За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 852
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Зачервяването е от напъни да го гушиш да стои прав. Само така е спокоен, а като легне реве. Това четох, че става понеже налягането в главата се повишава и го боли повече.
Зъби са със сигурност, постоянно търси да ме хапе и като му дам пръст се чеше с него много настървено.
Днес ще взимаме панадол, той цял ден не е спал от дискомфорт. Направо е друго дете, много ми е жал как се мъчи..

# 676
  • София
Сещам се и за вариант скок в растежа (около 4 месеца и половина  - 5). Когато са раздразнителни, не спят добре, проявяват претенции (например носенето на ръце), будят се често и не се наспиват. Малкият мина през това + регресията в съня, която продължи 3 седмици.

# 677
Да, това също може да е в комплект с другото. Уж по един календар гледам скоковете на растежа и има от 9 май, но може да го е почнал по - рано.

# 678
  • Несебър
Малкият е забравил да погледне календара 😉

# 679
Мойто чаве претърпя и скок (четвърти), и регресия в съня, и двата долни зъба едновременно. Исках да си тегля ножа, бяха двете най-тегави седмици в живота ми. В 3+++ пробиха долните резци. Дори и сега когато избиват и пробиват четири едновременно (горнитв резци и горните кучешки) и е отново в скок в 5+ ми е бая по-леко, отколкото ми беше тогава. Внимавайте с Калгела, има лидокаин в него. Пансорал ми каза педито на мен, зъболекарката ми потвърди, че е с изчистен състав. Панадол в най-краен случай.

# 680
Yan, първо би трябвало да излезнат долните два резеца. При нас стана бавно - месец и нещо  преди да излезнат започна да киселее. Най-трудно бе няколко дни преди да избие зъбчето - през нощта се будеше през 30мин с плач, и доста ме хапеше като суче. При нас много помага да го разсейвам с песни, играчки и гушкане, както и много кърмене, не съм ползвала гелчета.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 20:53 от Hydra 💙

# 681
Много ви благодаря! Определено е супер кисел не само от зъби. Оставям го в шезлонга примерно където много обича, и се захласва чак от пищене. Взимам го и млъква и е спокоен. От всичко киселее и ме е весел като преди. Почти не раздава усмивки. Явно и при нас се съчетават регресия, скок и зъб. Какво ме чака като и аз имам проблеми със съня просто.. No Mouth

# 682
  • Пловдив
Yan, и аз минах през такова нещо, но с добавка колики. Спане само върху мен, за да мога и аз да спя, то колко ли можеш да спиш така, но по час съм дремвал на всяко нейно спане. Беше 2-3 дни само. После почнаха сериозните кризи със зъбите и тогава съм давала Панадол, но половината доза от разрешената за съответната възраст/кг. Вече е на 2,5 г и още чакам долните последни кътника. Ужас! Кисела е, мрънка за всичко, не иска да си мие зъбите, иска основно хляб, даже понякога и не яде (по принцип е доста ящна) и всичко това + бебешки пубертет. Чудна картинка. Ако трябва да съм честна, предпочитам периода с коликите.

# 683
Да не те плаша, но първите зъбчета ги чакахме 4-5 месеца с будене с рев всяка нощ по 4-5 пъти минимум. Напоследък е доста зле положението, с часове не може да заспи, буди се с пищене и по 100 пъти на вечер. Чакаме останалите зъби от 3 месеца. Няколко седмици неспане и будене вечер хич не ме плашат, над половин година се редуваме, за да може някой от двамата да поспи 6-7 часа. Преди това 2 месеца колики. Всичко на всичко, е имало спокоен сън около два месеца - от 2-я нататък до края на 4-я някъде.

# 684
При нас найййй- трудно ...излязоха първите четири кътника...ставане посред нощите с  рев .....не можем да я приспим по един час🤯 ....зомбита станахме....и се събраха по два един след друг,голяма серия беше ...ад 😭😭😭😭
Сега вади кучешки,друго си е пак се буди и се мята ...но заспива бързо 🥳

# 685
Първият се съчета със скок, колики и регресия. Добре, че беше гърдата. Направо бях пресушена 🤪
Сега с втория , пак същите “екстри”, но  вдигна много висока температура. И пак денонощен запой + малко Генгигел. 😀

# 686
Стопли се,гледам децата рисуват с тебешири, днес си намери едно малко парченце
тебеширче и не го пусна през цялото време😄🌞...та от  къде купувате тебешири?

# 687
В Джъмбо и в книжарниците има.

Момичета, от два дни дойде ли време да яде пюре някакъв тигър се събужда в сина ми и почва да ръмжи, да се напъва, почервенява целия и не иска да яде. До онзи ден изяждане цяло пюре. Вчера и днес не искаше нито моето домашно от чушка и картоф, нито това от тиква купено. Пюрето е вкусно, чушката в сладка и червена, картофът е много ароматен, има мъничко ги в пюрето и съвсем малко сол , дори на мене прима балерина в яденето ми харесва. Не знам какво му е

# 688
Чувала съм, че заради зъбите понякога отказват да ядат за няколко дни.

# 689
На периоди са с яденето, най-често зъби. Друг проблем може да е зачервено гърло или ако е болно детето. Случва се и при скок в растежа. Аз имам чувството, че един път в месеца малката набляга в някои дни само/предимно на мляко.
Ян, не знам дали е зъби. Ама в 4м е голям кошмар - скок в растежа, регрес на съня. Повече гушкане, ако помага. При нас не е имало проблем с първите зъби, освен дъвченето на всичко (но това го правят всички - опознават света, чешат венците и то до доста късно - на 1г още слагаше всичко в устата). Драмата беше чак на кътниците. Иначе сега се появиха почти едновременно 3 кучешки при нас. 4 може и да е пробил вече. Още не са пораснали изцяло, но нямаше драма при тях. Ако за някой е успокоение. Simple Smile Само ще вметна, че при нас сравнително спокойно растат зъбите до момента. Останаха последните 4 кътника. И там съм сигурна, че ще е драма, както при предните.
Тебешири купувам от книжарница или бебешки магазин, в който има играчки. Сапунените балончета са също голям хит. Децата като зомбита те заобикалят да им се радват. Joy

Общи условия

Активация на акаунт