За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 068
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Аз също не съм фен на даване на нещо на бебе от устата на възрастен. Причината е, че малко преди да родя голямото дете четох една статия, в която обясняваха, че бактериите, причиняващи кариес, много лесно се прехвърлят към бебето при такова даване на храна. Това, разбира се, може изобщо да не е вярно, но на мен ми подейства много силно психически.

# 631
  • София
Отчупвам му и така му давам. Ако той е гризал нещо си е негово, хвърлям, ако не е изядено. На мен ми е нехигиенично и честно казано гнусно.

# 632
Точно това е, бактериите в устата, кариес и прочие, не е само гнусливост.Дори не бях се сетила докато една майка не пита във фейсбук...не съм го и не го правя, но всеки си гледа детето както реши.

# 633
Здравейте, колко мл вода е нормално да пият бебетата на 7 месеца?
Още един въпрос, подложките против изпотяване за количка имат ли ефект? Препоръчайте ми някоя. Благодаря!!

# 634
  • Германия
Помня, че два пъти пълнех шишето, но оставаше по малко в края на деня. Което прави около 400 мл вода. Някои деца пият по-малко, други повече. Подложки за количката не съм ползвала.

# 635
  • Несебър
На 7 месеца не е пила повече от 50мл за деня.

# 636
Здравейте, честит празник!
Вашите деца с какво ходят вкъщи в топло време? Досега малката ходеше с чорапи с гумени подметки, но затопля и не знам какво да й слягам, което да не се хлъзга и да не я спарва, но и да изолира от пода, защото една голяма част вкъщи е гранитогрес. Иска ми се да е максимално комфортно, и без това по цял ден е пантофи в яслата. Какво бихте препоръчали за вкъщи? На година и половина е. Благодаря.

А, и също приемам препоръки за първи сандалки. Гледам има различни видове и не знам кой е най подходящ.

# 637
  • София
По чорапи ,изцяло ламинат и плочки.
Да са затворено на пръстите сандалите само.

# 638
При нас се появява нещо подобно на това,което описваш. Алерголог каза АД. Мазах с еусерин, но по- скоро мина само. Каза да не го претоплям

При вас имаше ли някъде по тялото пъпчици или само по лицето?
Иначе, тази сутрин като се събуди се беше успокоила кожата, но сега като се разигра пак виждам, че червенеят тези участъци около устичката.
Само едно петно на бузата, никъде другаде

# 639
Дали Или, и при нас е така.
След това повтарял ли се е този обрив пак?
Днес излезнахме само сутринта и след това в жегата си бяхме в нас. Изглежда, че се поуспокои малко кожичката, но ще видим тези дни как ще е.

# 640
Все още не съм я събличала по къс ръкав навън.
Ще й търся лятна шапка за сандали.
Вкъщи днес постоя малко само с боди дълъг ръкав и чорапи по голи кълки 😃😃
Ние заедно сме яли банан една хапка тя, една аз...но напоследък си го иска и държи сама за мен почти не остава ...ако е много голям и не й се яде ми оставя накрая 😃

# 641
Дали Или, и при нас е така.
След това повтарял ли се е този обрив пак?
Днес излезнахме само сутринта и след това в жегата си бяхме в нас. Изглежда, че се поуспокои малко кожичката, но ще видим тези дни как ще е.
Не се е повтарял до сега. Ние обаче много леко го обличаме. И зимата , а днес беше бос по къси гащи и боди с къс ръкав. Жега не търпи изобщо. А когато беше обрива ми направи впечатление, пе се засилва като му е топло. Алерголога също каза , че децата с АД не обичат топло. Аз малко се съмнявам да е това ама знам ли, може някаква по-лека разновидност да е

# 642
Днес при близо 30 градуса видях доста навлечени деца, то вярно стана за 2 дни голяма разлика, но и от претопляне ме е страх.Аз често я оставям в нас боса, наскоро проходи и се чувства добре така.

# 643
Нашата госпожица дори зимата я оставям да ходи боса и само по боди.Много й е кеф така.Сама си сваля чорапите.Лятото със сигурност ще ходи боса.От няколко дни ходи навън по къс ръкав,а днес вече и по къси панталони.До 22:00ч така игра из двора.Никога не съм я навличала и не търпи да й е горещо.Тези дни вече ще й търся и сандали.

# 644
И аз днес в нас го бях оставила по боди с къс ръкав и бос.
Даже се замислих, че трябва да му купя някакви леки, къси панталонки за разходките навън.
И аз много внимавам с претоплянето, защото често съм чувала, че то е по-опасно от изстиването.

Общи условия

Активация на акаунт