За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 072
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • Германия
Рокет, както си го описала, проблемът е същият, както при дъщеря ми. Само, че на нея и се появяват повече по краката. Зад ушите и по бузите по-рядко. Нашата докторка каза, че е лека форма на АД. Имах вкъщи веледа дерма, много добре се отрази. Успокоява кожата на малката и добре хидратира.

# 616
Ние кръстихме нашето дете когато беше на три месеца,изцяло по наши убеждения.Не сме правили малка сватба а се събрахме на двора  десет човека ,най-близки хора.
Подстригах детето,косата й беше три косъма и всеки в различна посока.
Рокет,голям бузанко е,дано решите проблема скоро!

# 617
Дали Или, не, изобщо не отразява да има нещо на лицето или да го дразни.

Meli, и аз предполагам, че е някаква форма на АД, но в момента не е в остра фаза. Много ме е яд, защото аз видях още четвъртък, че нещо не е както трябва кожичката на бузките, обаче мъжът ми ме успокои, че нищо нямало.
Можеше още тогава да успея да се вредя за час при дерматолог. А сега, празници и кой знае докога ще чакам. Close

Бобчи, мерси! Ще кажа как са минали нещата като се видим с лекар. Simple Smile

# 618
При нас се появява нещо подобно на това,което описваш. Алерголог каза АД. Мазах с еусерин, но по- скоро мина само. Каза да не го претоплям

# 619
При нас се появява нещо подобно на това,което описваш. Алерголог каза АД. Мазах с еусерин, но по- скоро мина само. Каза да не го претоплям

При вас имаше ли някъде по тялото пъпчици или само по лицето?
Иначе, тази сутрин като се събуди се беше успокоила кожата, но сега като се разигра пак виждам, че червенеят тези участъци около устичката.

# 620
Покрай зъбчето, ако много се лигави също може да раздразни кожата. Иначе АД-то и при нас е така - уж се поуспокоява, ама ако се разплаче или е горещо, веднага се зачервява пак. Може да провериш дали има по тялото сухи, грапави участъци (особено на сгъвките).

# 621

При вас имаше ли някъде по тялото пъпчици или само по лицето?
Иначе, тази сутрин като се събуди се беше успокоила кожата, но сега като се разигра пак виждам, че червенеят тези участъци около устичката.
При сина ми АД се изразяваше в големи петна зачервена и раздразнена кожа, която ужасно го сърбеше, до кръв се чешеше - основно беше по сгъвките на краката и ръцете, не по лицето. Пъпки не е имал. Така и не откриха какво точно го провокира, теорията беше, че е някаква храна или комбинация от храни, но така и не се доказа. Не се притеснявайте, даже да е АД, основно изписват козметика. При него мина от самосебе си в един момент.

# 622
Viola, на каква възраст се появи и мина при детето ти?

# 623
Viola, на каква възраст се появи и мина при детето ти?
При сина ми беше много странно, защото се появи, когато беше на 4. Обикновено се появява в по-бебешка възраст и при него не знаеха защо е така. Оправи се някъде около 6 г., аз вече се бях отчаяла от всякакви козметики и лекарства и бях зарязала всичко.

# 624
Здравейте дами. Имам син на 3м. от седмица и половина е хремав и пишкането му е много различно. Понякога прави по много малко, а понякога нормално. Пие си млякото както трябва. На вас да ви се е случвало нещо подобно? Нормално ли е според вас? И да допълня на единия тестис има хидроцеле, но не мисля, че има нещо общо с пишкането. Благодаря предварително! Simple Smile

# 625
Мъжът ми отхапва от нещо и после дава от същото парче на детето. Според вас това ок ли е? Вие така ли правите?

# 626
Мъжът ми отхапва от нещо и после дава от същото парче на детето. Според вас това ок ли е? Вие така ли правите?

Аз като цяло не приемам много, много слюнченето на една храна/напитка от двама души.
Не обичам някой да ми яде от парчето, както и аз не ям от чуждото. С две думи - гнуслива съм. Grinning
За малкия спазвам също и не му давам от нещо, което ние вече сме отхапали.
Ако искам да си разделим банан примерно, аз си отчупвам, а на него давам остатъка да си гризка. Simple Smile

# 627
И аз , като Рокет съм гнуслива 😂
Не й давам нещо, което е нагризано.
Нито пък бих дояла нещо ,което тя е яла 😂
Мъжа ми й дояжда понякога,но не й дава нещо, от което той е ял.Просто й нарязваме и на нея.

# 628
  • Германия
Абсолютно съм против. Най-се дразня, като видя някоя майка да облизва лъжичката, за да не капе храната по детето. От детето ми не ме е гнус, но не давам нищо от на никого устата на детето, включително и моята.

# 629
  • Пловдив
Ако ще давам нещо на детето му отчупвам, абсолютно против съм да гризна и да му дам, камо ли ако някой друг го направи.

Общи условия

Активация на акаунт