Амчи ши ида в посл.мин.10.30,пак ши уточня със Ситилаб де,эасега обмислям ама и ветера ши гледам утде иди.
Ами съвсем луднах,гледам вечерАШКЪМЕМНУТУ эаради САръйер и Бинбиргедже эаради гледкитИ...HushedConfused

# 131
Пролетно настроение Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 16:22 от Kekāomakaliʻi

# 132
  • София
redemi, ако още си по Германия, правиш теста заради полета до България, мяташ куфарите във Варна и със същия тест хукваш към Истанбул. И там стоиш колкото ти душа иска. На връщане ще правиш друг, а можеш и да се карантинираш във Варна без да плащаш тест. Wink

Ох, каква красота! Да имаше как да съм там!

И реката от цветя е направо съвършена! Никога не съм я улучвала такава. Сините цветя цъфтят преди лалетата и тази картина май трае броени дни. Виждала съм синя река с почти зелени лалета, както и почти зелена прецъфтяла река с хубави лалета. Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 18:03 от Тaня67

# 133
Аз пък така и не я видях тази река, а толкова обикаляхме, ама беше жега, народ, бяхме се поуморили...пак трябва да се ходи! Grinning

Синичките са Мускари, майка ми ги има в градината от 100 години, никаква грижа не изискват, а са много красиви за бордюр. Вече са цъфнали, а лалетата й са на плътни пъпки без различим цвят.

# 134
  • Sofia
Ако ще има престрашили се за лалетата, да побързат! Гледала съм снимки от други години и все съм се възмущавала от ония, дето залягат в цветята, че да се снимат и те като същински китки едва ли не... Викам си тая година като няма много туристи ще е по-друго.. Нищо подобно, страшни фотосесии текат ви казвам. И пак тълпи руснаци, а мислехме, че са си заминали вече... ми не са.
В Гюлхане парка е приказно, почти всеки ден се отбиваме. Има толкова много зюмбюли, колкото не съм виждала през живота си, па камо ли на едно място, а как ухае само...
Когото не го притесняват мерките, смело да идва! Има някои минуси, но липсата на тълпи може да е огромен плюс. Тези пък, които обичат именно лудницата и хилядите заведения, съветвам да изчакат, защото в момента ще бъдат разочаровани. Вярно, никой турист не си е легнал гладен, но не е същото като да хапнеш и пийнеш на място. Иначе корабите си кръстосват Босфора, рибарите хвърлят въдици, алъшверишът си върви, местните само чакат да се покаже малко слънчице и са по паркове и плажове... хубаво е, макар и адски ветровито. 
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт