За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 136
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Изписаха ни сироп,но са го спрели имаме прахчета два пъти на ден по едно прахче те са десет ,значи за  5дена (даже днес ни е последното).Незнам дали да продължаваме.🙄Тоест си изпи опаковката.
Давам в 10ч с 30 мл ам и след вечеря  давам й по -малко да не ми откаже млякото 😄

П.с.вас поне ви прегледаха,на нас по телефона ни го изписа, в делничен ден звънях,само й казах че има т.....
Мисля да я сменям,но това е друга тема......

# 511
Прегледа го обстойно , прослуша го , чисти са му гърдичките , само леко му е зачервено гърлото, изписа ни куп лекарства да видим до сряда как ще и ако има още температура да го заведа пак . Направо тия дни не знам къде се намирам

# 512
Здравейте!
Кога усетихте за първи път бебето и колко често го усещате ?

# 513
Може би глупав въпрос, но в какви магазини продават лъжички за бебета? 🤔 Не съм обръщала внимание до сега или поне не се сещам 🤭

# 514
Детски магазини,бебе борси,ДМ.

# 515
Може би глупав въпрос, но в какви магазини продават лъжички за бебета? 🤔 Не съм обръщала внимание до сега или поне не се сещам 🤭
Също във Фантастико, Хит.

# 516
Здравейте!
Кога усетихте за първи път бебето и колко често го усещате ?

В корема ли? Към 5тия месец вече бях сигурна, че е бебето иначе в началото като вътрешен гъдел го усещах. Започна около средата на 4 месец. После един път яко ме заболя корема и по навик си го разтрих та да се успокои и получих ритник дето се видя външно, последван от този гъдел. Тогава ми стана ясно какво става в действителност 😀 а относно колко често- имаше дни, в които беше диво ритане и дни, в които все едно имах балон вместо корем с бебе вътре. Абсолютно нищо до вечерта, и тогава се почваше реванша...

# 517
При какви симптоми педиатрите "преглеждат" бебета по телефона? От прочетеното в тема оставам с впечатление, че зависи от лекаря.

# 518
Ние бяхме само с т.и така ни ,,прегледа"за мен е потресаващо и се чудя има ли други такива доктори🙄 ....Затова мисля да я сменя...

Сега видях че вит.ц се разтваряло,ампулата😭 ..аз не съм я разтваряла за малката...а директо в лъжичка...това грешка ли е🙄

При зачервено,възпалено гърло какво давате.Чудя се дали не е пропуснала да ни изпише нещо ..пие вит.ц и Дефендил...Мисля да се обадя пак...

# 519
За зачервено гърло пръскам Голанил. Ампулата витамини Ц и аз я давам директно в лъжичка, нищо не разтварям.
Понякога ни вика за преглед, друг път не.. В повечето случаи май сме ходили.

# 520
  • Пловдив
От както започна пандемията, педиатъра си е сложила надпис в супердок, че пациенти с Т, кашлица, хрема, болки в гърлото, отпадналост и подобни, да не ходят в кабинета, а да се обадят по телефона. Дъщеря ми септември 2020 почна ясла и през седмица беше болна. Първия път по телефона я "прегледа", изписа Авирон тогава. От тогава до март 2021 ходих на частен педиатър, на всяко ходене по 40 лв преглед. Сега обаче звъня, казвам какво и е и ако е заместващ педиатър, никога не ни връщат. Вече втора седмица е болна и 4 пъти ходим да я преслушват, но не е нейния педиатър. И аз вече се замислям дали да не я сменя.
Витамин Ц и аз не знаех ,че ампулата се разтваря във вода, давам си я директно в лъжица.

# 521
Ето как протече и нашият "преглед":
1. Звъня от сутринта, вдигна ми в късния следобед;
2. Слушаше ме с половин ухо, съмнявам се, че чу и половината от това, което казах;
3. Изписа ми капки за нос и витамин С и... ми пожела "Приятен ден", онемях, ами нещо за кашлицата викам, измънка някакъв сироп, дори не разбрах как се казва и затвори;
4. Нито попита как се чувства детето, дали се храни,  има ли алергии, вдигало ли е температура, да ми каже какво да правим, ако се влоши, нямам думи, още не мога да дойда на себе си.
Утре ще я водя на частен педиатър, срещу 55 лв. детето ми няма да е заразно и ще може да го прегледа лекар. Да, знам, че са претоварени, уморени и изнервени, ама това е жива пародия на здравеопазване.

# 522
За мен е правилно да се приемат децата и да се преглеждат.Не винаги нещата се виждат и чуват, отделно бързо се развиват. Нашата веднъж спомена това за температурата, но въпреки това понеже е малка си я приема и следи, колкото пъти решим отиваме, което е нужно пуска за изследване и преглежда.По вайбър комуникираме най-често независимо ден и час, но не винаги успява ако има работа, напълно разбирам и само ако е нещо спешно съм звъняла и притеснявала.Отделно тя ми е казала, че може и за прегледи и болнични и подобни бележки също, извънреден час или смяна, само трябва до знае предварително т.е да звънна.

# 523
  • Пловдив
Изобщо не мога да си представя някой да лекува детето ми по телефона. Ползвала съм вайбър за лечение по снимка, но беше 21ч., да не говоря, че ако детето ми вдигне температура, първо за сваляне аз ще направя опит, стигна ли до педиатър, ще е за преглед не за догадки.

# 524
Всичко стана платено...джоба да е пълен и нашия преглед беше 50 лв онемях...но няма как...бяхме се притеснили ....
Поне докторката си свърши работата,зададе ми въпроси,подробно ми обясни всичко,пусна й кръвни.Доволна съм!
 Бих я сменила с нея,въпроса е че тя е само педиатър и ще ми трябва направление всеки път или плащам ....
Дори си даде номера и Вайбър.Каза ако се наложи няма проблем да я потърся.Естествно не злоупотребявам.
Писах веднъж като излезе обрива.Тя ми отговори.🙂

Общи условия

Активация на акаунт