Истанбул [тема 54]

• 57 564
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • Свети Влас
Четох го в страницата на https://www.facebook.com/Nisikli-travel-agensi-537759923361627
Сега гледам, че май са си изтрили публикацията, в което пишеше това !

# 196
  • София
Беше прекалено хубава тази информация, за да е вярна Simple Smile
Наминавам и аз тук да се информирам относно актуалната ситуация, защото искахме за 24 май да заведем децата в този космополитен град, който освен всичко останало предлага и увеселителен парк и голям аквариум, но вече е ясно, че няма да успеем. Аз съм била там 2 пъти по работа да го наречем за по 1 седмица през 1994г и 2000г и ми е толкова интересно след 20 години да видя кое е промено, кое не, а и аз с други очи и акъл ще гледам все пак.

# 197
  • София
Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа традиционно публикува в своя Twitter актуализирана седмична статистика за броя на заразените на 100 хиляди население във всяка от 81-те провинции в Турция. В Истанбул има голям спад на заразените. Броят на случаите намаля от 360 на 184,78 за последната седмица 🙂

# 198
Четох го в страницата на https://www.facebook.com/Nisikli-travel-agensi-537759923361627
Сега гледам, че май са си изтрили публикацията, в което пишеше това !
Сега пише, че от 01.06. се очаква да отпадне. Не знам откъде черпят информация...

# 199
  • Варна
Все пак са турска агенция и са по в час какви са  шансовете да отпадне . Гледам, че за юни вече са си подредили датите с екскурзии в Турция.

# 200
Не мога да редактирам предният ми пост, хубаво е да има повече време за редактиране !
От  19.05.2021г   отпада    изискването   за  представяне  на  PSR тест  при  влизане  в  Р Турция за  български   граждани

Колко хубава новина! Ама дали е вярна? Дано си остане така до края на Август,че аз съм на ръба да се ваксинирам и още се чудя. На нас от агенцията ни казаха, че има голяма вероятност да отпадне и да важи и документ за ваксина само. Мм има ваксина вече, аз още се помайвам дали да се ваксинирам. Нещо не мога да ги реша, но това е друга тема.
Благодаря за полезната информация.

# 201
  • София
Не мога да редактирам предният ми пост, хубаво е да има повече време за редактиране !
От  19.05.2021г   отпада    изискването   за  представяне  на  PSR тест  при  влизане  в  Р Турция за  български   граждани

Колко хубава новина! Ама дали е вярна? Дано си остане така до края на Август,че аз съм на ръба да се ваксинирам и още се чудя. На нас от агенцията ни казаха, че има голяма вероятност да отпадне и да важи и документ за ваксина само. Мм има ваксина вече, аз още се помайвам дали да се ваксинирам. Нещо не мога да ги реша, но това е друга тема.
Благодаря за полезната информация.
И аз вчера се подлъгах и реагирах първично, защото съм зажадняла за Истанбул, ама не би. Почти веднага останалите в темата опровергаха, снощи се чух и с познати в Турция, няма такова нещо.

# 202
  • Свети Влас
И аз се подведох, затова го споделих

# 203
И аз се подведох, затова го споделих
По-добре си редактирайте поста с грешната информация! Доста хора четат и като нищо някой ще се подлъже..

# 204
Момичета, глесах влог от Истанбул и видях място, на което се правят снимки с носии на султанки на върха на една сграда, вижда се цялият град. Но, момичето не спомена къде е, дали  е Сапфир? Може ли да ме насочите, че имам огромно желание да си направя такава снимка. Малко солено ще ми излезе, но гледката е уникална. Някой ако е ходил, ако се е снимал нека да каже много ли се чака, много ли е високо, че имам проблем с височините,изпадам в паника, корема ми се обръща, чувствам се зле и много ме е страх.
Та не знам дали ще стигна дотам изобщо. Виждала съм разкошни снимки, с приготвена маса, с храна, с гълъби, хвърчащи наоколо, морето отсреща. Предполагам се сещате за мястото. Много, много красиво!

# 205
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Без да видим видеото няма как да отговорим точно, има много площадки за снимки.

# 206
Момичета, глесах влог от Истанбул и видях място, на което се правят снимки с носии на султанки на върха на една сграда, вижда се цялият град. Но, момичето не спомена къде е, дали  е Сапфир? Може ли да ме насочите, че имам огромно желание да си направя такава снимка.

Здравейте, мисля, че говорите за това място. Не съм ходила и не мога да дам повече информация.

https://www.facebook.com/tahtistanbul/

https://tahtistanbul.com/en/gallery/photo-gallery

# 207
  • София
Момичета, глесах влог от Истанбул и видях място, на което се правят снимки с носии на султанки на върха на една сграда, вижда се цялият град. Но, момичето не спомена къде е, дали  е Сапфир? Може ли да ме насочите, че имам огромно желание да си направя такава снимка. Малко солено ще ми излезе, но гледката е уникална. Някой ако е ходил, ако се е снимал нека да каже много ли се чака, много ли е високо, че имам проблем с височините,изпадам в паника, корема ми се обръща, чувствам се зле и много ме е страх.
Та не знам дали ще стигна дотам изобщо. Виждала съм разкошни снимки, с приготвена маса, с храна, с гълъби, хвърчащи наоколо, морето отсреща. Предполагам се сещате за мястото. Много, много красиво!
Това е Taht İstanbul. Покривът, на който се правят снимките е съвсем близо до Сюлеймание. Изключително популярна атракция. За съжаление миналата година заради пандемията като ходихме беше затворено. Но в момента работи и се надявам този път да имаме късмет и да се качим. Така че може да очаквате снимки от върха след около 20 тина дни Simple Smile
Опашките обаче там са огромни.
Имаш няколко варианта за качването.
Първият е най-сигурен. Плащаш 400лири на човек за фотосесия и се качваш без да чакаш ред.
В цената влизат професионална фотосесия от фотографи на студиото+ 200 сурови снимки + възможност да снемаш с твой фотоапарат+ костюми на султани, султанки.
Вторият е да платиш само такса от 100-150 лири на човек, за да се качиш горе на покрива, за две три минути максимум. Снимаш с твой фотоапарат и в цената отново влизат костюмите.
Ето ти и точния адрес на покрива, но нали ти казвам на 100 метра е от джамията Сюлеймание:
Süleymaniye Mah. Siyavuşpaşa Sok. 14

Ето ти и сайта на студиото, ако те интересува по-подробна информмация.

https://www.tahtistanbul.com/en

# 208
Дам, точно това е мястото.

Леле, ще чакам нетърпение снимки оттам значи. ММ ще припадне като му кажа, но е свикнал с моята страст да се снимам с исторически костюми. Много благодаря за инфото. Ще разгледам. Напълниха ми се очите. Ще чакаме снимки.

# 209
Момичета, къде правят бързи PCR тестове, по възможност с домашно посещение? В Геника няма часове за утре, вероятно заради празниците... Трябва ми резултат до вечерта или най-късно в неделя сутрин?

Общи условия

Активация на акаунт