За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 802
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
И ние днес към 16:00 ч сме на ваксина против морбили , личната каза , че няма проблем да излизаме навън и да се къпе , но да не сме между много хора .

# 196
И аз така мисля,но да питам.🙂Преди обяд излязохме за около 40мин.но беше облачно и само в количката,обикаляхме парка да дойде време за кухнята

# 197
Офф това морбили.. Педиатърката ми твърди, че след тази ваксина няма никакви странични ефекти. Точно 10 дни след поставянето и, двете вдигнаха 37,5. Предположих, че е от ваксината, защото съм чела, че ако има нежелана реакция се проявява 7-14 дни след това. Обаче педито, от зор да не ме убеди, че е права, ни прати да правим ПСР тестове, защото беше сигурна, че е Ковид. Е, не беше. За 2 дни я  смъкнаха, без никакви лекарства. Не беше много по темата, ама ми се притиска  да се оплача 😄

# 198
  • Германия
То зависи и как я мерите, но 37,5 си е нормална температура

# 199
До 14 дни малеее 😱😱😱
Ще я следя изкъсо👍
Браво че не е било Ковид ♥️

# 200
  • Пловдив
Нашата е на земята от 3- месечна- имаме килим в хола, а в нейната стая е с килим Еко Плей.
Сега е на 7+++ , тази седмица ще обезопасяваме контактите и ъглите.

# 201
А тази ваксина на крачето или рамото се поставя . За морбилите говоря

# 202
Ние пък живеехме на квартира на 1ет. И долу пода беше студен. Малката стоеше на разпънатия диван, ограден от всякъде. После като се преместихме у дома и я пуснах на 8м да пълзи на ламинат.
Ваксината не помня къде се биеше. Ние просто пропускахме банята него ден, иначе не съм се съобразявала за разходките. Излизали сме си същия ден. И слагах кул пач като се приберем вкъщи. Знам, че не е хубаво да се кисне инжектираното място, иначе няма проблем напр да се измие дупето, ако е сложена в крака. Предполагам и за лек душ също няма да има проблем.

# 203
Специално Морбили може и в крачето, и в ръчичката да се сложи. Нашата педиатърка  я сложи в крачето, каза че мускулите на ръцете са още слаби.
След ваксина не го къпем и ние. След Морбилито бях поограничила малко контактите.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 14:05 от toni1189

# 204
От третият месец е само на пода ,нямаме килими никъде.Първо беше на активната гимнастика,после като пропълзя където си иска ходи .
След всяка ваксина съм я къпала и извеждала,нямали сме проблем.След първите две ваксини във вторият месец беше доста крива само.

# 205
  • Пловдив
След морбили съвета е две седмици да не се събира с много хора, за това време може да направи странични реакции - обрив, температура и т.н.

# 206
С много хора какво ще рече?Примерно ако се разхождам с приятелка ?Или само двете и с баща й да излизаме?Защото моя позната не среща детето с външни хора след всяка ваксина.

# 207
И аз това се зачудих...събота ще ходим само при баба й...
А по площадките има деца ....🤔

# 208
  • Пловдив
По-скоро между много деца, поне това съм чела от различни източници, че между деца по-бързо пламват вируси, а при поставяне на ваксината имунитетът на детето спада.
За ваксините до морбили /само тя ни предстои в бъдеще/, не съм го "ограничавала", ходил е на плуване, навън, къпала съм го и т.н.

# 209
  • София
От 3-4 месец е на земята постоянно. Вкъщи е паркет, плочки и мрамор. Не се задържа само на постелката, редовно е някъде другаде.

След ваксина не го къпем същия ден. Всеки път напомня педиатърката, нищо че ние знаем. И внимаваме само на следващия ден да не стои на течение примерно. Но сме си излизали на разходки. В момента се срещаме и без това с ограничен брой хора.

Общи условия

Активация на акаунт