За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 22 852
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Леле, у нас настава неистово пищене и ядосване. Мъжа ми отиде до аптеката за гелче за зъби, защото само това остава като причина. На 4м дали може да ги дразнят венците? Като легне пищи и почервенява целия от напъни, като го изправя е добре. Търка юмруци във венците. Ужас е..

# 661
Да не са колики? Нашият човек до към 6 месец имаше, а след това се появиха и от захранването. 🙄

# 662
Да няма запек, това с напъните и почервеняването ми звучи като запек

# 663
При нас с с коликите беше така само изправена искаше...на ръцете ни, изправена

# 664
Калгел помага за сърбящи венци. Нашето бебе е на четири месеца и половина и от трети месец го сърбят венците, плаче и хапе юмручета. Просто, венците се подуват и подготвят за зъбките. Колики има, продължава да пръцка и плаче. За тях давам Инфакол и Коликинд.

# 665
  • София
С това напъване и зачервяване и на мен ми се струва или запек, или колики.
Иначе зъбите малкият го дразнят от 4тия месец. Мажа с Дентокинд, взела съм да пробвам и Камилия, в големи кризи 2-3 пъти съм давала и Панадол. Друг е въпросът, че на 7+ още нито един зъб не е излязъл...Иначе всичко се хапе настървено, чеше се с каквото намери, случвало се е да го забърша със салфетка и да ревне, ако съм натиснала по-силно и го е заболял венеца.

# 666
И при нас е така . Не знам дали си внушавам , ни като че ли се успокоява когато я намажа .
Леле, у нас настава неистово пищене и ядосване. Мъжа ми отиде до аптеката за гелче за зъби, защото само това остава като причина. На 4м дали може да ги дразнят венците? Като легне пищи и почервенява целия от напъни, като го изправя е добре. Търка юмруци във венците. Ужас е..

# 667
Не, няма запек хич, нито колики. Намазахме го с някакъв гел какъвто имаше в близката аптека и заспа. Явно са венците да..... Само дано не е така всеки ден Cold Sweat

# 668
  • София
Всеки не през ден ,два.

# 669
Рано са почнали мъките.Пробвайте и Осадент пилули.

# 670
Аз какво ли не давах за тези зъбки , какво ли не мазах е реве та се късаше , сега с почнаха кътниците направо е ужас , но като че ли като го мажа с калгел се успокоява.. Вечер , като си изпие млякото , мажа обилно венците .

# 671
Здравейте! Със затоплянето на времето и летните дрехи сигурно са чести ожулвания и тем подобни при малките, както и ожилвания от пчели, хапане от насекоми. Може ли да ми кажете какво трябва да имаме със себе си винаги за такива ситуации? Опитвам се да си направя нещо като малка аптечка, която да ни е под ръка. Благодаря!

# 672
Аз съм си взела sos спрея на Биодерма и от две години го ползвам. Много бързо спира сърбежа.

# 673
Точно с калгел мажа, вчера помогна, днес е ужас. Моля разкажете ми какво става с тези зъби- по колко дни са така неспокойни децата и реват много? Понеже е на 4м, а зъб може да излезе и на 7м,дотогава да очаквам постоянно да е кисел ли?! Днес се дереше час и половина без спирка, чувствам се като зомби. Като пипам с пръст усещам леко релефно на горните венци и има 2 бели точки.
Бях гледала на един семинар, че 5,6 дни е по-тежко и после са по-спокойни. Така ли е? И първите зъби наистина ли са по-трудни и повече реват?

# 674
  • София
При нас е кисел доста вече 3ти месец. Избиха няколко бели точки (кистички) и тайно се надявах след тях и зъби, но никакви ги няма, релефно се усеща също, но горния венец не е надут, долният е повече,
където избиват първо, но нищо подобно на това, което е като снимки в интернет. Някои дни е по-кисел, други не. Дентокинд си го успокоява и все да дъвче гризалки/биберон. Отказва и храна често.

Yan, сигурна ли си, че това са симптоми от зъби? Питам, защото хич не ми звучи на зъби това при вас. Някои вдигат и температура преди да избият (около 37), пият само мляко, чешат неистово зъби, а ти казваш зачервяване, неистов рев, надуване. Хич не го връзвам със зъби това честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт