За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 094
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
При нас само леко зачервяване около устата/ръцете е имало от някои по-кисели храни и е отминавало до 15-30мин. Но това рядко се е случвало.
А да препоръчате някакъв Ув спрей за косата? Дали има такива детски? На главата(в косата) на малката вече има бенка от слънцето.
Още един въпрос. Днес малката заби глава в земята и си захапа долната устна. По едно време беше спаднала. Ама сега пак ми изглежда доста подута. Някакви идеи с какво да я намажа? (Нямам успокояващи гелове за зъби)

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 14:43 от Miya_73

# 586
Момичета, чували ли сте, че не бива да се дава често спанак на бебе? Аз варя домашни зеленчуци, каквото успях да намеря от производители с горе долу гарантирано качество. Купих ги в началото на захранването, измих и нарязах тиква, тиквички и спанак и замразих, а си набавих сладък и обикновен картоф. И последната седмица три дни му правих вариации на тиквички, тиква и спанак. Вчера пак сварих на пара картоф, спанак, тиква и тиквички, пасирах и сложих в бурканчета по 130 грама. Обикновено ги стерилизирам, но този път ги замразих. Вчера се видях с една колежка, чиято приятелка е педиатър в чужбина и ми каза, че не бива да се дава често спанак на бебе. И аз тази сутрин сложих да варя сладък картоф и ще вкарам броколи. Не ми се искаше, понеже броколито в от магазина, щях да чакам да поръчам от жената, от която поръчвам други зеленчуци. Потърсих в нета и единственото логично обяснение за спанака са евентуалните нитрати в него. Но аз съм поръчвала от този човек и марули и репички и като ги гледам какви са яко омърлушени и малки, много силно се съмнявам, че има нитрати и опасни пестициди. Репичките бяха едни мънички, а за тиквичките и морковите откровено ми каза, че сега не им е сезона и няма такива. Та ... Се чудя кога пак да дам размразено пюре от моите със спанак. Имам и на хип, уж пише моите първи броколи, но е с царевично и оризово нишесте, а аз не съм дала нито царевица, нито ориз още и не смея да го отварям.

# 587
  • Несебър
Точно за нитратите става въпрос. Ако продуктите са от чисто земеделие, не виждам проблем да се дава често. Брахме си миналия месец коприва и няколко пъти хапвахме.

# 588
  • София
Организма не абсорбира лесно желязото от спанака поради това Добавя се малко 🍋.
Нитратите са друга тема.

# 589
Благодаря ви

# 590
Моята педиатърка, когато започвах захранване ми каза да давам по-малко спанак, тъй като е и високо хистаминов.

# 591
  • Седмото небе
За почистване на слънцезащита ще купя това като го заредят пак в Зоя

Само дето още не съм измислила коя да е слънцезащитата. Бебка сега е на 3+ месеца, скоро май ще трябва да започнем, че сме често и дълго навън, а тя също е много светличка.
Приемам препоръки за продукти подходящи за толкова малко бебче. Предпочитам да става и за тяло, и за лице.

# 592
Юриаж има промо пакет в ремедиум в момента, кой и включва слънцезащитен крем, без химически филтри и тн..аз купих от негою

# 593
Кога подстригахте бебето за първи път...моята е още с една перушинка ама отстрани зад ушите доста й порасна 😃😃😃

# 594
Ние миналото лято ползвахме Юриаж и сега пак същото ще взема.

Ние доста пъти вече подстригваме бретона,но цялостно 2 пъти сме я водили,за да й оформят косата.На година и половина е.

# 595
  • Германия
На дъщеря ми на косата ѝ само връхчетата подстригвам, за първи път съвсем малко отрязах като беше на около 10м, но нейната коса си растеше равномерно и не е имала нужда от радикални действия 😅

С дребния сега се чудя какво да правя, защото и неговата коса вече е доста гъста и дълга, особено около ушите не ми харесва (на 1 година ще стане след 10 дена). Не харесвам късо подстригани момчета/мъже, което ми усложнява малко живота, защото не мога просто да взема машинката и да го уфъкам втори номер и готово. А той изобщо не седи мирно. За сега скъсявам отпред по малко, колкото да не му пада косата в очите. Не фризьор не знам кога бих го завела 🤔

# 596
  • Пловдив
Слънцезащитата е Юриаж, ще го водя на подстрижка на 5.05 на 7 месеца е, това ще е първото му подстригване.
А днес чух, че първото подстригване трябва да е след кръщенката Flushed
Аз реално не знам кога ще правя такава и е абсурдно примерно години да не го подстригвам, а и ми звучи като поредното глупаво суеверие от типа: бременната не трябва да се подстригва, защото, ако е момче му реже п******а.

# 597
поредното глупаво суеверие от типа: бременната не трябва да се подстригва, защото, ако е момче му реже п******а.
Казваме на свекървата, че съм бременна. И като ни изпраща на вратата поръчва да не се подстригвам. Аз я поглеждам с тъп поглед и казвам, че вече се подстригах. То беше пандемия, кога да ида по рано, беше затворено преди това. Тя въздъхна и махна с ръка. За протокола момче е. 😂

# 598
  • Германия
Аз никога не съм постригвала моята. С къдрава коса е, колкото и да расте не и влиза в очите.

# 599
  • Пловдив
Ооо, аз ако имах момиче със сигурност освен връхчетата нямаше да пипам с ножица друго.

Общи условия

Активация на акаунт