Перилни препарати и омекотители – 65

• 42 125
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Ако някой е ползвал кърпички за боядисване на черни дрехи искам да питам след това като се перат дрехите пускат ли боя и могат ли да боядисат други дрехи.

# 391
  • Русе
Ако някой е ползвал кърпички за боядисване на черни дрехи искам да питам след това като се перат дрехите пускат ли боя и могат ли да боядисат други дрехи.
Ползвала съм такива кърпички, но не мога да ти дам отговор на въпроса. Черни дрехи пера само в комбинация с тъмносини. Не знам дали пускат боя. Пък и аз съм ги ползвала само за едно сако и един спортен комплект, които не съм обличала много отдавна.

# 392
Така,праха Скип дойде,оказа се наистина испански и с 5-15% кислородни избелители,не знам защо очаквах повече.
Моля ,за помощ в разшифроване на дата на производство.

0309G АВ = 04 ноември 2020 година.

0 –> последната цифра от годината на производство = 2020 година.
Цифра 0 (нула) може също да означава, че е произведен през 2010 година, но се съмнявам, че е чак толкова стар. Ориентир може да е оформлението на опаковката.
309 –> поредността на деня в годината. 309-ият ден на 2020 година е 4-ти ноември.
G –> контролен знак.
AB –> предполагам, че обозначава мястото на производство.

Юнилевър използва подобна кодировка и за козметичните си марки, например Dove.

# 393
Благодаря, ще разгледам нещата на Denkmit. Simple Smile
Повечето ни дрешки са на H&M и пише да се перат на 40 градуса и аз на толкова ги пускам.
Малкият вече е почити на годинка, така че сега почва най-острата фаза с петната.
Вече мисля да пера неговите бели дрехи с нашите бели, защото по отделно ми идват в повече. Grinning
Ама защо си го причинявате това?Слагате по една цветоулавяща кърпичка и си пускате отделна, бебешка пералня.Всички дрешки,цветни,бели-заедно.Откакто се е родила дъщеричката ми(на 1 год.и 10 ме),винаги слагам по една такава кърпичка,не е имало никакъв проблем.Прах Персил Сензитив течен,програма за деликатни,на 40 гр.с допълнително изплакване.Това е!

# 394
  • Велики Преслав
Преди месец видях да се перат бебешки дрехи на 15 мин програма, а родителите се чудеха що детето се обрива.
Светли дрехи и бяло от памук (чаршафи) и устойчива синтетика ги пера на 60 градуса с прах за бяло.
Светли и бели неустойчиви пера на 40 градуса.
Хавлии и кърпи попринцип ги пера заедно с чаршафите, но ако ги пера отделно ги пера на 90 градуса с прах за бяло.
Цветно пера на 40-50 градуса.
Черни също отделно. Цветоулавящата кърпичка, не пази на 100%

# 395
  • София
С Персил Сензитив течен бялото няма да остане дълго бяло. Друг е въпроса, че се изплаква по-трудно от праха.

# 396

Момичета, този за бяло ли е ?

# 397
  • София
Няма капсули и течен прах за бяло. Маркетингов трик. Влагат се само оптични избелители, които се отмиват на следващото пране. Ако искате бяло пране, ползвайте ПРАХ. Там могат да се вложат кислородни избелители, които наистина избелват. И гледайте състава - да са поне 5-15%.

# 398
  • София
И както било маркетингов трик, така си съсипах тъмни дрехи с гел за бяло (скип, паралелен внос). Не се оправиха дрехите при следващи пранета.
Ако на течните и капсулите не е указано изрично, че са за цветно, не е препоръчително да се използват за цветно.

# 399
Аз имам много черно и тъмно пране, упорито си купувам гел за черни дрехи, независимо какъв и пера с него. И аз преди време четох, че било маркетингов трик, но го спазвам, иначе ще си похабя голяма част от дрехите.

# 400
Не е маркетингов трик. С оптически избелители, ама черното вече е сиво,а цветното не грее. Та купувайте си препаратите по предназначение.

# 401
  • София
Аз преди да родя си бях купила 20 метра тензух и ги дадох на шивачка да ми ги нареже и ушие, че да станат пелени за бебето. Оказа се, че 20 са ми много и дадох 3-4 на една приятелка, която роди скоро след мен. Миналото лято си си наехме вила заедно и сушахме прането на сушилници на двора. Разликата беше фрапантна. Моите пелени бяха искрящо бели, а нейните кремаво-сиви. Оказа се, че не дели прането и слага кърпичка. Толкова.

Аз го намерих този Ариел компакт колор, който Гес препоръча, наистина ми се стори компактна опаковката, но реално само плика е по-малък, грамажа е сходен със снимания Персил. Хем и двата са за 18 пранета, грамажът е сходен, а дозировката е различна. Ще анализирам по-подробно тия дни. Намерих го за 10.90 лв. в квартален магазин, но взех в името на пробата. Надявам се наистина да върне цветовете на дрехите, както писа Гес, но не вярвам, че ще се получи с избелели дрехи.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 22:17 от Госпожа Лаленце

# 402
  • Велики Преслав
И аз съм на мнение, че трябва да се дели. В пералнята с кърпичка и без нея при всякаккви цветове си става чорба. Вчера времето беше хубаво и си прострях белите чаршафи, то една възрастна съседка ми ги похвали.
Някой ползвал ри е дезинфектанта за дрехи на ДМ? Искам да купя, но незнам дали няма да увреди нещо.

# 403
Така е..трябва да се сортира.
Аз също не ползвам кърпички..ненужни са ми, защото сортирам цветовете.

За избеляването на цветовете да напомня, че се получава и от хлора във водата, с която се пере.

# 404
  • Велики Преслав
Незнам какво сбърках, прах с гел за цветно персил и едната ми дреха има синьо петно.  Ползвам чашка, която се слага в барабана. До сега не ми се е случвало. този.

Общи условия

Активация на акаунт