Истанбул [тема 54]

• 57 501
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Имайте в предвид , че в Ptt , в Истанбул досега не съм срещал чиновник, който да знае чужд език, така че имайте търпение. Първоначално май имаше за попълване на някаква бланка. Но ако имате инсталиран офлайн Гугъл Транслейт все ще се разберете. Иначе после, като се наложи наново да  вкарвате  пари е по-лесно.
 Наистина най-добре е в техните пощи, поне там няма как да ви излъжат с това , с колко захранвате винетката.

# 316
Моля да не ме хокате😊  ще задам един от най-досадните въпроси, но намирам инфо само за  К. Андреево, но не и за М.Търново. А ми трябва сигурно инфо, ако ни върнат за ПСР ще ми е фатално (свързано с лечение ни е пътуването )
Та... може ли да се влиза през М.Търново с бърз антигенен тест?

За HGS системата мисля, че мъжът ми изтегли приложение мобилно . Ще го питам довечера .
В него може  да се проверяват задължения.
Като  и можете да платите с карта в сайта им от БГ ( в краен случай) . Първият път не можахме да си купим стикер и затова платихме като се прибрахме в БГ.

# 317
  • Димитровград
Няколко поста над вашия има информация за минаване с антигенен тест на Малко Търново.
https://bg-mam.ma/p/1322929/42957683

Пътувахме с ТА - 4 дни, 3 нощувки.  Преди тръгване си направих антигенен тест, приятелката ми беше със сертификат за ваксинация, а имаше хора от групата и с ПСР тест. И за антигенният и за ПСР теста трябва имена да са изписани както в паспорта и да е вписан номера на паспорта.
....... Забравих да напиша, че и на излизане от Бг, и на връщане минавахме през Малко Търново.......        

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 21:06 от papaone

# 318
Няколко поста над вашия има информация за минаване с антигенен тест на Малко Търново.
Прочете ми запитването пак ...
Няма да пътувам с ТА и няма да минаваме през КА.
 Направете ми принскрин за инфото за МТ ще съм ви благодарна ....

# 319
Прочете ми запитването пак ...
Няма да пътувам с ТА и няма да минаваме през КА.
 Направете ми принскрин за инфото за МТ ще съм ви благодарна ....

най-отдолу в поста мацката е написала, че са минали през малко търново. не вярвам да има различна регулация за ТА и частни лица.

# 320
Защото жена в пазарската тема се оплака, че е звъняла на МТ и от там са и казали, че не може с бърз тест. После е звъняла втори път и са и казали, че може.  
А както писах не отиваме на пазар и ни е важно.

# 321
Ако ми беше важно, щях да пусна пср.
Ако не ти е късно, от четвъртък пътуваме за 4 дни, макар с ТА, приятелката ми с бърз тест, ще пиша после.

# 322
Защото жена в пазарската тема се оплака, че е звъняла на МТ и от там са и казали, че не може с бърз тест. После е звъняла втори път и са и казали, че може.  
А както писах не отиваме на пазар и ни е важно.

Ако се притеснявате и няма достоверен източник на информация, направете ПСР. Другият стрес е достатъчен, за да си причинявате и това. Аз съм много доволна от обслужването на Геника в това отношение ( домашно посещение), защото буквално ни спасиха, когато се наложи да тръгенм от днес за утре пред празници и лабораториите обявиха гордо, че тестове ще правят чак на 25.05. ( на 24.05 трябваше да сме в Истанбул).

# 323
В столицата едно 😢...
Мъжът ми преболедува  Ковид, ако става въпрос, но лабораторията  ( Лина) не иска да му издава ПСР на английски и да впише  данните от паспорта му, защото бил направен с направление от ЛЛ. Оплакваме  се на РЗИ те казаха, че не ги интересува какви ги вършат лабораториите...

# 324
  • Русе
В помощ на тези, които ще попълват бланка за HGS стикер. Снимала съм си го преди 3 години от турската тема и ми беше много полезно. Цените обаче вече не са актуални.
Допълвам - носете и големия талон, или негово копие. На нас ни го искаха.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 00:48 от viki_1974

# 325
В столицата едно 😢...
Мъжът ми преболедува  Ковид, ако става въпрос, но лабораторията  ( Лина) не иска да му издава ПСР на английски и да впише  данните от паспорта му, защото бил направен с направление от ЛЛ. Оплакваме  се на РЗИ те казаха, че не ги интересува какви ги вършат лабораториите...
А защо не го направите през системата за генериране на новите сертификати? Там има две опции - за ваксинирани и за преболедували. Снощи го направихме ние - аз съм ваксинирана, ММ беше болен март месец. Трябва да въведете само ЕГН, ЛК и телефонът,  който е подаден за връзка с РЗИ при теста. Става за минути, надявам се важи и за Турция като официален документ за преболедуване.
А някой дали е наясно - нали за децата пише, че могат да влезнат без тест при ваксинирани родители. Ако единият родител е ваксиниран, а другият преболедувал дали пак важи същото?

# 326
  • където ми е най-добре
За децата /едното на 6г. а другото бебе/ при двама ваксинирани родители не са ни искали тестове и не е имало проблем. Пътувахме с кола през КА на 26.05.
И дезинфекцията наистина е поскъпнала и вече е 30 лири.

# 327
Защото не зная, че и за преболедували е този сертификат😯.
Благодаря Ви. Звъняхме поредната седмица на РЗИ - Варна не ми казаха този вариант. Те даже не знаеха и кой трябва да издава "официалният докумен за преболедували"...
P.S  а трябва ли да бъде подпечатан от някого?

# 328
Не, не трябва.

# 329
Аз искам за Пср да питам. Правиш на отиване в Бг 48 часа преди това и после в Турция на тръгване, така ли? Амакъде го правиш? Има си осбособени места ли?
Нещо аз това не мога да си го обясня.
Трябваше да се ваксинирам преди 2 седмици, но съм настинала и отложихме. Обаче не се оправям бързо и като нищо да изпусна срока, и да се наложи да правя ПСР. Пътуваме на 25 ти Август, живот и здраве. А между 1ва и 2 ра игла трябва да минат 28 дни, та може изобщо да не го хвана срока ако не успея да си сложа ваксина до седмица.
Затова питам.
Писах на тези Taht Истанбул за снимките, но не ми отговарят. Исках да резервирам час и дата за фотосесия, за да не чакам по опашки. Трябва скоро да запопнанда набелязвам обектите по дни, ако не ми допада плана на агенцията. И заведения за хранене.

Общи условия

Активация на акаунт