За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 065
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Момичета Христос воскресе.
Аз искам да попитам следното.
Почувствах се отпаднала мерих си температурата и пих парацетамакс към 19 .30 Часа.
Много ли да го кърмя.
Трябва ли да се изцедя преди да го кърмя.
Лека вечер

# 646
Здравейте!
Дъщеря ми е на 1 година, роди се с петно от лявата стра6на гръдния кош,ще приложа снимки от преди и сега.
Имаме два запазени часа,единият е др седмица, но другият е при много хвален дерматолог, чак края на юни. Въпроса ми е има ли майки,със същият казус, какво е петното и има ли нещо притеснително?
До сега педиатърката го следеше, то расте заедно с детето, нищо драстично, но все пак е порансало и има окосмяване,както е и по-тъмно.
Много съм притеснена, ще съм благодарна на всякава информация. Благодаря предварително!

Ако има окосмяване, не се притеснявайте. Аз също имам голямо петно на ръката и съм питала кожен доктор, шеф на кожна клиника в София. Във всякакви бенки, петна и др.ако има косъм са добри

# 647
  • Los Angeles
Здравейте, честит празник!
Вашите деца с какво ходят вкъщи в топло време? Досега малката ходеше с чорапи с гумени подметки, но затопля и не знам какво да й слягам, което да не се хлъзга и да не я спарва, но и да изолира от пода, защото една голяма част вкъщи е гранитогрес. Иска ми се да е максимално комфортно, и без това по цял ден е пантофи в яслата. Какво бихте препоръчали за вкъщи? На година и половина е. Благодаря.

А, и също приемам препоръки за първи сандалки. Гледам има различни видове и не знам кой е най подходящ.

Боса и по боди. Така се чувства най-добре. Толкова рокли накупувах, но за сега си стоят в гардероба необличани.

# 648
  • Германия
Почувствах се отпаднала мерих си температурата и пих парацетамакс към 19 .30 Часа.
Много ли да го кърмя.
Лека вечер

Не само можеш да кърмиш, а дори е силно препоръчително! Така предаваш антитела на бебето и го предпазваш

# 649
  • София
Откакто се е затоплило в нас е по боди и голи кълки. Краката са боси също. Лази по плочките спокойно.

# 650
Здравейте. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем за бебе на 4м,да става и за лицето.

# 651
Мажа с Юриаж ...доста е плътен трудно се размазва,но пази,50фактор

# 652
Как приготвяте кус-кус? Дали е подходящо да го дам на дете, което все още не дъвче много, много?

# 653
Момичета, да си "сверя часовника". Започнах да захранвам бебо, който скоро ще стане на пет месеца. Днес е ден трети на картофено пюре, но бебока изяжда не повече от една лъжичка. Пюрето го правя нито течно, нито твърдо, средна работа, по-клонящо към течно. Обаче, детето е гладно, разпознава пюрето, няма търпение да започне да яде от лъжичката, но се сеща да преглъща. Мотае пюрето из устата си, то се смесва със слюнка и изтича. Почти нищо не изяжда, според мен. Всички ли правят така?
Една позната ми разказа, че давала пюрето от шише с биберон 🙄, но на мен не ми се струва правилно. Как е било при вашите дечица?

# 654
И ние от скоро захранваме, бавно вървим.
Мисля, че в нормално в първите дни, докато свикне, че е храна. Освен това може катофът да не му харесва, пробвайте тиква или сладък картоф, моят тях най-много ги хапва, смесвам с всякакви различни зеленчуци.
Може още да не е готово детето за захранване, може да изчакате две седмици и да пробвате пак.
Но това с биберона е абсурдно.

# 655
Пюре през биберон ми е пълен абсурд.
И при нас беше така, не разбираше какво да прави с храната. Изчаках седмица и пробвай пак - сега си яде без проблем. А и пюре само от картоф не е яко, но по скоро проблемът е, че не знае какво да прави според мен детето. Може би му е раном

# 656
  • София
За мазането, аз ползвам Гарниер (но пише за 6+м) и съм поръчала Авен и Юриаж също. Всички са 50 фактор.

Кус-кус само варя и предлагам. Малкият сега учи да дъвче по-разнообразни текстури. Макарони също успява. Тези дни е някаква стачка на твърда храна, но предлагам хляб да дъвче и да се учи.

Ani88, пробвай с някой по-сладък зеленчук, сложи АМ/кърма за по-познат вкус. Ако пак отказва изчакай седмица-две и пак предложи. Гледай и да не е прекалено гладен и нервен. Аз в началото давах пюре 30тина минути преди да огладнее за мляко, за да се запознае с храната. После като посвикна започнах като огладнее. Биберон не препоръчвам. После трудно ще свикне с друга консистенция и най-много още проблеми да си навлечеш. Малкият е захранен на 4++, но чак към 5+ започна да яде количество около 120-130гр и вече към 5+++ имаше заместен обяд. Важно е и да не го насилваш и да не се откаже от такъв тип храна.

# 657
Много ли да го кърмя.
Лека вечер

Не само можеш да кърмиш, а дори е силно препоръчително! Така предаваш антитела на бебето и го предпазваш
Много благодаря

# 658
Ани,детето е малко още.Може да не е готово за захранване.Да не говорим пък,че картофа е ужасен така.Моето дете е на година и половина и картоф само сварен не кусва.Яде го само,ако е в някаква супа/манджа.
Това за биберона е абсурдно.
Храна се яде с лъжица.Щом не иска,не го насилвай.
Моята девойка е захранена на 6м и беше пълна трагедия.До година и 2м беше предимно на АМ и изобщо нямаше заместено хранене.Към днешна дата яде всичко и има голям апетит.Никога не съм спазвала схеми,грамажи и не съм я карала на сила да яде.В крайна сметка млякото е основната храна до годинката,а другото е само за кусване.

# 659
Много благодаря за съветите! Поуспокоих се! ♥️

Общи условия

Активация на акаунт