Истанбул [тема 54]

• 57 479
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Навсякъде пише, че сертификата важи. И ние на това разчитаме. Написано е съвсем ясно, не вярвам да не стане, не е логично да ви искат и пср-и щом имате ваксина и сертификат за нея.

# 406
Някой минал ли е границата само със сертификат за пребуледуване на ковид,защото аз съм със сертификат за ваксинация но мъжът ми прекара ковида и си извади въпросния сертификат за пребуледуване,но като чета повечето минават с бързите тестове.До сега не съм чела някой да е минал само с въпросния сертификат.Благодаря
В петък моя приятелка мина. Малко й се чудили какво е , но като си е показала положителия тест се е оправила работата.

# 407
Тинчето, благодаря за идеята за другите дворци! Ще разровя и ще го измислим. На 11г и на 4г са ни девойките, повече са по забавленията, отколкото по историята,но гледам където е възможно да вмъквам и културна нотка в туристическите ни пътувания.

# 408
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Принципно е грешно Истанбул да се дели на европейски и азиатски, всеки район е различен. Едно е да отседнеш в Нишанташъ и да замръкваш в Кадъкьой и Бейоглу, друго е да си отседнал в Балат, например.
Лично аз, след всяко ходене имам различни впечатления, но сме коментирали вече, че хората стават все по-нахални и примитивни, така да се изразя. Все пак поздравявам всеки, който е харесал Истанбул, въпреки опитите на ТА да развалят престоя на всеки качил се в рейса им Grinning

# 409
Привет на всички,предстои ни пътуване в Истанбул и едно въпросче ако може.Някой минал ли е границата само със сертификат за пребуледуване на ковид,защото аз съм със сертификат за ваксинация но мъжът ми прекара ковида и си извади въпросния сертификат за пребуледуване,но като чета повечето минават с бързите тестове.До сега не съм чела някой да е минал само с въпросния сертификат.Благодаря
Ако не ни мине котка път вторник срещу сряда ще минем МТ
В петък минахме с бързи тестове МТ и се върнахме на същият ден.

Днес мъжът ми се мъчи да си изкара сертификат, че е преболедувал от сайта ( понеже лабораторията не иска да му преиздаде изследването-положителното от март месец на английски)

Но за всеки случай ще си пусне и бърз тест, ако не го признаят.
 Та ще мога да ви дам инфо  в сряда късният следобед или вечерта.

# 410
Привет на всички,предстои ни пътуване в Истанбул и едно въпросче ако може.Някой минал ли е границата само със сертификат за пребуледуване на ковид,защото аз съм със сертификат за ваксинация но мъжът ми прекара ковида и си извади въпросния сертификат за пребуледуване,но като чета повечето минават с бързите тестове.До сега не съм чела някой да е минал само с въпросния сертификат.Благодаря
Ако не ни мине котка път вторник срещу сряда ще минем МТ
В петък минахме с бързи тестове МТ и се върнахме на същият ден.

Днес мъжът ми се мъчи да си изкара сертификат, че е преболедувал от сайта ( понеже лабораторията не иска да му преиздаде изследването-положителното от март месец на английски)

Но за всеки случай ще си пусне и бърз тест, ако не го признаят.
 Та ще мога да ви дам инфо  в сряда късният следобед или вечерта.

Благодаря ви

# 411
Ами моловете наистина ги пропуснете Simple Smile, и ако си вадите карта за транспорт, няма за какво да записвате и другите екскурзии. Аз като "опитна" да се изкажа, хаха
Наприемер в Долмабахче пишеше, че аудиогайда е безплатен, съответно не ви трябва ТА. Нашия местен екскурзовод беше гола вода, не ми трябваше изобщо. За корабчето също, за автобусна обиколка също.  За вечеря в ресторант...тук ще получиш съвет за заведения. Аз лоша храна не ядох, и доста евтина. Така че и за вечеря не виждам смисъл. Общо взето не е трудно да се оправиш в Истанбул, като във всеки голям град.
Съжалявам, че разчитах на ТА Simple Smile за първи и последен път. Вече и на северния полюс да ида, ще е без ТА. Грешни пари.
На кулата исках да ида, ама нямаше време( и компания).

# 412
  • София
Тинчето, благодаря за идеята за другите дворци! Ще разровя и ще го измислим. На 11г и на 4г са ни девойките, повече са по забавленията, отколкото по историята,но гледам където е възможно да вмъквам и културна нотка в туристическите ни пътувания.
Тогава Бейлербей сигурно е по-подходящ от Долмабахче. На 4 години е малка и може да се отегчи от големия дворец. Кючюксу е много приятен, но е по-скоро вила, а не дворец. Няма да се впечатлят.  От друга страна в момента разглеждането на Долмабахче ще е удоволствие, защото липсват туристи. Ако оставите за друга година, едва ли ще е така. Отделно, че блясъкът му е ненадминат в сравнение с Бейлербей, Топкапъ или останалите дворци. В градината на Долмабахче има и зоокът. Wink

За мен Аквариума във Флоря е по-интересен и има много забавления за децата. Не са само рибите, а има куп интересни неща за пипане, ръчкане, лягане и т.н. Достъпът вече на практика е еднакъв, защото Мармарай минава от там и дали ще се качите на едното метро или на другото е все едно.

Snow_White5, преди време писах пак същото. Записвай екскурзии, които няма да ти объркат плановете. Например корабчето. Ако агенцията реши да е в 14 или 15 часа, така ще ти разкъса времето в този ден, че никакъв план не можеш да направиш. Ако примерно си в Топкапъ, вместо да се наслаждаваш на спокойствие, само ще гледаш часовника, за да не пропуснеш предплатената екскурзия.

# 413
Таня ами аз затова искам да водя план от тях за да си преценя кое и какво отсега но такъв няма толкова рано и ще е в последния момент.

# 414
Здравейте Simple Smile
Чета ви от много време, но не съм писала никога... Влюбена съм в Истанбул..беше любов от пръв поглед, неописуема и силна.. 2015-та година отидох с братовчедка ми с агенция. На следващата година се върнахме пак, този път в доста по-разширен женски състав, отново с агенция, но си обещахме, че всяко следващо завръщане ще си организираме сами. Справяме се чудесно с ориентацията. Нужна ни е само карта на Истанбул и естествено такава за градски транспорт. Последваха още две пътувания до любимия град, в хотел, избран от нас през booking. Пътувахме с автобусите на Метро. 2019-та година, когато си тръгвахме се зарекохме, че на следващата година вече ще се върнем с кола. Е, 2020- та беше нулева...не пътувахме, но на 02.06.2021 се натоварихме 4 жени и заминахме. Признах една от приятелките си за истински герой! Шофира спокойно и търпеливо. Спяхме на 50 метра спирка Каракьой на трамвая. Трафикът беше абсолютно невъзможен за нашите представи, но наистина е хиляди пъти по-удобно. Беше вълшебно, толкова чакано и мечтано пътуване....С маски, с тестове...беше ми все едно. Бяхме там, разхождахме се, наслаждавахме се.. Бяхме решили да е лежерно, без тичане и препускане. Хапвахме, пийвахме кафенце, не бързахме за никъде, та нали пак ще идем. И се надявам да е скоро! Още не бяхме тръгнали обратно и вече чертаехме планове за следващия път Simple Smile
Желая на всички здраве, усмивки и осъществени пътешествия! Истанбул ни чака, шумен и шарен!

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 15:45 от Gerit0

# 415
  • София
Аууу, Gerit0, заредих се от поста ти. Благодаря ти за сладкия мини-разказ! Revolving Hearts

Аз не се наемам да шофирам в Истанбул - мен в София ме е страх и се опитвам да го огранича, камо ли в Истанбул. Grinning

# 416
Аууу, Gerit0, заредих се от поста ти. Благодаря ти за сладкия мини-разказ! Revolving Hearts

Аз не се наемам да шофирам в Истанбул - мен в София ме е страх и се опитвам да го огранича, камо ли в Истанбул. Grinning

Аз също не бих, честно казано. Когато пристигнахме в хотела им казах, че ако аз бях шофьор, щях да зарежа колата в някое задръстване и всеки, със сакче през рамо, да си търси решение Laughing

# 417
Минаваме в момента КПП МТ мъжът ми със сертификат изтеглен от сайта, че е преболедувал. Носим и положителният му тест. Аз съм с бърз антигенен.

# 418
  • София
Günaydın /Добро утро/ от Истанбул, който продължава и след пандемията да е най-красивия град на света.
В историческата част на града наистина на някои, които не са свикнали с ориенталския дух атмосферата може да се стори грубо казана "циганийка", но се извинявам, че ще ГИ поСЪВЕТВАМ :
Отидете в азиатската част на града, преминете покрай азиатската част на Босфора и ще усетите, че града живее не в 21, а в 22 век с невероятно красивите си квартали, улици и технологии. Ако Ви спусна в тях само ще се питате, кое ли е това райско кътче на света, където и аз бих искал да живея.
Добро утро от някои от символите на града, които винаги ще останат такива независимо от трансформациите в тях или в заобикалящия ги свят.
 Добро утро и от новата най-високата сграда в Европа, която Ви дава възможност да се насладите на невероятни гледки. От Златният рог до Черно и Мраморно море и от Европа до Азия.
Добро утро и подарък за всички, които обичат Истанбул-  една невероятна двойна дъга, изгряла  и окъпала в светлина града след проливния дъжд!

Скрит текст:

# 419
Ох,Роже, завид, завид. Напълни ми рано сутринта очите и душата. Ще чакам да разкажеш повече лични впечатления за новата кулата, че ние миналата година доста пъти минахме покрай нея и й се радвахме. Весело да си изкарате и пускай по някоя снимка , моля !

Общи условия

Активация на акаунт