За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 135
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, можете ли да ми препоръчате шампоан за бебета? Моето момиче е на 9м., но има доста коса, къдрава, малко заплитаща се на тила и ми се искаше да ѝ взема хубав шампоан. Пробвах зеления Johnson’s, но още на второто ползване се появиха крусти по главичката.

# 526
  • Седмото небе
Момичета, дали тук в тази тема скоро се коментираше плуване за бебета? За София става въпрос. Нашия татко има желание при първа възможност да започне да я води. Тя сега навърши 3 месеца и имаме още време, но търся информация. Благодаря ако някой сподели!

# 527
Джонсън са лоша идея.

# 528
Аз звъня много спешно ако детето в с температура. Моите рядко вдигат, за това си знам горе - долу как да ги лекувам ако няма температура. Но винаги го проговарям с педиатър- дали този , при който е малкото или друг, няма значение. И ам поне 2 варианта.
Днес ходих с двамата, ще са цифнали и двамата.
Изписа им авирон, който бях почнала още в събота с голямото. Но също и малкото влиза в боя.
Инхалации - на голямото не помня с какво ( забравих името) , на малкото с проспан.
Витамин Ц. Никога не разреждам .
И правени прозрачни капки.

# 529
Момичета, дали тук в тази тема скоро се коментираше плуване за бебета? За София става въпрос. Нашия татко има желание при първа възможност да започне да я води. Тя сега навърши 3 месеца и имаме още време, но търся информация. Благодаря ако някой сподели!
Здравейте, на нас ни препоръчаха Baby Spa White Lagoon в Манастирски ливади, все още не сме ги посетили, но обмисляме да отидем Simple Smile

# 530
Близо до нас има частна детска клиника. Абонамента за месец е 30 лв мисля, като можеш да водиш детето колкото пъти искаш. Работи денонощно. Доста мои приятелки си плащат всеки месец, но поне са спокойни, че когато се наложи има кой да прегледа детето.

# 531
  • Седмото небе
Здравейте, на нас ни препоръчаха Baby Spa White Lagoon в Манастирски ливади, все още не сме ги посетили, но обмисляме да отидем Simple Smile
Благодаря! Звучи чудесно, а и ни е доста близо както видях. На около 20 минути пеш(с количката) от вкъщи е. Дано и тези петъчни промоции -40% са им активни! Със сигурност ще звънна да питам и ще ги изпробваме скоро.

# 532
Предложете някакви игри и забавление за 3-4 месечно бебе. Предимно дрънкаме с играчки, има пиано с мелодии, което пускаме от време на време, активна гимнастика, но не винаги се забавлява. Чудя се за шезлонг, с който може да го слагаме на различни места да си гледа, а да не е легнал в кошарата. Вашите бебета харесваха ли шезлонг?

# 533
Да, убедих се в това. А някакъв друг да ми препоръчате?
Miss chichi, моята харесваше шезлонга, но сега го отчитам като грешка. Тя обичаше да си лежи там и да си играе с играчките над главата или да гледа нас, но мисля, че заради това се забави с обръщането и пълзенето. И откакто го разбрахме това я слагаме главно на земята на едно килимче детско-по гръб, корем, седнала-както иска.

# 534
Да, убедих се в това. А някакъв друг да ми препоръчате?
Miss chichi, моята харесваше шезлонга, но сега го отчитам като грешка. Тя обичаше да си лежи там и да си играе с играчките над главата или да гледа нас, но мисля, че заради това се забави с обръщането и пълзенето. И откакто го разбрахме това я слагаме главно на земята на едно килимче детско-по гръб, корем, седнала-както иска.
Разбирам. Замислих се за шезлонг, защото бебо харесва да го разхождат, да се оглежда, а вече натежава да е дълго на ръце, а от кошарата няма как да разглежда. Шезлонга може да се надигне и да се пренесе в различни точки. Сега ще влиза в четвърти месец и още ми се струва рано да е на пода. Иначе в кошарата се върти и шава доста. Даже не знам дали ще стои в шезлонга. Коша за кола не го харесва хич, голяма борба е да излезе. В неделя го карахме на доктор в Стара Загора - 30-40 мин път, ми то напъни през цялото време, чак оповръща всичко.

# 535
Може да вземете шезлонг, но не го оставяйте за много дълго, 2-3 пъти на ден за 10-15мин,мисля, че е ок.
4ти месец си е супер на земята, добре е да стои по коремче повечко време, скоро ще започне да се върти от корем по гръб и/или обратно, ще започне да се върти по часовниковата стрелка по гръб и по корем, а на пода е идеално за това.
В нашата група има бебчета, които от 5-6 месец вече се придвижват по корем по пода и се мъчат да лазят, а за това си трябват тренировки и здрави мускули 😅

# 536
Тепърва ще тежи още, но разходките на ръце и показване, обясняване също са полезни.И не, не свикват на ръце.

За шампоан при дъщеря ми си ползваме Кларан и Мустела, но тя не е къдрева,хехе.

# 537
Мами, какво е това чудо, което става при нас не знам...... Бебо (4м) спеше от 22ч до 10 сутринта с едно хранене сутрин. Вярно, че се въртеше и сумтеше насън, но от няколко дни направо ни стряска с баща му. Спи дълбоко 3 часа и после цяла нощ се мята като риба на сухо.
Върти се яростно наляво надясно, сумти, а сутрин като се събужда плаче насън или мрънка. Колики няма, не е това.. Всичко става насън или поне в полусън. И така ние спим 3-4 часа, през останалото време се стряскаме от неговото мятане в леглото. На какво може да се дължи това? Имаше си къде къде по-спокоен сън доскоро... Че аз спях повече докато ядеше през 3 часа Pensive дайте идеи какво е това, какво да правя..

# 538
Недоразвита нервна система и регрес.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 12:29 от Orion_Sagitta

# 539
Мами, какво е това чудо, което става при нас не знам...... Бебо (4м) спеше от 22ч до 10 сутринта с едно хранене сутрин. Вярно, че се въртеше и сумтеше насън, но от няколко дни направо ни стряска с баща му. Спи дълбоко 3 часа и после цяла нощ се мята като риба на сухо.
Върти се яростно наляво надясно, сумти, а сутрин като се събужда плаче насън или мрънка. Колики няма, не е това.. Всичко става насън или поне в полусън. И така ние спим 3-4 часа, през останалото време се стряскаме от неговото мятане в леглото. На какво може да се дължи това? Имаше си къде къде по-спокоен сън доскоро... Че аз спях повече докато ядеше през 3 часа Pensive дайте идеи какво е това, какво да правя..

Не знам дали е това, но моя сумти на сън като му е пълен памперса и също така когато е гладен. Обаче пък и е по-малък, още няма 2 месеца. Иначе с рев през нощта да се събуди като е гладен - не прави това вече, но яко сумти и се върти неспокойно. И накрая като го хвана и му сменя памперса тогава почва да си лапа ръката както прави през деня като е гладен. Хапва и заспива пак. Пробвайте, поне според мен, да видите дали като хапне ще се успокои. Пауза нощна толкова дълга, не знам. Още растат мъниците, а и са ми казвали че 'почива не на стомахчето' при тях нощно време не е добре. Може да е наистина гладно и от това да се буди.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 12:23 от babymonkey

Общи условия

Активация на акаунт